PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
scarabeus

#391 Příspěvek od scarabeus »

tox232 píše:Ty Jetson nezkoušel jsi když maš DX6i udělat na volný kanál z křidélek klapky.S kolegou jsme o tom mluvili a asi by to neměl být problém.
DX6i mi přinese až ježíšek :)

Jestli myslis udelat z kridelek klapky... tak to tak mam, DX7 (DX6i pujde taky), ale zas tak giganticky rozdil pri pristani nepozoruju :-)
Jetson
Kontaktovat uživatele:

klapky

#392 Příspěvek od Jetson »

Nezkoušel a asi ani nevyzkouším. Spíš se chystám na ty lyže. Cessna se chová i bez klapek dostatečně vzorně při pomalém letu a tak mne to netlačí. Musel bych prodlužovat kablíky od serv, aby se dostal každý až do přijímače a to mi za to nestojí.
Budu teď kupovat EG pro a tam už by to mohlo být zajímavé.
saw
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od saw »

Zdravím chtěl jsem se zeptat dnes se mi podařilo na cessně zlomit osku motoru nevíte někdo kde seženu novou?
scarabeus

#394 Příspěvek od scarabeus »

saw píše:Zdravím chtěl jsem se zeptat dnes se mi podařilo na cessně zlomit osku motoru nevíte někdo kde seženu novou?

Nesezenes, musis si udelat novou sam, bud hridelka z CD-Romky a nebo ja to udelal ze sroubovaku prislusneho prumeru, ale to byla setsakra prace, je to tvrdy jak svin :-)

A nebo pouzit nejakou jinou 3mm a predelat si ji k obrazu svemu.
saw
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od saw »

Fajn díky za radu
coro

#396 Příspěvek od coro »

Osky sa predsa predávajú bežne, len musíš vedieť presne priemer a radšej aj akú potrebuješ dĺžku. Napríklad na Dualsky motoroch sa ohýbajú akoby boli z blata, a musíš ich meniť - normálne v slušných predajniach kde majú aj užitočný tovar (nie len tovar v cene nad 5000) by to mali mať.
Alebo tu: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=6486
Vôbec nepotrebuješ aby to bola oska presne k Tvojmu motoru - zober najkvalitnejšiu akú majú - pýtaj kalenú... Ohnutá oska je prúser rovnaký ako nevyvážená vrtuľa.
Podstatný je priemer - či 3,0mm alebo 3,17mm. Aby to sedelo, a aby bola dosť dlhá.. Do cessny vojde aj dlhší motor, tak nevadí že by trčala smerom do trupu (vrtuľa nech je tam kde má byť).
No ak keď si zlomil osku, je dosť možné že mohli odísť aj ložiská - o tom ako sa menia sa písalo dosť, a platí to isté čo pre osky.
saw
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od saw »

Tak osku jsem nakonec zhotovil ze šroubováku sice trošičku háže ale snad to nebude ničemu vadit než mi příjde nový motor
scarabeus

#398 Příspěvek od scarabeus »

saw píše:Tak osku jsem nakonec zhotovil ze šroubováku sice trošičku háže ale snad to nebude ničemu vadit než mi příjde nový motor

Nesmi hazet ani o pid, musi to byt naprosto rovne, jinak si zahravas :-)
tox232
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od tox232 »

saw píše:Tak osku jsem nakonec zhotovil ze šroubováku sice trošičku háže ale snad to nebude ničemu vadit než mi příjde nový motor

Vadit to bude taky jsem to chvíli měl a letadlo sice létalo ale chovalo se divně hlavně celé vibrovalo.Jak jsem tady již psal zajdi si do nějakého PC bazaru a tam určitě budou mít nějakou nefunkční mechaniku ze které osičku vymontuješ
http://tox232.webnode.cz
tox232
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od tox232 »

scarabeus píše:

Nesmi hazet ani o pid, musi to byt naprosto rovne, jinak si zahravas :-)

Byl jsi první :D
saw
Kontaktovat uživatele:

#401 Příspěvek od saw »

dnes jsem to házení spravil sice jsem musel rozebrat 2 cd-romky ale stoji to za to každopádně díky za rady :wink: 8)
Qew

#402 Příspěvek od Qew »

otompotom píše:Ahoj já tedy nabíjím obě baterky k Cessně dodávanou nabíječkou a zatím bez problému baterka se ani nijak nehřeje a letový čas mám stále stejný +-. Věřím že je to asi šmejd ale službu zatím plní dobře. 8O

Ahoj, taky jsem si pořidil zmiňovanou Cessnu a zarazila mě pravě nabiječka (zatím nechci investovat do dražší, ale časem se tomu asi nevyhnu). Dodavaná nabíječka jako zdroj využívá autobaterii a tak mě zajímá jak ji připojuješ (víceméně jestli ji z auta vyndaváš kvůli bezpečnosti)? A další věc-jestli nehrozí vybití autobaterie? Předem děkuji za odpověď a těším se na první let :D
tox232
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od tox232 »

Qew píše:
otompotom píše:Ahoj já tedy nabíjím obě baterky k Cessně dodávanou nabíječkou a zatím bez problému baterka se ani nijak nehřeje a letový čas mám stále stejný +-. Věřím že je to asi šmejd ale službu zatím plní dobře. 8O

Ahoj, taky jsem si pořidil zmiňovanou Cessnu a zarazila mě pravě nabiječka (zatím nechci investovat do dražší, ale časem se tomu asi nevyhnu). Dodavaná nabíječka jako zdroj využívá autobaterii a tak mě zajímá jak ji připojuješ (víceméně jestli ji z auta vyndaváš kvůli bezpečnosti)? A další věc-jestli nehrozí vybití autobaterie? Předem děkuji za odpověď a těším se na první let :D

Nabíječka nemusí používat jako zdroj autobaterii já jsem si udělal toto:
http://www.rcserver.cz/index.php?option ... &Itemid=40
ale asi dvakrát jsem nabíjel přes autobaterii a nabíječku jsem nechal v autě je pravda že jsem každou čtvrt hodinu kontroloval jestli se nějak nehřeje ale vše v pořádku ta nabíječka aspoň tedy ta moje stejně nedávala 1,5A ale 1,2A takže nabíjení dlouhé cca.2hodiny.Teď jsem si pořídil nabíječku Turnigy a maximální spokojenost.Ale radši to třikrát zaklepu
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#404 Příspěvek od Jetson »

Qew píše:

Pokud se nabíječka nezměnila, tak stačí jakýkoliv adaptér 12V a přibližně 1000mA a normálně to funguje. Použil jsem to sice jen jednou pro test, ale bez problémů.
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od otompotom »

Ahoj já nabijím stále setovou nabíječkou a jako zdroj používám adaptér který dává 13,8V a asi 2,5A a pohoda. Jinou zatím kupovat nebudu, mam dvě batrerky takže lítám cca hodinu. Takže to mi zatím stačí.
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“