Panty- zkušenost?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Penty

Panty- zkušenost?

#1 Příspěvek od Penty »

Ahoj. Máte prosím někdo zkušenost s panty z činských stavebnic? Mám YAK55SP z haikonku. Jsou tam papírové nebo z nějaké folie, lepit se mají CA. Lepil jste je už někdo? Chtěl bych je použít, ale nevím jak jsou kvalitní, kolik vydrží a jestli se nenacucají při lepení lepidlem a pak třeba neprasknou. Díky.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DAF »

Ahoy tyhle panty se před zalepením musí v místě budoucího ohybu přetáhnout svíčkou z obou stran(!). CA lepidlo ti nacucne pouze do čistého místa. Do potřeného nikoliv, proto nemuže dojít v místě ohybu k zatvrdnutí a prasknutí. Tohle jsou celkem malé modely, tam bych se toho nebál. Na velké a obříky bych dal asi něco jiného, něco takového pantovatějšího s osičkou z drátu.
Hitec Aurora 9X
Jano
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jano »

ja som ich v kridlach vymenil za micro mpjet vzadu som nechal povodné
zdalo sa mi málo 3 ks na kridelko sice počet ostal ale sú silnejšie.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
HonzaS

#4 Příspěvek od HonzaS »

důrazně doporučuji vyměnit za panty s osičkou od MP-Jetu. Sice se to nezdá, ale žere to hrozně energie na servech. Měl jsem je v Yaku 54 o rozpětí 1,38m, vyměnil jsem je po sezoně létání a bylo to sakra znát. do 1,86m yaka jsem dal rovnou panty s osičkou.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Nakadah »

Myslim ze pro letadla s rozpetim do 1m by mely jiste stacit. Taky sem je ted pouzil. Pravda na ohyb potrebuji silu, klasicky pant jen sotva znatelnou. Uvidime az neco naletaji jak se budou jevit. Nak
Patas_
Kontaktovat uživatele:

Re: Panty- zkušenost?

#6 Příspěvek od Patas_ »

Z čínskejma zkušenost nemám žádnou.
Na malé modely tj. do 1,5kg používám kvalitní od SIGu - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXFG21&P=K. Dělá se s tím tak že zařízneš lámacím nožem drážky a zasuneš panty, vyšteluješ a až poté do spáry na ten pant lehce kápneš řídké CA z obou stran, klidně i několikrát dokud pant "bere". To CA zajede a rozleje se po celé ploše pantu, nepoužívat aktivátor a nechat být. V případě polyšových křídel použít CA na styro. Druhý den je to "srostlé" s balsou. Takto zalepený pant přežije letadlo a neexistuje vůle v pantu.
Ty od pelikána http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=4239 jsou taktak na hraně použitelnosti do fakt malých elektroletů, na kombatu jsem už viděl a měl uvibrované křidélko.
rcpilot
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od rcpilot »

Ja do malých elektroletov používam magnetické pásky z diskety :D , napichám do koncov zopár dierok len hrotom špendlíka a zelepím CA lepidlom, zatial v pohode ale na večnosť to asi nebude :(
Jiří Kolář-BAN1

#8 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

HonzaS píše:důrazně doporučuji vyměnit za panty s osičkou od MP-Jetu. Sice se to nezdá, ale žere to hrozně energie na servech. Měl jsem je v Yaku 54 o rozpětí 1,38m, vyměnil jsem je po sezoně létání a bylo to sakra znát. do 1,86m yaka jsem dal rovnou panty s osičkou.

Naprosto souhlasím. Už jsem to tu někde psal. Zkušenosti s Katanou S30.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“