XFLR5 analýza křídla

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
crazy nemo

XFLR5 analýza křídla

#1 Příspěvek od crazy nemo »

Mám problém s XFLR5. Chci provést analýzu křídla, určil jsem jeho půdorys, nastavil profily do průřezů(ag 44-47) nastavil data pro analýzu (rychlost 10m/s, váha 0,5 kg). Po spuštění analýzy proběhnou výpočty ale výsledky se nedostaví, kde dělám chybu
woro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od woro »

Musíš u všech profilů nejdřív v módu Direct Foil Analysis spustit Batch Analysis Type 1 pro taková Reynoldsova čísla, v jakých se křídlo bude pohybovat, nebo vhodně širší rozsah. Můj seznam:
Re = 20k, 30k, 40k, 60k, 80k, 120k, 160k, 250k, 400k když chci simulovat házedlo včetně odhozu nebo pořádný výstřel na navijáku (ne že by něco z toho v blízké době hrozilo, neboť nejsou peníze a času je málo), NCrit 9. Pokud nechci takovou přesnost, ale jen rychlý oriuentační propočet, používám 20k, 30k, 40k, 60k, 120k, 250k. Tím pádem mám pokrytou i oblast podkritického proudění pořád dostatečně přesně, ale pořád do grafů vidím a netrvá to moc dlouho. Když máš takto (přes Batch Analysis) vypočítané poláry profilů, můžeš přepnout na Wing Design a už to poběží.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
misox
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od misox »

Da sa hotove kridlo uložit aj v inom formate ako .wpa ?
Popripade nejaky konvertor.
Dakujem
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“