Blade mCX pro mírně pokročilého začátečníka?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JM

Re: Mažete?

#121 Příspěvek od JM »

Adam70 píše:Já mažu téměř vše co se hýbe nebo by se mělo hýbat a v případě mCX jsem na rozpacích,mazat či nemazat?Všechny mazadla mi připadaj tak nějak moc hustý či co,mažete?

Tak to bych vůbec nedělal!!! U takovýho "giganta" je nějaký mazání jenom na škodu. Ty síly co tam působí jsou minimální a jakékoliv mazadlo bude klást po nachytání trošky prachu dost velký odpor...
Mám nalétáno 98 cyklů bez jediné závady(až na baterku, která šla po cca 65 cyklech do kytek), nikde žádná známka nějakého opotřebení (a to zažil celkem dost ran při slalomu okolo 5-ti ramenného lustru) a nikdy jsem nic nemazal.
Adam70

#122 Příspěvek od Adam70 »

Jo jo ,dík za názor,tak nějak jsem si to vnitřně myslel taky,děkuji za utvrzení,nemažu,lítám :)
Adam70

mCX hlavou dolů!

#123 Příspěvek od Adam70 »

http://www.youtube.com/watch?v=zD-gDVqE ... r_embedded

Tak tohle nevypadá na otočenou kameru
Zero
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Zero »

Zkoušeli jsme to s Thomasem. ,otočili jsme listy,prohodili u motorů + a -,ale bylo obrázeně gyro,takže by se musely prohodit motory,ale ono to stejně klesalo,tak nevim jak to je udělaný
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
MITA

#125 Příspěvek od MITA »

Dobrý den.

Tento vrťas mě skutečně uchvátil.Pročetl jsem to tady na fóru a něm všechno.Chci si ho koupit ale hrozně rád bych si chtěl nejdřív pročíst manuál.
Na netu jsem našel manuál pouze v EN .Anglicky bohužel neumím tak bych chtěl poprosit jestli by někdo nebyl ochotný naskenovat CZ manuál a poslat mě ho na mail drozd@tiscali.cz Budu moc vděčný.Předem díky.
martin.

#126 Příspěvek od martin. »

Taky o bladoj začinam přemejšlet.. A proto bych se chtel zeptat jestli už někdo sehnal ten konektor se kterym se to da připojjit na normalni nabiječku? Nevim jak rychle nabijí ta na tužkovky ,ale rozhodně bych ji nevěřil ani slovo.. Pokud vim Li-pol by se neměla nabijet vic jak 1C(pokud v tom neni teda nakej članek od Kokamu :lol: :lol: ) takže to by bylo asi prvni co bych řešil a upřímně mě to dost zaráží ,že to všichni nabijite tou nahražkou jako by se nechumelilo. Ale ten konektor sem teda nikde nenašel..
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Jetson »

martin. píše:Taky o bladoj začinam přemejšlet.. A proto bych se chtel zeptat jestli už někdo sehnal ten konektor se kterym se to da připojjit na normalni nabiječku? Nevim jak rychle nabijí ta na tužkovky ,ale rozhodně bych ji nevěřil ani slovo.. Pokud vim Li-pol by se neměla nabijet vic jak 1C(pokud v tom neni teda nakej članek od Kokamu :lol: :lol: ) takže to by bylo asi prvni co bych řešil a upřímně mě to dost zaráží ,že to všichni nabijite tou nahražkou jako by se nechumelilo. Ale ten konektor sem teda nikde nenašel..

Protože je to jednočlánek o směšné kapacitě i ceně, tak má asi málokdo důvod to řešit... Nabíjí to asi 20 minut, a doba letu mi vychází 7 minut. V podstatě jsem na 2 baterky schopný létat nonstop a 4 AA NiMh stály určitě to, co by stálo shánění toho konektoru.
martin.

#128 Příspěvek od martin. »

No jestli to nabiji 20minut tak asi brzo dolitaš! No nevim no, jabych teda rači sehnal konektor a nabijel jako člověk, než nabíjel nimh a posleze znich tu li-pol. Sic při 1C budu nabijet dyl(kdž nepočitam s nabijenim těch tužkáčů),ale jak řikaš članek stoji malo ,tak jich vemu vic a mužu litat taky nonstop a nebudu se chovat k bat jako prase tudiž vydrží dyl. A pokud mam doma pořadnou nabiječku tak bych si připadal jak debil nabijet to tim udělátkem na tužkovky..
cernos
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od cernos »

co je až tak hroznýho na nabíjení 100mAh baterie 20minut?

EDIT: odpovím si sám: nabíjecí proud 3C
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Jetson »

cernos píše:co je až tak hroznýho na nabíjení 100mAh baterie 20minut?

EDIT: odpovím si sám: nabíjecí proud 3C

Nemají žádnou tendeci se nafukovat, ani se mi zatím nezkracuje letová doba, takže fakt neřeším.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Jetson »

martin. píše:No jestli to nabiji 20minut tak asi brzo dolitaš! No nevim no, jabych teda rači sehnal konektor a nabijel jako člověk, než nabíjel nimh a posleze znich tu li-pol. Sic při 1C budu nabijet dyl(kdž nepočitam s nabijenim těch tužkáčů),ale jak řikaš članek stoji malo ,tak jich vemu vic a mužu litat taky nonstop a nebudu se chovat k bat jako prase tudiž vydrží dyl. A pokud mam doma pořadnou nabiječku tak bych si připadal jak debil nabijet to tim udělátkem na tužkovky..

Já bych si zase připadal jak debil, abych řešil nabíjení u něčeho, co nejpozději po několika hodinách omrzí a začne nudit, takže se na to bude prášit (u jiných lidí asi půjde dál do světa). A to tady platí na 100% - čímž vůbec nesnižuji technickou kvalitu této hračky.
MITA

#132 Příspěvek od MITA »

Můžu poprosit někoho kdo má CZ manuál jestli by mě ho neposlal naskenovanej nebo ofocenej (třeba i mobilem) na drozd@tiscali.cz
Předem dík
cernos
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od cernos »

Jestli chvilinku cca hodinku vydržíš, tak jen vykoupeme malou, nafotím a pošlu na e-mail...
MITA

#134 Příspěvek od MITA »

Tak to na 100% počkám.Já tady budu sedět tak do 2-3 do rána :)
cernos
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od cernos »

mrkni na e-mail ;)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“