Klpenie vrtulniku
Klpenie vrtulniku
Mam Walkeru 59 a ked sa s nou pokusam vzlietnut tak sa dost klopi do lavej strany. Skusal som to vytrimovat ovladacom ale nejako to nepomaha. Cim by to mohlo byt?
1) moja druha otazka je aky uhol maju mat padla v neutralnej polohe, tie moje maju uhol aspon 10-20 stupnov v netralnej polohe ovladaca. Nikde som sa o tom nedocital a co som videl na obrazkoch a videach tak uhol padiel bol skoro nulovy, takto som to mal od vybalenia z krabice. Tak neviem ci to mam spravne.
Dakujem za kazdy podnet .
Miro
1) moja druha otazka je aky uhol maju mat padla v neutralnej polohe, tie moje maju uhol aspon 10-20 stupnov v netralnej polohe ovladaca. Nikde som sa o tom nedocital a co som videl na obrazkoch a videach tak uhol padiel bol skoro nulovy, takto som to mal od vybalenia z krabice. Tak neviem ci to mam spravne.
Dakujem za kazdy podnet .
Miro
Padla v nule, pravotočivý vrtulník visí nahnutý doprava, kompenzuje tím boční tah vrtulky.
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
Tak padla som dal do nulovej polohy ale stale sa sprava rovnako. Teoriu ohladom helin akotak poznam. To klopenie som myslel tak ze ju stale posuva po zemi dolava aj ked je uz par cm vo vzduchu stale je taha dolava. Nedokazem ju ustalit do vysenia. Este som s nou neletel ale ked mi ju tak taha do strany tak by som s nou zarucene niekde tresol a to by som velmi nerad.
Easy Star, Spitfire MKII B, Bellanca 480. Walkera 59
tete píše:Tak padla som dal do nulovej polohy ale stale sa sprava rovnako. Teoriu ohladom helin akotak poznam. To klopenie som myslel tak ze ju stale posuva po zemi dolava aj ked je uz par cm vo vzduchu stale je taha dolava. Nedokazem ju ustalit do vysenia. Este som s nou neletel ale ked mi ju tak taha do strany tak by som s nou zarucene niekde tresol a to by som velmi nerad.
Pokud ji nenakloníš do prava, tak se zákonitě bude posunovat doleva. Simulátor, učit se, učit se, učit se...
walkera ze vraj nie je najstastnejsia pre zaciatocnika a ked si zaciatocnik, co usudzujem ,ze si ju este nezdvihol, tak ona pri zemi bude sama stale letiet niekam...musis to dorovnat cyklikou..
az v cca 1m trimuj
a ako povedal kolega hore (aj ked ja som este len taky malinky kolega:D ) simulator skus ...uvidis ze to nie je az take lahke ked si s tym este nelietal
az v cca 1m trimuj
a ako povedal kolega hore (aj ked ja som este len taky malinky kolega:D ) simulator skus ...uvidis ze to nie je az take lahke ked si s tym este nelietal
Samozrejme ze simulator som uz absolvoval. Bez toho by som sa do toho ani nepustal. Vsetky videa co som videl so startujucou helinou tak tie sa pekne vznesu kolmo hore. Ta maja sa na lyzine nakloni na stranu a keby som som pokracoval dalej tak sekne vrtulou do zeme . Viem ze to uz tu niekedy niekto riesil ale za ten svet neviem najst to vlakno.
Easy Star, Spitfire MKII B, Bellanca 480. Walkera 59