jak odstranit epoxid

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
volmar
Kontaktovat uživatele:

jak odstranit epoxid

#1 Příspěvek od volmar »

cau mam jeden problem spavoval sem spodek trupu letadla a asi se mi trochu naplacal epoxid i na prsty a tim nasledne na kabinu nevite nekdo jestli to de sundat dolu ?? je to nakej cirej plast takova tvrda tlusta folie dík :idea:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar
bolekkrutor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bolekkrutor »

vytvrzený epoxid snad kromě kyselin nic nerozpustí,nicméně většina plastů,tedy pravděpodobně i ten ze kterého je kabina je samoseparační,takže mechanicky by měl jít oloupat-tvrdým dřevem,jiným plastem...
pegas

Re: jak odstranit epoxid

#3 Příspěvek od pegas »

volmar píše:cau mam jeden problem spavoval sem spodek trupu letadla a asi se mi trochu naplacal epoxid i na prsty a tim nasledne na kabinu nevite nekdo jestli to de sundat dolu ?? je to nakej cirej plast takova tvrda tlusta folie dík :idea:

Epoxy musíš čistit za syrova a to lihem nebo acetonem.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bezmozek »

předpokládám, žes tu kabinu neodmašťoval, já když něco zapatlám, většinou to jde oškrábat opatrně odlamovacím nožem a nepoznáš že tam něco bylo :wink:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
volmar
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od volmar »

to pegas: za syrova sem vedel ja potreboval vedet kdyz je vytvrdlej ale díky nejvic se mi osvedcila bezmoznova metoda prodoze to byly fleky ne vrstvy epoxydu ktery by sli odlama ale díky [/b]
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=312_________________www.rcplanes.estranky.czvolmar
eranger

#6 Příspěvek od eranger »

H2So4 alebo HCl :-D

Edit: aj HNo3 tiez bude stacit bacha ,aby si nerozpustil cele ero ;)
Easy Glider, Tiger Trainer, Eagle Epp, RC hadzadlo,La-7
Odpovědět

Zpět na „Dílna“