Heli v zimě
Heli v zimě
Provádíte nějaké "zimní" úpravy při lítání s heli v zimě?
Jedná se mi hlavně o heli elektrické.
Něco jako "zateplení" baterek ap.?
Díky za info.
Jedná se mi hlavně o heli elektrické.
Něco jako "zateplení" baterek ap.?
Díky za info.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
No,loni jsem lítal jen na simu a letos to vidím taky tak. Byl jsem včera a kdybych nutně nepotřeboval něco vyzkoušet tak bych se na to vy....
Je to za trest. Víc problémů než radosti. A to máme vytápěnou boudu na letišti.
Baterky prostě udržet v teple, dát je tam a hned lítat. Nic jinýho asi nevymyslíš. Plasty jsou křehký, sebemenší ťukanec, co by v létě vydrželo v zimě uletí.
Je to za trest. Víc problémů než radosti. A to máme vytápěnou boudu na letišti.
Baterky prostě udržet v teple, dát je tam a hned lítat. Nic jinýho asi nevymyslíš. Plasty jsou křehký, sebemenší ťukanec, co by v létě vydrželo v zimě uletí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Právě jsem se vrátil z halovýho lítání. Tam si sice člověk moc nezalítá, ale na odskoušení, nebo nějaké to poladění je to dobré. Dal jsem do hromady T-REXe 600 a tak ho tam zkouším. Jinak venku je zima a požitek z lítání je pryč. Zabrat nedostávají jenom baterky a helina, ale i pilot, je zkřehlý taky a reakce jsou taky úplně jiný, jako ty plasty. Co v létě v pohodě zalítneš, teď je to v křeči a proto to nedělám. Už aby bylo alespoň jaro.
Tak to se máš, když máš k dispozici halu. Já takovou možnost nemám a trávit zimní dny v teple pokoje posmutněn za oknem se mi moc nechce.
Nehledě na to, že nejsem ještě ve stádiu létání po hale mezi ostatními helináři - nerad bych někomu něco udělal, neb poslední dobou nějak moc padám (no při učení jsem neměl jedinou havárku, tak si to vynahrazuji
)
Takže je to jasné - nechat baterky v teple auta a snížit si čas letu, ať nedostanou takový záhul. A spíše zkoušet zažité obraty než něco nového, abych se vyhnul pádu.
Kluci díkas...
Nehledě na to, že nejsem ještě ve stádiu létání po hale mezi ostatními helináři - nerad bych někomu něco udělal, neb poslední dobou nějak moc padám (no při učení jsem neměl jedinou havárku, tak si to vynahrazuji
Takže je to jasné - nechat baterky v teple auta a snížit si čas letu, ať nedostanou takový záhul. A spíše zkoušet zažité obraty než něco nového, abych se vyhnul pádu.
Kluci díkas...
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
jo a rukavice bez prstů!!!
další věc je třeba teplotní drift gyra, ale záleží co máš ozaseno, kvalitních výrobků se to prakticky netýká; jinak co se týká baterek - neni to zase taskový drámo, já lítam prakticky stejný časy, ono jak se to jednou "roztočí", temperuje se baterka sama, tedy pokud se bavíme o teplotách okolo "0", při nižších teplotách už to chce trochu srdce a specifický režim - absťáky po páčkách v tomto období řešim buď větroněm, nebo samokřídlem 
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
ja sem hlavne udelal futral na gyro jelikoz mam v titanovi MS44 a to je nachylny na zmeny teploty
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15444
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15444
Já používám LT2100 ve verzi od Hitecu HG5000 a zatím jsem žádné citelné změny neregistroval.
Místo rukavic mi kamarádka šije zateplený návlek na celou RC stanici-něco jako jeden velký palčák.
Řešení simulátorem mě nebere, po několika zdejších diskuzí na téma simulátor jsem si ho nainstaloval (neb v prvopočátcích létání s heli jsem jej nepoužíval) a po cca. 1h létání mě to přestalo bavit. Mám Phoénix-první let jsem si ošahal, u druhého nastavil zrychlení na max. a šel s ním dělat akrobatické divy, které bych v reálu nikdy nezvládl. Vzhledem k max. citlivosti musím přistávat na autorotaci, což z cca. 20m výšky v obráceném letu (rotorem k zemi) přistanu jak do peřin - v reálu přistanu na autorotaci max. z 3m, ale přistání je jako když padne děcko bez plenek na zadek.
No a éra je kapitola sama pro sebe, neb mě z toho pouze baví demoliční přistání na čumák, tedy krom termických větroňů - ty mě lákají čím dál víc, skor, když tu mám kousek za barákem naprosto ideální prostředí - mírně svažitá otevřená louka š-1km, d-3km. Louka je z bočních stran ukončená lesním porostem, zadní část kamenolomem na jehož dně je zatopen a přední část je ukončena asfaltovou komunikací. Přistávání je možné na nepoužívané asfaltové cestě (kvalita asfaltu je podobná ještě neotevřené dálnici) a nebo případně na louce, která je z části upravovaná.
Místo rukavic mi kamarádka šije zateplený návlek na celou RC stanici-něco jako jeden velký palčák.
Řešení simulátorem mě nebere, po několika zdejších diskuzí na téma simulátor jsem si ho nainstaloval (neb v prvopočátcích létání s heli jsem jej nepoužíval) a po cca. 1h létání mě to přestalo bavit. Mám Phoénix-první let jsem si ošahal, u druhého nastavil zrychlení na max. a šel s ním dělat akrobatické divy, které bych v reálu nikdy nezvládl. Vzhledem k max. citlivosti musím přistávat na autorotaci, což z cca. 20m výšky v obráceném letu (rotorem k zemi) přistanu jak do peřin - v reálu přistanu na autorotaci max. z 3m, ale přistání je jako když padne děcko bez plenek na zadek.
No a éra je kapitola sama pro sebe, neb mě z toho pouze baví demoliční přistání na čumák, tedy krom termických větroňů - ty mě lákají čím dál víc, skor, když tu mám kousek za barákem naprosto ideální prostředí - mírně svažitá otevřená louka š-1km, d-3km. Louka je z bočních stran ukončená lesním porostem, zadní část kamenolomem na jehož dně je zatopen a přední část je ukončena asfaltovou komunikací. Přistávání je možné na nepoužívané asfaltové cestě (kvalita asfaltu je podobná ještě neotevřené dálnici) a nebo případně na louce, která je z části upravovaná.
Ahoj na tuhle otázku jsem taky hledal odpověď a nenašel... Místo toho jsem zaslech fámy typu, že serva přestávaj zabírat pod teplotou -5 stupňů a tak dále... I moje nejlevnější serva na Ebay.com prý vydrží teploty -20 až +60.
Rozhod jsem se, že se nenechám odradit a nepřetržitě lítám dál. Od Vánočních prázdnin mam volno a jsem na venkově kde mam za barákem obří pole a tak by byla škoda toho nevyužít!!! jediný co podle mě v tom mrazu trpí jsou moje ruce
Palce mě dicky po jedný baterce bolí jak prase!!
Z hecu jsem natočil tohle video jako důkaz, že tyhle internetový Iwantbe odborníci zase kecali...
Wolf 450 v zimě
Rozhod jsem se, že se nenechám odradit a nepřetržitě lítám dál. Od Vánočních prázdnin mam volno a jsem na venkově kde mam za barákem obří pole a tak by byla škoda toho nevyužít!!! jediný co podle mě v tom mrazu trpí jsou moje ruce
Z hecu jsem natočil tohle video jako důkaz, že tyhle internetový Iwantbe odborníci zase kecali...
Wolf 450 v zimě
Radši lítám než šroubkuju...
Noooo
nerad bych se tu honil za triko ale nastavoval jsem si ho sám... V minulosti mi ale hodně pomáhal jeden nejmenovaný Petr tady z fóra a díky němu jsem to všechno nějak pochopil. Poslední nastavování od posledního rozebírání do půlky vrtulníku jsem si ale dělal sám... Stopu listů jsem seřídil téměř dokonale (což je s těma originálníma, dřevenejma listama co mam docela fuška) a jinak jsem se s tim docela piplal...
Pokud jde o to jestli je nebo neni v základu tak víceméně můžu říct, že v základu JE
Je to Wolf SE jen tam mam Gyro od Esky asi za 950 z RCzony. Pak tam oproti originálu mam vyměněný všechny serva (ale ty co tam mam jsou taky pěkně levný šunky), mam tam kovový křidýlka a kovovej úchyt zadního serva. Jinak je to vlastně originál a lítám s originál vysílačkou. Motor, regl, přímač jsou origoš.
Myslíte si, že to teda lítá dobře nebo špatně??? Nějak jsem nepochopil jesli přízpěvek Madboxe je kompliment nebo opak???
Pokud jde o to jestli je nebo neni v základu tak víceméně můžu říct, že v základu JE
Myslíte si, že to teda lítá dobře nebo špatně??? Nějak jsem nepochopil jesli přízpěvek Madboxe je kompliment nebo opak???
Radši lítám než šroubkuju...