Heli v zimě

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
2lizard

Heli v zimě

#1 Příspěvek od 2lizard »

Provádíte nějaké "zimní" úpravy při lítání s heli v zimě?
Jedná se mi hlavně o heli elektrické.

Něco jako "zateplení" baterek ap.?

Díky za info.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pkotatko »

No,loni jsem lítal jen na simu a letos to vidím taky tak. Byl jsem včera a kdybych nutně nepotřeboval něco vyzkoušet tak bych se na to vy....
Je to za trest. Víc problémů než radosti. A to máme vytápěnou boudu na letišti.
Baterky prostě udržet v teple, dát je tam a hned lítat. Nic jinýho asi nevymyslíš. Plasty jsou křehký, sebemenší ťukanec, co by v létě vydrželo v zimě uletí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
2lizard

#3 Příspěvek od 2lizard »

Baterky jsem myslil nějak zateplit - třeba starou ponožkou. Místa je v heli dost - mám rexe 500 - nedělal jste to již někdo?
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pkotatko »

Nemyslím, že je to potřeba. Když je tam dáš teplý a jdeš lítat, tak nevychladnou :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
lipanek

#5 Příspěvek od lipanek »

Právě jsem se vrátil z halovýho lítání. Tam si sice člověk moc nezalítá, ale na odskoušení, nebo nějaké to poladění je to dobré. Dal jsem do hromady T-REXe 600 a tak ho tam zkouším. Jinak venku je zima a požitek z lítání je pryč. Zabrat nedostávají jenom baterky a helina, ale i pilot, je zkřehlý taky a reakce jsou taky úplně jiný, jako ty plasty. Co v létě v pohodě zalítneš, teď je to v křeči a proto to nedělám. Už aby bylo alespoň jaro.
2lizard

#6 Příspěvek od 2lizard »

Tak to se máš, když máš k dispozici halu. Já takovou možnost nemám a trávit zimní dny v teple pokoje posmutněn za oknem se mi moc nechce.

Nehledě na to, že nejsem ještě ve stádiu létání po hale mezi ostatními helináři - nerad bych někomu něco udělal, neb poslední dobou nějak moc padám (no při učení jsem neměl jedinou havárku, tak si to vynahrazuji :lol: )

Takže je to jasné - nechat baterky v teple auta a snížit si čas letu, ať nedostanou takový záhul. A spíše zkoušet zažité obraty než něco nového, abych se vyhnul pádu.

Kluci díkas...
diver
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od diver »

jo a rukavice bez prstů!!! :D další věc je třeba teplotní drift gyra, ale záleží co máš ozaseno, kvalitních výrobků se to prakticky netýká; jinak co se týká baterek - neni to zase taskový drámo, já lítam prakticky stejný časy, ono jak se to jednou "roztočí", temperuje se baterka sama, tedy pokud se bavíme o teplotách okolo "0", při nižších teplotách už to chce trochu srdce a specifický režim - absťáky po páčkách v tomto období řešim buď větroněm, nebo samokřídlem :wink:
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
susta

#8 Příspěvek od susta »

ja sem hlavne udelal futral na gyro jelikoz mam v titanovi MS44 a to je nachylny na zmeny teploty

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15444
2lizard

#9 Příspěvek od 2lizard »

Já používám LT2100 ve verzi od Hitecu HG5000 a zatím jsem žádné citelné změny neregistroval.
Místo rukavic mi kamarádka šije zateplený návlek na celou RC stanici-něco jako jeden velký palčák.

Řešení simulátorem mě nebere, po několika zdejších diskuzí na téma simulátor jsem si ho nainstaloval (neb v prvopočátcích létání s heli jsem jej nepoužíval) a po cca. 1h létání mě to přestalo bavit. Mám Phoénix-první let jsem si ošahal, u druhého nastavil zrychlení na max. a šel s ním dělat akrobatické divy, které bych v reálu nikdy nezvládl. Vzhledem k max. citlivosti musím přistávat na autorotaci, což z cca. 20m výšky v obráceném letu (rotorem k zemi) přistanu jak do peřin - v reálu přistanu na autorotaci max. z 3m, ale přistání je jako když padne děcko bez plenek na zadek.

No a éra je kapitola sama pro sebe, neb mě z toho pouze baví demoliční přistání na čumák, tedy krom termických větroňů - ty mě lákají čím dál víc, skor, když tu mám kousek za barákem naprosto ideální prostředí - mírně svažitá otevřená louka š-1km, d-3km. Louka je z bočních stran ukončená lesním porostem, zadní část kamenolomem na jehož dně je zatopen a přední část je ukončena asfaltovou komunikací. Přistávání je možné na nepoužívané asfaltové cestě (kvalita asfaltu je podobná ještě neotevřené dálnici) a nebo případně na louce, která je z části upravovaná.
BLC EgrO

#10 Příspěvek od BLC EgrO »

Ahoj na tuhle otázku jsem taky hledal odpověď a nenašel... Místo toho jsem zaslech fámy typu, že serva přestávaj zabírat pod teplotou -5 stupňů a tak dále... I moje nejlevnější serva na Ebay.com prý vydrží teploty -20 až +60.

Rozhod jsem se, že se nenechám odradit a nepřetržitě lítám dál. Od Vánočních prázdnin mam volno a jsem na venkově kde mam za barákem obří pole a tak by byla škoda toho nevyužít!!! jediný co podle mě v tom mrazu trpí jsou moje ruce :-D Palce mě dicky po jedný baterce bolí jak prase!!

Z hecu jsem natočil tohle video jako důkaz, že tyhle internetový Iwantbe odborníci zase kecali...

Wolf 450 v zimě
Radši lítám než šroubkuju...
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mad_Box »

Kdo ti toho wolfa nastavoval? A pokud nikdo tak takto létá vychvalovaný wolf z krabice?
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
mikyno12

#12 Příspěvek od mikyno12 »

myslim, ze jeho wolf je uz par krat upgradovany :wink:
BLC EgrO

#13 Příspěvek od BLC EgrO »

Noooo :twisted: nerad bych se tu honil za triko ale nastavoval jsem si ho sám... V minulosti mi ale hodně pomáhal jeden nejmenovaný Petr tady z fóra a díky němu jsem to všechno nějak pochopil. Poslední nastavování od posledního rozebírání do půlky vrtulníku jsem si ale dělal sám... Stopu listů jsem seřídil téměř dokonale (což je s těma originálníma, dřevenejma listama co mam docela fuška) a jinak jsem se s tim docela piplal...

Pokud jde o to jestli je nebo neni v základu tak víceméně můžu říct, že v základu JE :) Je to Wolf SE jen tam mam Gyro od Esky asi za 950 z RCzony. Pak tam oproti originálu mam vyměněný všechny serva (ale ty co tam mam jsou taky pěkně levný šunky), mam tam kovový křidýlka a kovovej úchyt zadního serva. Jinak je to vlastně originál a lítám s originál vysílačkou. Motor, regl, přímač jsou origoš.

Myslíte si, že to teda lítá dobře nebo špatně??? Nějak jsem nepochopil jesli přízpěvek Madboxe je kompliment nebo opak???
Radši lítám než šroubkuju...
mikyno12

#14 Příspěvek od mikyno12 »

kompliment....kazdopadne to bol

k pilotovi aj helikoptere by som povedal
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Mad_Box »

Jen že gyro ti moc negyruje a křivky plynu taky moc dobrý nejsou.... Rozhodně by to chtělo poladit.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“