X-Peak 3 Plus?
X-Peak 3 Plus?
Názor na nabíječku X-Peak 3 Plus
Hlavně jak spolehlivě nabíjí Lixx?
Dík
Hlavně jak spolehlivě nabíjí Lixx?
Dík
Mám dojem že ji nahrazuje Shark10... (Swallow jsem původně chtěl, mám Sharka a je to nemlich to samé)
Podívej na diskuze Shark 10 a Shark 10 (zkušenosti z provozu)...
powder píše:Mám dojem že ji nahrazuje Shark10... (Swallow jsem původně chtěl, mám Sharka a je to nemlich to samé)
To by mělo být stejné, teda pokud někde není trochu odlišný soft.
A nabíjíš s ní Lixx?
Pohonné aku LiPoly YUNTONG a TX NiMH...
Naprostá spokojenost. Zdá se že má docela promyšlený program nabíjení jednotlivých článků (přes servisní konektor) - měřil jsem to ve škole a vypíná až při proudu < 15mA (4,15V na svorkách aku) - po takovémhle zformátování každého článku zvlášť se mi 3S nepatrně (0,05V) rozjíždí až po deseti nabíjecích cyklech proudem 1C - v tomto režimu vypíná při poklesu pod 100mA - doba nabíjení v průměru 65 min. (ale jsou to ještě prakticky nové aku - 20 cyklů).
(měření jsem prováděl na kalibrovaném voltmetru - chyba 0,5%, měření proudu bezkontaktní sondou osciloskopu - chyba < 1mA)
Naprostá spokojenost. Zdá se že má docela promyšlený program nabíjení jednotlivých článků (přes servisní konektor) - měřil jsem to ve škole a vypíná až při proudu < 15mA (4,15V na svorkách aku) - po takovémhle zformátování každého článku zvlášť se mi 3S nepatrně (0,05V) rozjíždí až po deseti nabíjecích cyklech proudem 1C - v tomto režimu vypíná při poklesu pod 100mA - doba nabíjení v průměru 65 min. (ale jsou to ještě prakticky nové aku - 20 cyklů).
(měření jsem prováděl na kalibrovaném voltmetru - chyba 0,5%, měření proudu bezkontaktní sondou osciloskopu - chyba < 1mA)
- Bohuslav Kyjánek
Momentálně už nic (ale uvidí se
) - teď učím na liberecký elektro průmyslovce...
Mystik píše:Pro FORMOVÁNÍ to stačí (1/10C u těchhle baterií=180mA), pro vybití a nabití po letu taky-jsou přece vybité motorem-zbyde jen malej zbytkovej náboj, kterej se i takhle malým vybíjecím výkonem vybije za krátkej čas.
Pro test kapacity apod. je to opravdu málo.
Sanya 1700mAh, 1800mAh, 2000mAh SCRka vybijím a formuju proudem 1 až 3A,
desetinou to nedělám, nebudu u toho tři dny
Některé sady mám už deset let a pořád jsou OK.
Jo a X-Peak 3 je omezená 5ti waty, to znamená že sedmičlánek to bude vybíjet někde okolo 0,58 A, což je dost hrozný, ale pro SlowFly to asi je super nabíječka
X Peak 3 plus je to isté čo Swallow Advance (14 článkov, 5A/1A), resp. Shark 10. U Sharka som akurát nikde nenašiel, kde sa prepípan Li-Ion a Li-Pol režim, inak by to Li-Iony nevedelo nabíjať, resp. furt by ich prebíjal. Ale na čelnom paneli aj na krabici to je, aj v návode, akurát sa nikde nespomína to prepínanie. U X Peaku aj Swallowa je to jasné. Ja som si radšej kúpil Swallow a mám pokoj.
frontier píše:Mystik píše:Pro FORMOVÁNÍ to stačí (1/10C u těchhle baterií=180mA), pro vybití a nabití po letu taky-jsou přece vybité motorem-zbyde jen malej zbytkovej náboj, kterej se i takhle malým vybíjecím výkonem vybije za krátkej čas.
Pro test kapacity apod. je to opravdu málo.
Sanya 1700mAh, 1800mAh, 2000mAh SCRka vybijím a formuju proudem 1 až 3A,
desetinou to nedělám, nebudu u toho tři dny![]()
Některé sady mám už deset let a pořád jsou OK.
Jo a X-Peak 3 je omezená 5ti waty, to znamená že sedmičlánek to bude vybíjet někde okolo 0,58 A, což je dost hrozný, ale pro SlowFly to asi je super nabíječka
Používej správnou terminologii:
0.1C šestnáct hodin = formování
0,5-2C do deltapeaku = cyklování
Není to jen rozdíl ve slovech, ale také ve výsledku....