První model - 2000kč - 3000kč

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
strigy

#106 Příspěvek od strigy »

a co si koupit wild hawka? je to set uplně se vším za 3000kč, stačí nabit baterku a jdeš lítat. a je to jedno z nejideálnějších letadel pro zažátečníky :wink:
mart
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od mart »

Albeda píše:to mart: No, tak jak si to napsal to nejspis udelam ... do prazdnim by me ten ticholet mohl stacit a po prazdninach nebude problem sehnat neco kolem 10 000 ... akorat mohl by si mi ukazat nejaky vhodny motor na ten ticholet + regulator ? Serva bych tam hodil HXT900 no a vysilac a prijmac je ten DX5e a tam je i vysilac i prijmac ... Zbek me radil do toho ticholeta tyto baterky: ZIPPY Flightmax 1300mAh 3S1P 15-25C a tyhle uz jsou trojclankovy ne?

nemam ticholet ani sem ho nevidel ..
Google - ticholet
ja fakt nevim, take jsem v podstate zacatecnik .. stavet si prvni model bez jakychkoli zkusenosti? nejsem si jistej jestli si zaletas ...
nedas si poradit - nemuzes investovat neco navic ..
tezko radit, tak se mi i vtira myslenka jestli by pro tebe nebylo nejjednodussi koupit wild hawka (treba), trapit se s nim, udelat si upravy podle zkusenosti z netu , setrit a postupne si kupovat co je treba ... ale je to ta nejdrazsi cesta ...
vse jiz bylo napsano, porad dokola se tocis na jednom a tom samem.
nejlepsi je vybrat si nekoho zkuseneho, kdo ma zajem ti poradit a verit jeho nazoru, podle toho se zaridit a touto cestou jit ..
strigy

#108 Příspěvek od strigy »

s wild hawkem lítám už rok a 3 dny a všechno uplně v pohodě, baterka taky pořát maká, jenom sem si tam dal silnější motor a upravil regulátor a všechno je v pohodě. akorát nabíječku mám novou
mart
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od mart »

strigy píše:s wild hawkem lítám už rok a 3 dny a všechno uplně v pohodě, baterka taky pořát maká, jenom sem si tam dal silnější motor a upravil regulátor a všechno je v pohodě. akorát nabíječku mám novou

a o tom to je, behem par mesicu vymeni vpodstate vse ... vyhozene penize - set
strigy

#110 Příspěvek od strigy »

mart píše:
strigy píše:s wild hawkem lítám už rok a 3 dny a všechno uplně v pohodě, baterka taky pořát maká, jenom sem si tam dal silnější motor a upravil regulátor a všechno je v pohodě. akorát nabíječku mám novou

ale to nebylo kvuli tomu že se neco podelalo, ale protože jsem dodělal křidýlka a tím pádem se motor zeslabil tak sem ho musel vyměnit, a všechno ostatní používám dál a ten puvodní motor pujde do dalšího letadla. takže já bych sety tak neodsuzoval(aspon ne wild hawka)
strigy

#111 Příspěvek od strigy »

a nebo easy stara a nechat si od nekoho poradit co k nemu
mart
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od mart »

strigy píše:a nebo easy stara a nechat si od nekoho poradit co k nemu

ty si tohle vlkno asi necetl, vid ?
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od vitousek »

strigy píše:
mart píše:

ale to nebylo kvuli tomu že se neco podelalo, ale protože jsem dodělal křidýlka a tím pádem se motor zeslabil tak sem ho musel vyměnit, a všechno ostatní používám dál a ten puvodní motor pujde do dalšího letadla. takže já bych sety tak neodsuzoval(aspon ne wild hawka)

Jak se doděláním křidélek zeslabil motor ?
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Albeda

#114 Příspěvek od Albeda »

vse jiz bylo napsano, porad dokola se tocis na jednom a tom samem.

Snazim se najit nejakou alternativu a treba ten ticholet ste mi taky neradili hned na zacatku, takze stale dokola to zas tak nemuze byt
a co si koupit wild hawka? je to set uplně se vším za 3000kč, stačí nabit baterku a jdeš lítat. a je to jedno z nejideálnějších letadel pro zažátečníky

Tohle bych nejradsi udelal, ale spousta lidi mi rikalo, ze je to naprd a ze si nezaletam, tak fakt nevim ...
stavet si prvni model bez jakychkoli zkusenosti? nejsem si jistej jestli si zaletas ...

Zbek rikal, ze tyhle lehky modely letaj vsechny :lol: . Nevim, taky se toho trochu bojim, jinak ted se chystam, ze ho zkusim postavit na necisto z kartonu
mart
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od mart »

je ti 15 let mam dojem, jses na hranici dospelosti .. pochop ze tady ti max muze kazdy poradit, ne za tebe rozhodnout, to je jen na tobe. v klidu si cele tema precti, jednou, dvakrat ... pohledej v ostatnich vlaknech a rozhodni se ... neni k tomu co vic rict
Albeda

#116 Příspěvek od Albeda »

To je jasny, ale kdyz se tady par lidi rozchazi s nazorem co je vhodne, tak clovek uz opravdu moc nevi co ma delat.
Mam ted par moznosti co vyplinulo z toho co jsem tu pochytil:
1) Koupit si set do 3000 - Sky Lady, Wild hawk
2) Ticholet - postavit ho a nakoupit do toho elektroniku - cca kolem 4000
3) Pockat ... koupit si potom DX6i a k tomu nejake to letadylko - cca kolem 7000
4)Koupit Easy star set za 5500 - tim padem bych musel pockat

Tech moznosti je hodne, ale vybrat si to bude vetsi orisek
jio

#117 Příspěvek od jio »

Řekl bych, že máš ještě jednu možnost. Počkat tak do konce února. Jednak se možná trošku změní ceny a také si ještě do té doby něco k tomu přečteš, popřípadě se o tom pobavíš s kluky z klubu ze Zábřeha.

Jinak tvůj postupný vývoj myšlení kolem modelu považuji za pozitivní.

Cesta pořídit si samotný vysílač (i nižší třídy) a k němu postavit model s něčí dopomocí není vůbec špatná.

Koupit desku Depronu nevyjde až tak draho, nutná elektronika taktéž. A když budeš mít možnost se někoho zeptat, tak si na jaře určitě zalítáš a ve výsledku budeš spokojenější než se setem. Jednak se pobavíš tím, že si model sám vysocháš a budeš tak vědět, kde co je a také když ho pomačkáš, tak ho buď celkem jednoduše opravíš, nebo použiješ elektroniku do dalšího, který si postavíš.

Fandím ti.
F104
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od F104 »

podívej se na moje začátky, také se tam mihl ES, možná Ti to pomůže.....:
www.modelar.estranky.cz

(moje letadla a létání 2006)
Albeda

#119 Příspěvek od Albeda »

No to neni spatny napad pockat do unora ... stejne ted bych si moc nezaletal, kdyz je takova kosa. No a s tema modelarema ze Zábřeha se zřejmě zkusím spojit a třeba mě poradí.

Můj vývoj myšlení je pomalý, taky se nemůžete divit, když vidím model letadla za 2500, který má popis, že je to výborný letadlo a vy mě tady tvrdíte, že je potřeba kolem 7000, tak tohle opravdu pomalu dochází.

To bych nejraději tak udělal, že bych si postavil toho ticholeta zatím ... a později bych dokoupil elektroniku.
zbek
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od zbek »

Postav ticholeta z kartonu uvidíš jak ti to jde , když tě to bude bavit tak si ho postav z pronu

lítal jsem z 1 easy star optic
2 Wild Hawk 4k setové radio
3 focus setove radio

se všema erama se dá litat kvalita je postupně 1,2,3 u 2 a 3 to chce nakroutit křídla a seřídit . Nevýhoda těchto er pro začátečnika je že jsou těžke a tupé na řízení
zbek

aircombat
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“