vykon/spolahlivost ?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pohodak

vykon/spolahlivost ?

#1 Příspěvek od pohodak »

zaujimaju ma vase skusenosti, lamem si hlavu z vyberom motora do akrobata :-) co sa vam osvedcilo viac ? mvvs alebo asp ? predpokladane ccm je od 12 do 15 ccm
luma

#2 Příspěvek od luma »

O.S.
avionic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od avionic »

IRVINE
mnov

#4 Příspěvek od mnov »

Používám MVVS i ASP, ale poradit Ti nedovedu. Mohu jen napsat svou vlastní zkušenost. Nastavit ASP pro mne nebyl žádný problém. Tyto motory chodí spolehlivě, ale u některých jsem již měnil ložiska a to neměly moc naběháno. S nastavením MVVS jsem se trochu trápil, ale nakonec se to také podařilo. Ložiska jsem u něj měnil také, ale to byla asi má chyba, protože byla po delší odstávce bez konzervace vyrezlá (byl to můj první spalovák). Vzhledem k tomu, že mám zkušenost i s motory OS Max tak další, který bych kupoval bude pravděpodobně OS Max a nebo ASP. U MVVS jsem bohužel nenašel nic co by mne k jeho dalšímu nákupu vedlo.
pegas

#5 Příspěvek od pegas »

luma píše:O.S.

Taky se přidám k O.S. Na jaře nastavíš a létáš až do zimy. Spolehlivost 100%. Ložiska odchází proto, že paliva obsahují nitrometan a to třeba jen 1%.
mnov

#6 Příspěvek od mnov »

pegas píše:Taky se přidám k O.S. Na jaře nastavíš a létáš až do zimy. Spolehlivost 100%. Ložiska odchází proto, že paliva obsahují nitrometan a to třeba jen 1%.

Já se taky přikláním k OS, ale s ložisky nemáš pravdu. U ASP odchází i bez nitra. :(
pohodak

#7 Příspěvek od pohodak »

ano, nejake predstavy o "rebricku" a kvalite spominanych motorov mam, Bol som na zaciatku presvedceny pre 12,7 brno, ale po tolkych klebetach precitanych na nete som mimo a uvazujem radsej mozno o 12 ASP, Predpokladam, ze aj tu sa utvoria dva tabory, ktore na 12,7 nedaju dopustit a ti ini, co spomenu od pocasia az po neviem co len aby zdvovodnili preco nie . . . :-(
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RadimHnilica »

Kup O.S řada FX není vůbec drahá a je spolehlivá a dobrá!
Radim
sopta
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sopta »

já mám 3,5 a 6,5 MVVS a sem tam chodí dobře, sem tam je to hodně dobrodružný. Zkoušel jsem všechno možný, ale výsledek byl občas těžko reprodukovatelný. Ale je mi líto se jich zbavit, tak ještě na příští sezonu zkusím 6,5 koupit nový karbec s tím by to mělo být prý lepší, protože na nich mám starý typ. Možná je to levejma rukama na seřízení... Ale když jsem nechal jehlama kroutil odborníky, tak mě pak řekli, no jo MVVS, to je kus od kusu jiný.
Závěr je, že výkon mě nadchl, ale spolehlivost byla - první let pohoda, druhý nejistý. Takže si sebou na letiště beru vždy nějakou elektru, aby si zalítal a netrápil se na zemi.
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hoblik »

Měl jsem MVVS 3,5 ta vydržela 15let bez údržby, přechody nic moc, ale do kombata supr. MVVS 4,6 spolehlivost supr, přechody v pohodě. MVVS 6,5 vše v pohodě. MVVS 8 asi nejlepší motor, který jsem měl. U všech to chtělo si pohrát s jehlami a dát dobrou svíčku, chvíli to trvalo je naladit, ale pak to bylo super. MVVS 26IFS benzín - naprosto spolehlivý motor. Všechny motory MVVS mají dlouhou životnost. ASPéčko mám jen jedno, 15ccm čtyřtakt, ve srovnání s OSmax 15ccm čtyřtakt, který mám také je to "hnůj" ale dvoutakty jsou spolehlivé a nenáročné. Běžný uživatel, kterých je u nás na letišti několik, je spokojen. Jen ta životnost....
Asi bych taky doporučil OSmax v řadě FX
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZIPP »

RadimHnilica píše:Kup O.S řada FX není vůbec drahá a je spolehlivá a dobrá!

A co OS MAX řady LA, ty jsou špatné??? Koukal jsem že motory z řady FX jsou v barvě kovu a řady LA modré, proč??
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/spalova ... ni/os-max/
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
luma

#12 Příspěvek od luma »

Nejsou špatné, ale na rozdíl od FX mají kluzně uloženou klikovku a při stejném objemu menší výkon. Takové pohodové motory.
VitezslavRais

#13 Příspěvek od VitezslavRais »

mnov píše:
pegas píše:Taky se přidám k O.S. Na jaře nastavíš a létáš až do zimy. Spolehlivost 100%. Ložiska odchází proto, že paliva obsahují nitrometan a to třeba jen 1%.

Já se taky přikláním k OS, ale s ložisky nemáš pravdu. U ASP odchází i bez nitra. :(

Naprostý souhlas, u ASP 91 odešly ložiska po cca 2 hodinách provozu. Vyměnil jsem je a od té doby naprostá spokojenost.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“