T-rex 250

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
destroyer

#31 Příspěvek od destroyer »

prochel píše:
destroyer píše:Tak tak, a s tím velice souhlasím, ale asi se nenechám přemluvit na 450ku, protože časem toužím po T500, který je pro mě momentálně takový jednorožec. Zkusím to s T250, umím být trpělivý a koupím si maxi kříž. :D
já mám GAUIHO a je to pěkně živá mrška , na úplně první učení no nevím , chce to nastavit tak aby byl max tupej , já bejt tebou tak jdu rovnou do té pětistovky ta je stabilní nebo alespoň 450 , čím menší tím živější a je špatně vidět a s tou 250 budeš moc lítat tak akorát v tělocvičně nebo venku za úplného klidu
a je pravda když se naučíš rovnou s 250 tak bude pro tebe přechod na 500 bez problémů a bude se ti zdát že ta 500 není tak obratná jak 250

To bych hrozně rád a původně už jsem byl rozhodnutý, ale fakt to momentálně není v mých možnostech :( No a právě že mám celoročně k dispozici takovou menší "vesnickou" tělocvičnu o rozměrech volejbalového hřiště + cca metr od každé lajny, docela vysoký strop, takže trénovat by bylo kde. No a postupně škudlit na pětistovečku. :)
-Wild Hawk, PITTS S2 Bulldog, ULTRAFLY PC-9
-T-REX 250, Scorpio Safari Plus 2,4GHz

Tx: DX6i, FLASH 5SX
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pkotatko »

Ano, pokud máš možnost lítání v hale ( tělocvičně ) tak proč ne. Pak bych Trexe 250 doporučil. Sám jsem se naučil viset s Trexem 450 v tehdy ještě neobydlených podzemních garážích. Denně 3-4 baterky a šlo to velmi rychle. Venku bych se učil déle. 250-tka vypadá v pohodě ( moc zkušeností zatím není - je to nová heli ) a provoz je velmi levný. Kdybych měl možnost tělocvičny denně, tak ho mám taky. Místo simu. Ale na to, abych ho vyvětral 5x za zimu ho mít nechci.
Později pokud tě to bude bavit si koupíš třeba něco většího. Jen je třeba počítat s tím, že malá helina je vždy daleko větší mrška. Ale to se ti taky bude do budoucna hodit.
Ano doporučuji :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
destroyer

#33 Příspěvek od destroyer »

Tak! V pátek mi přišel se vším všudy a teď momentálně rozdýchávám první motorové zkoušky... Je to docela bzukot :)
Nastavování vysílače bylo asi nejtěžší, než jsem pochopil (a vygooglil) jak a co funguje a stejně to nebude ideální. :oops:
Jinak jsem zaboha nemohl dosáhnout toho aby celá mechanika chodila zlehka, sice to nijak nedrhne, ale myslím, že by to mohlo být lepší.
Ke stavbě: vzhledem k poměrně značné předpracovanosti z výroby nebyl větší problém, akorát nevím, jestli mám správně utažené hl. a vyr. listy. Vím, že by neměly být pšíliš utažené, ale ani volné. A ještě bych se zeptal, jaký je přibližně letový čas (850mAh lipolky nerad bych je odrovnal). :?

Zatím ale max. spokojenost, ještě se s tím naučit lítat. :D

Zero
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Zero »

jo já mám dneska taky z5 maxira,taky si musím pohrát s napípáním na Dx6i,ale nejdřív musím koupit kabel mezi přijímačem a ext. přijímačem :( jinak to nezpáruju a nemůžu jít lítat,já jsem tma tu křivku nějako úplně zpřeházel tak se na to pak musim podívat,a hlavně si nedávej plný otáčky :D už to tam napípaný sice mám ale jsou zpřeházený ještě páky,takže (sub)trimy,a křivka,s mojí chápavostí to bude tak na 30min :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
destroyer

#35 Příspěvek od destroyer »

Tak hodně štěstí při pípání. :)
Já jsem tam napípal křivky podle návodu 0,40,70,85,100%. Má to točit myslím kolem 4000, mám doma nějaký optický otáčkoměr, tak to zkusím změřit. Bohužel do tělocvičny se dostanu nejdřív zítra. :( Jinak náběh listů mám doufám dobře, hrál jsem si s tím asi 3h. :D
Neměl bys nějaký fígl na to utahování listů?

Zero
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Zero »

jen to zkoušej by očko :lol: já to taky tak dělám...
destroyer

#37 Příspěvek od destroyer »

Nj, by očko, ale aby pak nebyl list v očku. :lol:

Troll

#38 Příspěvek od Troll »

destroyer píše:Neměl bys nějaký fígl na to utahování listů?

Nasaď listy do držáků , otoč rotor tak, aby listy byly napříč vrtulníkem. Kolmo na ocasní trubku. Pak celý vrtulník otoč tak aby byl čumákem kolmo k zemi. Listy budou nastaveny vodorovně se zemí.Jeden bude náběžnou hranou k zemi a druhý odtokovou. Pak vrtulníkem jemně ( ale jemně) zatřes. Pokud se listy sklopí k zemi, jsou málo utažené. Musí zůstat vodorovně. Utáhni je jenom tak, aby právě při jemném zatřepání zůstaly vodorovně. Když zatřeseš víc, musí se sklopit dolů. Pokud se nesklopí, utáhnul jsi moc. Důležité je, aby byly oba listy utažené stejně.
Platí pro všechny velikosti vrtulníků.
destroyer

#39 Příspěvek od destroyer »

Díky za rady, pánové, listy byly málo dotažené. Zbýva už jenom sehnat pořádný tréninkový kříž nebo nějaký vyrobit a jde se demolovat. :)

Zero
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Zero »

destroyer píše:Díky za rady, pánové, listy byly málo dotažené. Zbýva už jenom sehnat pořádný tréninkový kříž nebo nějaký vyrobit a jde se demolovat. :)

já si jako tréninkovej kříž vzal 2mm uhlíkový tyčky a zalepil na to pinpongový míčky,ale ještě to nemám otestovaný,bude to ale slabý :cry:
diver
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od diver »

je dobrý je nelepit, ale nechat je aby se mohly protáčet a vrťas ti lépe "klouzne" - já měl obaly z kinder-vajíček a před a za vajíčkem zarážku, sílu trubiček je třeba ozkoušet
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
destroyer

#42 Příspěvek od destroyer »

Dneska první pokusy. Kupodivu to fakt na poprvé "letělo" a byl sem nejmíň metr vysoko! :D Musím si ještě pohrát s umístěním serva vrtulky, pořát se to točí kolem osy a když zvětším citlivost gyra, tak začne střečkovat ocas. Možná je taky "dlouhá" páka serva (druhá dirka od středu).
Ale musím říct, že to bude fakt trvat hodně dlouho než ji zvládnu aspoň poviset na místě déle než 5sec. Jinak nadšení! Nevěřil bych, že to jako moji první helinu na první pokus postavím a uvedu do vzduchu (a neroztřískám - což u letadel byla vždycky moje specialita). :)

nostromo

#43 Příspěvek od nostromo »

destroyer píše:Dneska první pokusy. Kupodivu to fakt na poprvé "letělo" a byl sem nejmíň metr vysoko! :D Musím si ještě pohrát s umístěním serva vrtulky, pořát se to točí kolem osy a když zvětším citlivost gyra, tak začne střečkovat ocas. Možná je taky "dlouhá" páka serva (druhá dirka od středu).
Ale musím říct, že to bude fakt trvat hodně dlouho než ji zvládnu aspoň poviset na místě déle než 5sec. Jinak nadšení! Nevěřil bych, že to jako moji první helinu na první pokus postavím a uvedu do vzduchu (a neroztřískám - což u letadel byla vždycky moje specialita). :)

Pohraj si s vibracema, rotorove listy a listy vrtulky. Je to male a hodne nachylne.
destroyer

#44 Příspěvek od destroyer »

Vibrace jsou jenom při nižších otáčkách než se vycentrujou listy. Roztočil jsem to v ruce a nemohl jsem uvěřit, najednou nic! Nebýt gyroskopického momentu a hluku, tak si myslím, že to nejede. :) Je to zatím fakt klidné.
Jediný problém je že se ocas pořád stáčí doleva. Všechny trimy mám v neutrálu a zkoušel jsem nastavit i gyro. Jak jsem psal výše, zvýšení zisku způsobí škubání ocasu. Pomohlo by třeba posunout servo po ocasní trubce?

plesniak

#45 Příspěvek od plesniak »

Skontroluj si zmysel otacania zadnej vrtulky. Mne sa to pri prvej montazi podrarilo popliest. A manual je v tych fazach stavby nieaky "strucny".
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“