První model - 2000kč - 3000kč

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
strigy

#121 Příspěvek od strigy »

vitousek píše:
strigy píše:
mart píše:
strigy píše:s wild hawkem lítám už rok a 3 dny a všechno uplně v pohodě, baterka taky pořát maká, jenom sem si tam dal silnější motor a upravil regulátor a všechno je v pohodě. akorát nabíječku mám novou

a o tom to je, behem par mesicu vymeni vpodstate vse ... vyhozene penize - set

ale to nebylo kvuli tomu že se neco podelalo, ale protože jsem dodělal křidýlka a tím pádem se motor zeslabil tak sem ho musel vyměnit, a všechno ostatní používám dál a ten puvodní motor pujde do dalšího letadla. takže já bych sety tak neodsuzoval(aspon ne wild hawka)

Jak se doděláním křidélek zeslabil motor ?

nejspíš jen moje hloupá uvaha, ale řikal jsem si že když přidám 2 serva tak do nich musí jít pár voltu a tim padem se vykon motoru sniží(používal jsem 7článek ni-mh) nevim jestli to bylo tím, ale motor fakt viditelně zeslábl, a na jiných letadlech fakčí normálně(na 3- kanálech)
strigy

#122 Příspěvek od strigy »

mart píše:
strigy píše:a nebo easy stara a nechat si od nekoho poradit co k nemu

ty si tohle vlkno asi necetl, vid ?

nevim jak tebe, ale mě nebaví číst si starý příspěvky o tom jaký letadlo na začátek, mě stačí videt poslední aktuální příspěvky u takovích témat
Albeda

#123 Příspěvek od Albeda »

http://www.aukro.cz/item514245507_elektrokluzak_s_rc_soupravou_rtf.html

Co myslite? Predpokladam, ze mi reknete, ze ne :lol:
strigy

#124 Příspěvek od strigy »

Albeda píše:http://www.aukro.cz/item514245507_elektrokluzak_s_rc_soupravou_rtf.html

vipadá jako omei.
ale není to spíš hotliner? to není moc ideální pro začátek
Albeda

#125 Příspěvek od Albeda »

strigy píše:
Albeda píše:http://www.aukro.cz/item514245507_elektrokluzak_s_rc_soupravou_rtf.html

vipadá jako omei.
ale není to spíš hotliner? to není moc ideální pro začátek

i kdyby me s tim zacatkem pomahal nejaky zkuseny mazak?
strigy

#126 Příspěvek od strigy »

pořát to ale ovládáš ty. mě je to docela jedno kup si co se ti zdá dobrý a co se ti líbí, nepotřebuješ přece svolení
Albeda

#127 Příspěvek od Albeda »

Ale potrebuju :oops:
Ja jen ze je tak hezkej a levnej :lol:

EDIT: No tak kdybych to rozflakal, tak z toho vytahnu elektriku a hodim to treba prave do toho ticholeta ... to by ho utahlo ne?
pate
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od pate »

Albeda píše:Ale potrebuju :oops:
Ja jen ze je tak hezkej a levnej :lol:

EDIT: No tak kdybych to rozflakal, tak z toho vytahnu elektriku a hodim to treba prave do toho ticholeta ... to by ho utahlo ne?

nezdá se mi levný za 3.5tis koupit serva a elektroniku abys s tím seknul o zem ale třeba jsi talent to já se z počátku nikdy nevracel domů s létajícím érem :oops: proto jsem doporučil ES nebo FOCUSE nebo jinej klon
jinak já sehnal starej Prism od hitecu tuším asi deset let starej 7kanál ale už počítač má hodnotu asi 1až1.5 tis ale sem přesvědčenej že by se dalo sehnat i něco mladšího za ten peníz spousta lidí tet jde do 2.4 tak to je pro tebe výhoda jinak přijímače na 35 sou už od nějakých 700 6ti kanál a na 2.4 tak od 1400 a počítej že to nemusí přežít všechno je to křehké zboží a navíc pokud budeš mít víc letadel tak tě nebude bavit přendávat přijímače a pak se to prodraží
coro

#129 Příspěvek od coro »

Padá sa na predok, tam je podstatná výhoda ES a samokrídel. Klasický model zničí vrtule aj motor, a často aj aku. Preto znovu radím ako prvý ten ES.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#130 Příspěvek od rampa_mckvak »

Čeče Albedo. Ty máš prostě dvě nevýhody 1) je ti 15 a tím pádem jseš bez peněz 2) jseš stejně nerozhodnej jako já :)
Ale je to tu furt dokola. Také jsem zprvu hledal, bádal a nakonec se rozhodl pro ES, jen stavebnici a že zbytek k tomu pořídím. Pak jsem si dal chvíli voraz a tak ještě asi dva měsíce sbíral informacea a rozhlížel se po netu. Víš jak to dopadlo? Jednoduše. Pořídil jsem DX6i, tohohle letouna
http://www.va-models.com/eshop1/index.php?main_page=product_info&cPath=1_108_13&products_id=1290
Jasně vím, že to přesahuje tebou danej finanční limit. Taky jsem si ho dával, ale časem jsem ten limit stejně musel změnit. Zbytek (motor, serva atd) postupně dokoupím a na jaře hurá někam do přírody na zálet. Myslím, že jsem zvolit takovej ten zlatej střed (čistě můj názor, tak jak to cítím - jak se znám :) ) a řekl si spěchej pomalu.
Ale kdo ví. Možná taky budu muset časem pořídit ES, aby se náš mlaďas měl na čem učit :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
Albeda

#131 Příspěvek od Albeda »

No nic diky za rady rozhodne se budou hodit ... vic uz me asi nepomuze ted je to na me, tak diky za trpelivost :wink:
jio

#132 Příspěvek od jio »

strigy píše:nejspíš jen moje hloupá uvaha, ale řikal jsem si že když přidám 2 serva tak do nich musí jít pár voltu a tim padem se vykon motoru sniží(používal jsem 7článek ni-mh) nevim jestli to bylo tím, ale motor fakt viditelně zeslábl, a na jiných letadlech fakčí normálně(na 3- kanálech)

Než těmi volty, to bylo spíše tím, že 2 serva navíc včetně náhonů váží podle provedení cca 20-30g. Proto to šlo hůře nahoru.

2 serva navíc sice zvýší odběr z BEC a tedy i z baterky, ale že by to výrazně snížilo napětí na baterce se mi moc nezdá. Odběr serv není trvalý, ale spíše impuzní. A aby to snížilo napětí na baterce, pak by musela být spíše špatná ta baterka.
zdzd

#133 Příspěvek od zdzd »

pate píše:jinak já sehnal starej Prism od hitecu tuším asi deset let starej 7kanál ale už počítač má hodnotu asi 1až1.5 tis

Jeden Hitec Prism 35MHz se mi tu válí...
strigy

#134 Příspěvek od strigy »

jio píše:
strigy píše:nejspíš jen moje hloupá uvaha, ale řikal jsem si že když přidám 2 serva tak do nich musí jít pár voltu a tim padem se vykon motoru sniží(používal jsem 7článek ni-mh) nevim jestli to bylo tím, ale motor fakt viditelně zeslábl, a na jiných letadlech fakčí normálně(na 3- kanálech)

Než těmi volty, to bylo spíše tím, že 2 serva navíc včetně náhonů váží podle provedení cca 20-30g. Proto to šlo hůře nahoru.

2 serva navíc sice zvýší odběr z BEC a tedy i z baterky, ale že by to výrazně snížilo napětí na baterce se mi moc nezdá. Odběr serv není trvalý, ale spíše impuzní. A aby to snížilo napětí na baterce, pak by musela být spíše špatná ta baterka.

to je další možnost, je to setovka takže kvalita je pochybná, ale aji tak to lítá a kapacita je aji po roce stejná
Dertoas

Poradíte?

#135 Příspěvek od Dertoas »

Ahoj, nezlobte se, lezu uz do rozjete diskuze, ale celou jsem si precetl a vzal snad i nejake ponauceni. Chtel jsem jit puvodne do setu RC cessna od Pelikana, ale kdyz to tak ctu, tak je mozna lepsi jit rovnou do neceho lepsiho. Musim hlavne rict, ze jsem nikdy neletal. Chci poradit, co vsechno potrebuju (nejlepe presne podle nazvu z nejakyho obchodu). Predbezne jsem se rozhodl pro RC Spektrum DX6i, stridavy motor a lipol baterie, ale se zbytkem si moc nevim rady. Potrebuju neco pevnyho, aby to mohlo padat bez velkych nasledku na zem. Chtel bych neco i s kridelky (zbytecnost?) a rad bych neco trochu kvalitnejsiho, abych to mohl pripadne pouzit i nadale do jinych modelu. Snad by se to mohlo vejit do 3-4 tisic + RC souprava.
Dekuji za jakekoliv rady.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“