První model - 2000kč - 3000kč

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#166 Příspěvek od rampa_mckvak »

Marek71
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Marek71 »

To bolo asi na mňa... ale ja som netvrdil, že si klamár, len som napísal, že to, čo si tu tvrdil o cene prijímačov, nie je pravda. A za tým si stojím. A riešiť nejaké Čechy je dnes naozaj nezmysel, nakupujem predsa tam, kde mám najlepšie podmienky a nemyslím tým len cenu.

scarabeus píše:
pate píše:OK máte pravdu assan je na HC za dobrej peníz ale jinak pokud vezmem čechy nejsem lhář protože to mně opravdu urazilo :evil:

Nakej vztahovacnej, ne? :-D
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Albeda

#168 Příspěvek od Albeda »

OK tak diky za rady no ... Omlouvam se za pripadne zmatky, ktere jsem udelal, ale nestihal jsem ... cist tady prispevky a uklizet po pozaru ... jak ted vsechno vyklizime je tady strasnej zmatek (to neni omluva jen kostatuji ...) No nic GL & HF
mart
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od mart »

zbek píše:
Albeda píše:Prosim pokud nekdo ma chut (a zaludek :lol: ), tak bych potreboval porovnat dva modely ...
Focus - http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-modely-letadel/rc-sety-letadla/id-4ST14113+focus-rc-set-mode-2.html
Wild hawk - http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=710
Vim, ze Easy star nebo cokoliv jineho je lepsi, ale ja bych potreboval porovnat tyto dva modely nezavisle na ostatnich. Diky ...

podle mne ma wilda lepší letové vlastnost a horší vysílač a fokus horší letove vlastnost a lepší vysílač , ale je to jenom muj dojem měl jsem jen jeden kousek od každeho a každý chce pořádně seřidít nakroutit křídla takže se to muže lišit od kusu

jestli ma WH jeste horsi Rx nez focus tak to musi byt neco .....
coro

#170 Příspěvek od coro »

batman píše:Ahojte, jsem taky začátečník, tak zkusím popsat svoji volbu prvního letadla.
Původně to měl být dárek - letadlo pro 10-ti letého kluka.

Cca 1 měsíc jsem strávil jako čtenář tady na fóru, a následně zavrhl jsem sety kolem 3 tisíc a skončilo to pod stromečkem následovně.

EasyStar stavebnice, vysílačka/přijímač DX5e/AR500, 2x servo HS-81, regulátor JES012, 8 článek NiMH/1100, nabíječka SHARK 10 v2.0, Purex, 5min Epoxid, pár drátů, konektory a to je snad vše...jo ještě jsem z kabelu k mikrofonu udělal kabel k propojení vysílačky do FMS. Cena za vše cca 6500,-

Přiznám se, že to bylo částečně i pro mě samotného, ale třeba zrovna ta nabíječka se hodí doma na cokoliv.

Jak to dopadlo:
Letadlo jsme s klukem dávali dohromady dva dny, následně jsem porušil pravidlo se zkušenějším modelářem a po tréninku ve FMS jsme se rozhodli k letu. Navíc ten den docela foukalo i lehce padal sníh. Nicméně letadlo létalo, i když ve větru jsem s ním bojoval o život. Dnes ráno jsme létali za skoro bezvětří a je to úplně něco jiného. I kluk už zvládne start když mu ho hodím a pohodový let samostatně. Na přistání musí ještě pilovat, samozřejmě i já. Občas mě potká krizovka i za letu, ale zatím bez větší havárie. Na jednu baterku tak 30 minut ve vzduchu a to bylo dnes -5.

Nikdy jsem nelétal. Zatím se to obešlo bez jakéhokoli lepení, jen některá přistání nejsou úplně jak bych si představoval, ale to snad přijde. Letadlo jsme postavili tak že na trimy na vysílačce nebylo nutno šáhnout.
Původní motor s 8-mi článkem je na nás až až a většinou lítáme tak na 1/4 plynu.

To je snad vše, rozhodně nelituju a díky všem co mi tady s touto volbou svými dřívějšími příspěvky pomohli. Snad toto pomůže někomu dalšímu.

Ještě snad jen dodám že mě tu příjemně překvapila vysoká kvalita příspěvků i ceklová kultura diskuse.

Honza

Vzorový príklad ako začať dobre..
Ja som pred časom zaplatil nepomerne viac, a zbytočne.. kým som to dostal do vzduchu. A naozaj to riadiť som sa naučil až pri svahovom kombate (ako tornado11).
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“