PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Cessna - velikost podvozkových kol
Zdar Cessnáci, zrovna dokončuji konstrukční model (Cessna 172) o stejném rozpětí i hmotnosti (budu krapet těžší).
Potřeboval bych vědět jak velká kola podvozku používáte. Chci přistávat (startovat) na trávě a to vylučuje použití botiček a maketových 2cm koleček...
Předpokládám užití řízeného příďového kola s průměrem 40-70mm a o krapet menších kol hlavního podvozku...
Potřeboval bych vědět jak velká kola podvozku používáte. Chci přistávat (startovat) na trávě a to vylučuje použití botiček a maketových 2cm koleček...
Předpokládám užití řízeného příďového kola s průměrem 40-70mm a o krapet menších kol hlavního podvozku...
tox232 píše:Já jsem si rotor podložil dvěma dřívkama a hřídelku jsem vyklepal malým křížovím šroubovákem a kladivem.Jde to ztuha ale jde to
Delal jsem to podobne, dulezita je mekka podlozka, abys rotacni plast neposkodil! Drzi tam opravdu fest a je to tak spravne. Vyklepat cimkoliv, co ma mensi prumer nez hridelka a je to dostatecne festovni (treba ocelova jehla).
Než prenášať silu celým rotorom, použil som trubičku (hliníkovú, aj uhlíková by to udržala), do ktorej sa tá oska zmestila (aj na dĺžku, vyklepal som ju tak že vpadla dnu do trubičky). Tým bolo namáhané len tesné okolie uchytenia osky, celý rotor bol voľne.
Ad podvozok - prevracia sa to v tráve dopredu - myslím že preto, že buď predný, alebo možno aj hlavný podvozok je príliš vzadu. Budem riešiť. Skúsim najprv obuť väčšie kolesá, mám poruke priemer 6cm po ktorých podobný model v pohode behá.
Ad podvozok - prevracia sa to v tráve dopredu - myslím že preto, že buď predný, alebo možno aj hlavný podvozok je príliš vzadu. Budem riešiť. Skúsim najprv obuť väčšie kolesá, mám poruke priemer 6cm po ktorých podobný model v pohode behá.
jedelsky píše:hej a stava se vam někdy že vysílač nenaběhne tak jak ma?mně to děla to že plny je misto křidylek a zbytek kanalu prostě nejde hřidel už mam uddělanou diky za rady
Neodišiel Ti príjmač / kryštál v príjmači? V súvislosti so zlomenou oskou - kryštál odchádza prvý, po rane - je citlivý na silné otrasy. Vysype Ti ich predavač na sklenený stôl, a už môže tretinu vyhodiť. ... a často ešte trochu funguje ale použiteľný už nie je.
Tie vysielače, nech sú aké chcú, by mali fungovať aj s normálnymi príjmačmi (nie PCM), nemáš poruke kolegu so syntézovým príjmačom s ktorým by ste vyskúšali - vylúčili chybu vysielača?
- jedelsky
- Kontaktovat uživatele:
vyřešil jsem to jinak vzal jsem starou Graupnerku (7kanal) tam byly obyč kniple(ne křižove) a z vysilačky od cessny jsem vzal ty kniple a dal je do te graupnerky
mimichodem ta nikdy neselhala a navic tam muže ještě strčit 4 přepinače a nastavovat vychylky ted je tam jeden přepinač a jeden petinciometer ten petinciometer bude sloužit jako ovladač klapek a přepinač asi budou někdy světla