První model - 2000kč - 3000kč

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Albeda

První model - 2000kč - 3000kč

#1 Příspěvek od Albeda »

Zdravím, tak jsem si to tu pročetl a abych pravdu řekl, trochu mě z toho bolí hlava. Co jsem našel?

Wild Hawk
Easy star
Focus
Sky lady
Bellanca

Tyto modely by byli "jakš takš" dostupné a možné.
Co žádám?
Cena 2000 - 3000 (spíš blíže k 2000kč)
Komplet RC set ...
Letadlo pro zacatecnika
Letadlo s budouctnosti (kridelka, rychlost ...)
Letadlo, ktere vydrzi

Toto bych chtěl asi každý, ale přibližně tyto parametry odpovídají výše zmíněným. Co jsem zde četl, tak hodně dobrej je Wild Hawk, ale jeste lepsi je Easy star, bohužel take drazsi.
Bazar?
Myslím, že když to koupím v bazaru, tak se taky nic nestane a budu moci koupit lepší typ ... našel jsem:
http://www.rcbazar.cz/prodam-rc-model/letadla/elektro-vetron-sky-hawk-rtf-spousta-nd-i2818/
http://www.rcbazar.cz/prodam-rc-model/letadla/wild-hawk-rc-set-i1698/
Model pro začátečníky od firmy Pelikán. Kompletní set + náhradní křídlo. Velmi málo létaná, perfektní stav. Stačí nabít a jde se létat. Cena: 2490,- Kč
Cena: 2490,- Kč

Hotový nelétaný model ze stavebnice Formoplast Rozpětí cca metr. Pohon motorem Speed 280 s převodovkou. Pěkná a pečlivá stavba, velmi dobré letové vlastnosti. Samotný model 1400,- Kč. Při rychlém jednání sleva. Možno i s motorem, případně komplet připravený k letu. Cena dohodou, dle vybavení.
Cena: 1400,-Kč

Co po vás žádám?

Poradit, který typ je nejlepší a popřípadě hodit link, kde lze tento model levně koupit.
Nebo pokud ste někde narazili v bazaru na nějakou dobrou nabídku, tak jsem hodit link :D
Pokud někdo zkušený bydlí v okolí, tak mi prosím napište ;)

Na zamyšlení:

Kurna fakt hruza ... nejakej blbej model s trochu polystyrenu, kterej mam doma tuny a stoji to tolik litru :lol: navic, kdyz se to rozflaka pri prvnim letu, tak je konec a penize jsou v pr.... :D , ale proste letani nas bavi, takze jsme nuceni do toho investovat ;)
jio

#2 Příspěvek od jio »

Odpovím oklikou na základě vlastní hodně nákladné zkušenosti. Nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci.

Jinak pokud chceš jen otestovat, jestli tě to bude bavit, tak odpověz na ten první inzerát, zajeď za majitelem a nechej si to předvést v letu. Jednak zjistíš jestli to je v pořádku a za druhé se patrně dozvíš i pár dobrých rad do začátku.
Albeda

#3 Příspěvek od Albeda »

jio píše:Odpovím oklikou na základě vlastní hodně nákladné zkušenosti. Nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci.

Jasny no, ale bohužel víc peněz na toto už nevymáčknu jinak bych neváhal ... co tu čtu bylo by lepší více investovat, ale i ten levnější musí snad fungovat.
pajax007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajax007 »

Jenom se nasereš. Omez retka, chlast, děvky či jinou neřest kterou máš a INVESTUJ do POŘÁDNÝHO letadla. V tomto případě EASY STARA.Jestli jsi nekuřák, abstinent atd. tak se omlouvám, ale pokud tě to chytne tak budeš jenom naštvaný, že jsi vyhodil prachy za něco co nelítá a výbavu už nikam nepoužiješ.
Moje rada - Nový Easy star a bazarová výbava. V dnešní době spousta lidí přechází na 2,4GHz a velmi levně se zbavují celkem slušných rádií. A sežeň si někoho z okolí kdo na tebe dohlédne a poradí, opět si ušetříš spoustu kopanců. Pajax007
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Walhalla »

jen jeste jedna rada.. nekupuj nikdy zajice v pytli a pokud budes kupovat v bazaru, tak si pro to dojed a nech si to ukazat. i tak aspon zjistis, jak to ve skutecnosti vypada a treba proc to prodava a jak to lita...

jen ze obcas se najdou chytraci, kteri... no proste abys neprisel o prachy.. co jsem koukal, tak oba inzeraty maji stejne jmeno prodavajiciho, ale ostatni udaje jsou jine. je to jen nahoda?
zbek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zbek »

... co tu čtu bylo by lepší více investovat, ale i ten levnější musí snad fungovat

Ne tak docela fungovat bude ale blbě :oops: pak budeš naštvaný.
Spoj se v okolí s někým kdo lítá a prober to
Potřebuješ aby ti ero někdo zalítl
ujasnil sis který mod budeš lítat
zbek

aircombat
Albeda

#7 Příspěvek od Albeda »

pajax007 píše:Jenom se nasereš. Omez retka, chlast, děvky či jinou neřest kterou máš a INVESTUJ do POŘÁDNÝHO letadla.

No jo no to se lehce rekne, ale to bych musel zase cekat az se ty prasulky s techto omezenych neresti prijdou a to by nebylo jednorazove :lol: . Ja myslim, ze to udelam, tak ze vezmu ten prvni inzerat a zkusim to ... pokud to bude fun, tak o prazkach budu mit dost slusnou brigadu, tak potom si muzu koupit nejakyho za 10k kč ;)
jen jeste jedna rada.. nekupuj nikdy zajice v pytli a pokud budes kupovat v bazaru, tak si pro to dojed a nech si to ukazat. i tak aspon zjistis, jak to ve skutecnosti vypada a treba proc to prodava a jak to lita...

To si me celkem vydesil no ... akorat ja od neho bydlim 350km ... neni jeste jina moznost jak to "vyfintit"?
Spoj se v okolí s někým kdo lítá a prober to
Potřebuješ aby ti ero někdo zalítl
ujasnil sis který mod budeš lítat

Heh rad bych, akorat je problem nekoho v okoli sehnat :D
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Walhalla »

chtej aspon aktualni fotografie. Fotografie ze vsech moznych uhlu. zadne rozmazane a z dalky. neposilej v zadnem pripade penize napred. zeptej se proc to vsechno prodava. Kor kdyz pise, ze to je skoro neletane. Vetsinou takoveto letadla lidi kupuji, aby se na nich naucili. A to znamena, ze v procesu uceni s tim mnohokrat prasteji a pak lepi.... A navic kdyz to mel tak kratce, proc tolik nahradnich dilu. proste to zni trochu podezrele. Ale nemusi to byt levarna.. ale muze.. vzdycky muze....

A nemysli si, modelari jsou vsude. jen o nich mozna jeste nevis. cili jako prvni proste dej sem novy vlakno a hledej nekoho ve svem okoli :-) uvidis, ze se najde nekdo z nedaleka nebo aspon ochotny prijedst a pomoci...
Albeda

#9 Příspěvek od Albeda »

Tak jsem mu volal ... rikal ze to prodava, protoze uz takovej "zacatecnicky letoun" nepotrebuje a tolik nahradnich dilu je proto, protoze jsou uz trochu napraskli, proste uz s tim letounem naboural parkrat a rikal, ze prave k tomu doda i to novy a i to praskly kridlo a ze s trupem nic neni, protoze je s plastu ... O fotografie jsem ho pozadal, tak uvidim. Zkusim teda zalozit nove vlakno, ze nekoho hledam snad najdu :-P
mart
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mart »

cauky,
stal sem pred stejnym problemem pred par mesici ...
rikal sem si naucim, ozkousim na nejlevnejsim co lze a koupil focuse, nejak sem si nechtel nechat poradit od zkusenejsich a ve finale sem zjistil ze vsichni okolo meli pravdu, ja behem par mesicu narval do letani castku priblizne o 5tisic vetsi nez bych poslechl zkusene ... nech si poradit, zainvestuj a jednoznacne usetris ...
Albeda

#11 Příspěvek od Albeda »

To jako fakt ty letadla za tech 2000 - 3000 nelitaj ? Ja myslel, ze kdyz jsou na trhu, ze musi litat :lol:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od BOSS8 »

Asi takhle - je úplně jedno co koupíš do začátku - protože, v této cenové relaci některé věci sice fungují, ale nelítá nic. Takže to nakonec zahodíš a končíš. A nebo koupíš něco jinýho. Zvaž jestli opravdu stojíš o lítání a přihoď pár korun , nebo na to kašli. Věř že každý to na začátku chce ojebat a doufá že jemu to za pár kaček bude fungovat - na to spoléhají výrobci i prodejci. V tomhle koníčku se dá ušetřit spouta prachů - tak že nebudeš kupovat šity. Rada tedy zní - najdi si konkréktního modeláře , který ti ukáže co a jak létá, vyslechne tvoje představy a vybere ti vhodný model do začátku. Vyplatí se dát mu pětikilo - než koupit postupně 3 rc sety po 3 tisících aby jsi zjistil že chceš normální letadlo (od slova létat).

Ps: Každý obchodník ti potvrdí že je to vhodné pro začátečníka - ať ukážeš na cokoliv - přeber si to po svém :wink:
mart
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mart »

Albeda píše:To jako fakt ty letadla za tech 2000 - 3000 nelitaj ? Ja myslel, ze kdyz jsou na trhu, ze musi litat :lol:

myslim ze maximalniuspora pro tebe bude, kdyz se domluvis s BOOSEM, zajedes si do praglu, on te provede a ukaze a tva uspora bude maximalni ... doufam ze se na me boss nezlobi ze ho tu takhle predhazuju :))
mart
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mart »

Albeda píše:To jako fakt ty letadla za tech 2000 - 3000 nelitaj ? Ja myslel, ze kdyz jsou na trhu, ze musi litat :lol:

a to nemluvim o casu, nervech .....
georg
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od georg »

Čoveče už jsem zalítával všechny modely co tu uvádíš a můžu doporučit opravdu s klidným srdcem jen Easy star. Tohle Letadlo je perfektní, když ho dáš dohromady tak poletíš jako nic. Opravdu ten kluk co jsem mu ho zalítal ho dostal hned do ruky po pár okruhách a lítal hned. Nikam neuhýbá sámo, prostě nádhera a excelentní zpracování.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“