Instalace JETI DUPLEX

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#106 Příspěvek od JMalik »

Dík,myslel jsem si to,ale nebyl jsem si jistej (obchodní politika se to myslím jmenuje)
Apollo

#107 Příspěvek od Apollo »

uchycení modulu duplex v Eclipse7 je jednoduché, dají se velmi šikovně použít "zbylé" otvory v křížových ovladačích uvnitř vysílače. Je pouze potřeba v Duplex modulu lehce zvětšit rozteč otvorů v DPS, aby se dal bez násilí přišroubovat. V některých návodech od výrobce se to řeší obdobně. Lze se podívat na 4 fotografie na http://www.alesandro.estranky.cz/fotoalbum/elektronika-+-rc-modely koaxiál raději nijak neohýbat, nelámat. Vývod antény jsem udělal z boku displeje, pod ním je přepínač pro 2,4GHz/40MHz Spectra (neměl by tam ale správně být, aby neměl někdo kecy!). připojení přes konektory Duplex lze udělat bez většího zásahu do elektroniky, resp odletováním (opravuji!) dvou vodičů (PPM + Vcc) z desky konektoru pro VF díl který se protáhne elektronikou DUplex a vrátí zpět. Dvojitým přepínačem se volí napájení pro VF díl vs. Duplex!. Na horní straně vysílače je konektor pro připojení JETIBOXU, je to stereo jack 2,5mm. Do budoucna vyšroubuji původní anténu a zaslepím přepínač, šlape to bezvadně. Upozorňuji že vše si děláš na vlastní nebezpečí, s tím že přicházíš o záruku na vysílač a pokud nejsi zběhlý v bastlení a nemáš alespoň "kvalitní měřák" ani se do toho raději nepouštěj!!! Raději si kup modul TF s tím že Ti bude anténa čouhat z pod vysílače a bude lehce interferovat s kovovým madlem vysílače? a nikdo Ti nebude mluvit do přepínače a do "prohlášení o shodě" a neoprávněného zásahu do vysílače a podobně ... hodně zdaru.
Naposledy upravil(a) Apollo dne pon 01.12.2008 14:56, celkem upraveno 1 x.
coro

#108 Příspěvek od coro »

Apollo píše:...... (neměl by tam ale správně být, aby neměl někdo kecy!). připojení přes konektory Duplex lze udělat bez většího zásahu do elektroniky, resp odletováním jednoho vodiče (PPM) z desky konektoru pro VF díl který se protáhne elektronikou DUplex a vrátí zpět. .....

Ahoj, nič v zlom ale prečo PPM?
Niečo musí vypínať vysielanie MHz, nie brať mi informáciu. Ak zoberieš VF modulu len PPM informáciu, nič mu nebráni vo vysielaní čistej nosnej frekvencie.. Takže dúfam že to máš ešte inak, a na prepínači máš aj vypínanie vysielania MHz.
s3030150

#109 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:24, celkem upraveno 2 x.
Apollo

#110 Příspěvek od Apollo »

díky CORO! jasně! vzal jsem to dost narychlo, samozřejmě je protažen drát PPM a napájení do VF, přepínačem se přepíná napájení VF vs. Duplex. Tímto se omlouvám Těm pokud někdo začal s úpravou a jediná zkušenost s "eletrikou je prdou ze zásuvky" dyk já vím že tomu taky rozumíte a nejste žádní malý blbci !!!..... :roll:
venry

#111 Příspěvek od venry »

Apollo píše:díky CORO! jasně! vzal jsem to dost narychlo, samozřejmě je protažen drát PPM a napájení do VF, přepínačem se přepíná napájení VF vs. Duplex. Tímto se omlouvám Těm pokud někdo začal s úpravou a jediná zkušenost s "eletrikou je prdou ze zásuvky" dyk já vím že tomu taky rozumíte a nejste žádní malý blbci !!!..... :roll:

Chlapi
Já vám do toho nechci kecat,ale nebylo by vhodnější tu montáž Duplexu do Eclipsy svěřit Jeti,nebo servisním střediskům ?
Pominuli zákon a pořádek :lol: Tak už alespoň k vůli odbornosti ?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od arda1 »

Apollo píše: a nemáš alespoň "kvalitní měřák" ani se do toho raději nepouštěj!!!
Co si mám představit pod pojmem"kvalitní měřák"??
Apollo

#113 Příspěvek od Apollo »

"kvalitní měřák" je citron do kterého zapíchneš hliníkový a železný hřebík, namotáš kus drátu do serie dáš žárovku a máš skvělou prozváněčku. Problém bude asi s těmi hliníkovými hřebíky :(..... raději si to nechte nainstalovat, odvážným nemusí přát štěstí....
pilotek 1
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od pilotek 1 »

same keci o obmedzovaní funkcii, nativite, rýchlosti prenosu....
Dan Hrachovec má Graupner MC 24 a na tom Spektrum 2.4. A ako mu to lieta. Keby sa menej kecalo a viac lietalo, urobili by ste všetci lepšie.
P.S: Semirovi----V KE spadol iste vieš kto a lieta s Futabou T12 RX máPCM G3. Má to legálne, žiadne bastlenie a pomohlo mu to? Keby niekoho nedajbože zabil alebo poškodil niekomu majetok, aj tak by mal smolu
zdzd

#115 Příspěvek od zdzd »

pilotek 1 píše:Dan Hrachovec má Graupner MC 24 a na tom Spektrum 2.4.

Jsi ochoten na to přísahat? A od kdy to má?
mnov

#116 Příspěvek od mnov »

pilotek 1 píše:same keci o obmedzovaní funkcii, nativite, rýchlosti prenosu....
Dan Hrachovec má Graupner MC 24 a na tom Spektrum 2.4. A ako mu to lieta. Keby sa menej kecalo a viac lietalo, urobili by ste všetci lepšie.
P.S: Semirovi----V KE spadol iste vieš kto a lieta s Futabou T12 RX máPCM G3. Má to legálne, žiadne bastlenie a pomohlo mu to? Keby niekoho nedajbože zabil alebo poškodil niekomu majetok, aj tak by mal smolu

No jo, ale Hrachovec to uměl i na 35 MHz, za to mi ostatní potřebujem dokonalé radio, aby jsme se neměli na co vymlouvat. :)
Želivák
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Želivák »

zdzd píše:
pilotek 1 píše:Dan Hrachovec má Graupner MC 24 a na tom Spektrum 2.4.

Jsi ochoten na to přísahat? A od kdy to má?

Hele tady: http://www.danielhrachovec.com/?page=No ... AyLmpwZw==
pilotek 1
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od pilotek 1 »

asi to tak bude, keď to má na stránkach :wink:
zdzd

#119 Příspěvek od zdzd »

Právě že v sezóně měl něco jiného a byl nespokojený. Řešil na co přejít, tak se asi už rozhodnul.
pilotek 1
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od pilotek 1 »

keď vieš viac, tak povedz. Keby mal problém naozaj, asi by mal o model(modely) menej.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“