Nabíjení materií na MCX
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Jirak píše:podstatný je ten udaj OUTPUT, 4.2V je OK, ale ten proud 500mAh je moc. Takže já bych do toho nešel.
To uz mi pripadne lepsi sehnta si proti kus k tomu minikonektoru baterky a nabijet to klasickou nabijeckou. Nebo pridelat AC/DC adapter k origo nabijeci na 4xAA.
A šel by použít tenhle zminovaný adapter k origo nabíjčce? Vlasně ho zapojit místo baterií AA?
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Tak se vrátím k tomu překladu a používání nabíjecích baterek. Sice nejsem elektrikář, ale můj selskej mozeček říká, že je to kravina nepoužívat tyto baterky. Překlad v mém cz návodě hovoří za vše (přesnej přepis): NIKDY nepoužívejte pro nabíjení nabíječe pro NiCd nebo NiMH baterie.
Ještě se chci zeptat. Máte už někdo na tu origoš nabíječku píchnutej adaptér. Také mě otravuje furt měnit baterky. Mám univerzální adaptér Hama - stabilizovananý, 300 mA, výstupní napětí ...4.5V, 6V, ..., 300 mA, 3.6 VA. Šel by použít? A je lepší nastavit 4.5V, nebo 6V? Díky.
Ještě se chci zeptat. Máte už někdo na tu origoš nabíječku píchnutej adaptér. Také mě otravuje furt měnit baterky. Mám univerzální adaptér Hama - stabilizovananý, 300 mA, výstupní napětí ...4.5V, 6V, ..., 300 mA, 3.6 VA. Šel by použít? A je lepší nastavit 4.5V, nebo 6V? Díky.
rampa_mckvak píše:Tak se vrátím k tomu překladu a používání nabíjecích baterek. Sice nejsem elektrikář, ale můj selskej mozeček říká, že je to kravina nepoužívat tyto baterky. Překlad v mém cz návodě hovoří za vše (přesnej přepis): NIKDY nepoužívejte pro nabíjení nabíječe pro NiCd nebo NiMH baterie.
Já už ihned po zakoupení přešel na adapter od nokie 5.8v a dělal jsem to i kamarádovi. Je nutné originál bateriový nabíječ rozebrat a je tam 2x červený drát a jeden černý. Na slabší črvený drát je nutné připájet diodu např KY 130 v porpustném směru a odpor 330 ohmů a rovněž přiletovat k + polu nabíječe nokia spolu s druhým červeným drátem. černý na mínus nabíječe . Propustný směr diody je ten který není obarven a propouští napětí směrem ke svítivé diodě nabíječe. Píšu to pro naprosto neznalé elektrotechniky
Nabíjení nabíječkou s Lipol programem
Ahoj,
mě taky přijde nabíjení baterek baterkami trošku ujeté (i když někde bez přístupu k elektřině se může hodit) a tak bych chtěl ty Lipol články nabíjet svojí nabíječkou BC6kou - máte někdo tušení jak se jmenuje ten miniaturní konektor na baterce? Koupil bych si protikus a udělám si kabely
Jinak nechci dělat reklamu ale třeba tady mají nabíječku na nabíjení 2 baterek zároveň
http://www.tochcimit.cz/?p=productsMore&iProduct=1587
mě taky přijde nabíjení baterek baterkami trošku ujeté (i když někde bez přístupu k elektřině se může hodit) a tak bych chtěl ty Lipol články nabíjet svojí nabíječkou BC6kou - máte někdo tušení jak se jmenuje ten miniaturní konektor na baterce? Koupil bych si protikus a udělám si kabely
Jinak nechci dělat reklamu ale třeba tady mají nabíječku na nabíjení 2 baterek zároveň
http://www.tochcimit.cz/?p=productsMore&iProduct=1587
Futaba 18SZ
Goblin 700 DEMON 3SX, Goblin 380 DEMON 3SX, DJI Phantom 3Pro
Ion Pro +, Traxxas Summit
Goblin 700 DEMON 3SX, Goblin 380 DEMON 3SX, DJI Phantom 3Pro
Ion Pro +, Traxxas Summit
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Ten konektor normalne prodavaj za 79 kc
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=PKZ3052
taky uz na nej mam policeno pac ta nabijecka je sice pekna ze je prenosna a nezavisla na proudu ale na domaci nabijeni dekuji pekne ale ne, koupim si konektor naletuju bananky fuknu do normal nabijecky a je vymalovano
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=PKZ3052
taky uz na nej mam policeno pac ta nabijecka je sice pekna ze je prenosna a nezavisla na proudu ale na domaci nabijeni dekuji pekne ale ne, koupim si konektor naletuju bananky fuknu do normal nabijecky a je vymalovano
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO