FMS

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od Hoki »

Já normálně při kalibraci dám to tak jak jsem zvyklej a zaškrtnu to v okýnku.
Tj. např.:
1 - křidélka
2 - výškovka
3 - motor
4 - směrovka
Pokud chceš heliny, tak pokačuj stejně tak dolů. Mě to taky blblo, ale zkontroloval jsem si přiřazení, dal jsem kalibraci, provedl a bylo v pohodě.
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Smartyn34 »

Chyba je ještě před tím přiřazením, v pravo v sekci kanály první kanál reaguje na vysílači na 5 ovladač a když beru za plynovou páku(1) tak se nehýbe nic, teď jsem vyzkoušel nainstalovat jiný verze a stále stejný
GWSka
Kontaktovat uživatele:

F3A na FMS

#138 Příspěvek od GWSka »

Zdravím, dá se splašit na Simulátor FMS F3A ? Ne bo nějaký jiný akrobati ... A na jakých stránkách ?
kribo

#139 Příspěvek od kribo »

nevím jestli zrovna F3A, ale zde najdeš hodně modelů:
http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/index.php?PHPSESSID=faa2b17766d52bdbd3d318d942d41fed
trey
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od trey »

myslim že to nemá ani cenu ho shánět protože ve fms se nehová reálně vlastně žádný letadlo
Zero
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Zero »

asi tak...neřeknu kdyby do bylo do RFGx,nebo AFPD,či reflexu nebo phoenixu...ale do fms to stejně nemá cenu,tam tomu je jedno jestli to je 3d nebo cvičnej,je to jako kdyby jsi chtěl trénovat F3A třeba s x twinem...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
woro
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od woro »

trey píše:myslim že to nemá ani cenu ho shánět protože ve fms se nehová reálně vlastně žádný letadlo
Žádný? A zkoušel jsi to? Když to umíš zařídit, jediná chybka u větroňů je chybějící diferenciace křidélek. A u motoráků (nemluvím o 3D) nesedí účinky proudu od vrtule. Jde spíš o to, že málokdo umí vytvořit dostatečně realistický model. Každopádně se FMS dá dobře využít např. na získání přehledu o letovém projevu modelu ještě před jeho dokončením, jen to chce vědět, co vlastně má být v parametrech. Teď jsem si takto ověřoval rozvržení boční plochy a ovladatelnost u kachny, kterou jsem si navrhl a nasimuloval v XFLR5, poté nakreslil 3D model a podle výsledků z XFLR5 sestavil parametry. Několikrát jsem zkoušel porovnat chování dobře napsaného modelu v FMS a chování skutečného modelu nebo výsledky analýz v XFLR5 (u neuskutečněných projektů, ono totiž není tak těžké z grafů vyčíst a představit si chování skutečného modelu) a zjistil jsem, že to není tak daleko od reality a že nesedí spíš chování vzduchu. Každopádně na naučení je o dostatečně realistický simulátor, jen je příliš jednoduché tvořit pro něj modely, takže je jich většina odfláknutá. 3D neumí, ale zase nic nestojí. 3D je už hodně složité nasimulovat, a za to se platí.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od GWSka »

Tak vám děkuju pánové, myslím že budu nadále lítat s mini ultimatem na FMS. Třeba se někdy pořídí lepší simulátor.
Jirka_S

#144 Příspěvek od Jirka_S »

Mám podobný problém. Mě to zase reaguje na plyn úplně opačně a je jedno jestli dám revers nebo ne. Pořád když jdu s páčkou dopředu tak se plyn ubírá. A podobně křidélka a směrovka reagují opačně(nevím jestli když pohnu páčkou směrovkynapř. doprava, tak jestli čára má vyletět nahoru nebo dolů). Díky za pomoc.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Hoki »

Jirka_S píše:Mám podobný problém. Mě to zase reaguje na plyn úplně opačně a je jedno jestli dám revers nebo ne. Pořád když jdu s páčkou dopředu tak se plyn ubírá. A podobně křidélka a směrovka reagují opačně(nevím jestli když pohnu páčkou směrovkynapř. doprava, tak jestli čára má vyletět nahoru nebo dolů). Díky za pomoc.

Já to vyřešil s tím plynem jednoduše. Na poťáku jsem prohodil krajní káblíky. 8) Na směr vylítnutí čárky nějak nekoukám, jen koukám jestli jde v plným rozsahu. Zbytek řeším přímo při lítání.
Petanek
Kontaktovat uživatele:

Program na modely do FMS

#146 Příspěvek od Petanek »

Zdravím, nevíte, kde stáhnout program na modely do FMS?

Našel jsem dva programy, co se na to hodí, ale nikde funkční odkaz.
* Model Designer
* MAD Model Aircraft Designer
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Blurcak »

V nejakem vlaknu sem to psal zakladni kresleni modelu je v programu mascequita nebo tak nejak
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Petanek
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od Petanek »

Ten jsem teď našel taky v RC Revue, ale zas nevím, jak začít... nemáš nějaký návod?
balamel
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od balamel »

Petanek píše:Ten jsem teď našel taky v RC Revue, ale zas nevím, jak začít... nemáš nějaký návod?

jmenuje se to metasequoia
google: FMS Metasequoia

zakladni veci: http://rcp.web.infoseek.co.jp/Rc_hp2/fm ... uoia_e.htm

Nakreslit model je jenom pulka prace, pak definice charakteristik v .par fajlu je ta prava lahudka (pokud se nespokojis s kopirovanim cizich)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#150 Příspěvek od rampa_mckvak »

umí tenhle prográmek import z jiných 3d softů? Pokud ano můžete tu vypsat které. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“