Blade mCX pro mírně pokročilého začátečníka?
Já bych si zase připadal jak debil, abych řešil nabíjení u něčeho, co nejpozději po několika hodinách omrzí a začne nudit, takže se na to bude prášit (u jiných lidí asi půjde dál do světa). A to tady platí na 100% - čímž vůbec nesnižuji technickou kvalitu této hračky.[/quote]
No pokud se da ten konektor sehnat tak ja bych za nej teda tu pajdu dal. Blada nemam takže nemužu posoudit ,ale myslym ,že bych za nej nedal 3litry a pak ho po par hodinach hodil do kouta. Při takovym použivani asi opravdu nema cenu řešit nabijeni..
No pokud se da ten konektor sehnat tak ja bych za nej teda tu pajdu dal. Blada nemam takže nemužu posoudit ,ale myslym ,že bych za nej nedal 3litry a pak ho po par hodinach hodil do kouta. Při takovym použivani asi opravdu nema cenu řešit nabijeni..
Kdyby měl někdo zájem, právě mCX prodávám tady:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=16910
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=16910
Naposledy upravil(a) JM dne pát 13.02.2009 8:14, celkem upraveno 1 x.
je to drahe a ojete
. za 80 cyku bych dal maximalne litr. Ale ja nemam vysilacku, takze potrebuji komplet. Na me futabe to totiz nepojede 
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
zdzd píše:Na ten stroječek není sim potřeba. Ale sežeň si nějakého lokaje, který ho bude aportovat, když trefíš kytku nebo lustr. Nic se mu nestane, ale povalený už ze země sám nevstane.
Už se to naučil,vstává po krátkém výcviku na první povel (lehce,jenom takovým ťuknutím pootočit rotorem.Vyskočí na všechny čtyři (blbost, na dvě - ližiny) a po dalším přidání otáček už může zase havarovat někde u lustru. Jenom z koberce mu to zatím nejde.Buď to chce na konce listů na náběžky kolečka, nebo vyhodit ty koberce.
hele, az si vylames kola, nebo neco poskodis, tak jen do toho, dale vstavej.
Ja takhle zvedal pico ze zeme, a urval sem takove male plastove trubicky co drzi listy rotoru. Oprava za 250
.
Od te doby me ho zveda sun. 2r. A startujeme z ruky
.
Ja takhle zvedal pico ze zeme, a urval sem takove male plastove trubicky co drzi listy rotoru. Oprava za 250
Od te doby me ho zveda sun. 2r. A startujeme z ruky
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
martin. píše:No pokud se da ten konektor sehnat tak ja bych za nej teda tu pajdu dal. Blada nemam takže nemužu posoudit ,ale myslym ,že bych za nej nedal 3litry a pak ho po par hodinach hodil do kouta. Při takovym použivani asi opravdu nema cenu řešit nabijeni..
Dal jsem za nej necelé 2 litry (bind&fly z UK) a jak jsem někde psal, tohle je tak hodný stroj, že prostě musí začít nudit. I Picooz je větší adrenalin.
jenikKL píše:je to drahe a ojete
JM píše:jenikKL píše:je to drahe a ojete
Až ho budeš mít, zjistíš, že po 80ti cyklech na něm není ojetého vůbec nic(teda podle stylu zacházení a pokud je již od začátku úplně v pořádku,tj. bez výrobních vad které se u některých vyskytly)-kromě baterky, ta mi po těch 80ti cyklech vydrží už jen 5:50minut-nabíjeno tou setovou nabíječkou při použití dobíjecích Ni-Mh baterek.
S tím se dá souhlasit. Já nevím kolik cyklů mám (20-40), ale nikdo by nepoznal, že už létal. Neplánovaná přistání měl teda jen 2x, ale to se člověk hodně musí snažit, aby havaroval.
- majek-easycopterV6
Re: Blade mCX pro mírně pokročilého začátečníka?
Makovecz píše:Zdarvím, před nedávnem jsem dostal malej vrtulníček, obyčejnej 2 kanál, prakticky neovladatelná hračka. Ten samozřejmě nebyl dostačující. Tak jsem tedy zakoupil Lamu 3kanál, abych se naučil aspoň základy ovládání. Letový vlastnosti samo lepší, ale narážím na nedostatek prostoru a pro létání venku nějak nebývá vhodné počasí a na přeci jen ještě omezené možnosti stroje. Jelikož mě to celkem chytlo, chci postoupit zase o chlup dále. Po časté chvále jsem se rozhodl, že si zakoupím Blade mCX, který se zdá na doma ideální. Vím, že budu nějaký čas trávit na simulátoru (mimochodem sháním v bazaru) a až poté se pustím do rozbíjení) Nemám ambice stát se přeborníkem na létání, chci jen blbnout doma. Až časem se možná přesunu ven.
Nebo doporučíte jiný stroj? Díky za názory!
co takhle easycopter V6 luxe ja ho mam a je fakt vybornej
JMalik píše:zdzd píše:Na ten stroječek není sim potřeba. Ale sežeň si nějakého lokaje, který ho bude aportovat, když trefíš kytku nebo lustr. Nic se mu nestane, ale povalený už ze země sám nevstane.
Už se to naučil,vstává po krátkém výcviku na první povel (lehce,jenom takovým ťuknutím pootočit rotorem.Vyskočí na všechny čtyři (blbost, na dvě - ližiny) a po dalším přidání otáček už může zase havarovat někde u lustru. Jenom z koberce mu to zatím nejde.Buď to chce na konce listů na náběžky kolečka, nebo vyhodit ty koberce.
To jsem dělal taky, hned pod stromečkem, kde jsem ho našel a vyrželo mi to asi půl hodiny. Pak jsem šel objednat hřídel rotoru (což bylo o Vánocích docela na dlouho). Dnes už jsem na mCX hodnější a zvedám ho osobně.
Tak já mám sice něco trošku většího (dragonfly 6005) takže ten se sám nezvedne ale někdy si půjčím od tatika vision s010 sport .Ten se taky sám nezvedne ale ochotně ho zvedá dcera (7)
A když ani jí se nechce, tak ho popadne kočičák za rotor do tlamy a někdy ho pěkně usadí na lyže .Ale někdy se stane že sa s kočičákem pěkně naháníme aby mě vrťase vrátil 
Taky jsem si našel pod stromečkem MCX. Teď je to u nás takový to "lítá celá rodina". Technický problémy jsem zatím nepocítil. Jen tetička mi zlomila stabilizátor. Šlo to slepit (aspoň trochu modelařiny). Nabíječku jsem napíchnul na adaptér HAMA. Nabíjím i nabíječem (Turnigy i Shark) pomohl jsem si konektorem "z něčeho" co jsem našel v dílně a zrovna se to hodilo
. Pro lepší dopředný let jsem použil několik mikromagnetů (4) do špice kabiny. Pro ty, kdo se s tím nudí - přijeď te si zablbnout 29.3.2009 do Jičína (www.valdickabrana.wz.cz) připravím pro tyhle účely specielní opičárnu. Ale vemte hlavně jejich větší brášky Maxiry, T-rexe, MiniTitany, Blade, Walkery... 
Auta, lodě, vrtulníky, lítadla.
cauves.
pisu si do kalendare. Ale jeste zvazim, jestli vemu rexe. Nechci si ho rozbit.
pisu si do kalendare. Ale jeste zvazim, jestli vemu rexe. Nechci si ho rozbit.
Rozbít? Ani náhodou. Jen to chce nebýt hrrr na knipl.
Kdo se nelekl kuliček z PSH, i po kolizi letěl dál. Nožky brány rotoru neškodily. Jsou z PSH 2x2 cm. Navíc je možnost to, na co se necítím vynechat. Na webu uvedeném v mém předchozím příspěvku je přihláška. Ta znamená jakési "zabukování" místa ve startovní listině. Startovné je až na místě.
Kdo se nelekl kuliček z PSH, i po kolizi letěl dál. Nožky brány rotoru neškodily. Jsou z PSH 2x2 cm. Navíc je možnost to, na co se necítím vynechat. Na webu uvedeném v mém předchozím příspěvku je přihláška. Ta znamená jakési "zabukování" místa ve startovní listině. Startovné je až na místě.
michalval píše:JMalik píše:zdzd píše:Na ten stroječek není sim potřeba. Ale sežeň si nějakého lokaje, který ho bude aportovat, když trefíš kytku nebo lustr. Nic se mu nestane, ale povalený už ze země sám nevstane.
To jsem dělal taky, hned pod stromečkem, kde jsem ho našel a vyrželo mi to asi půl hodiny. Pak jsem šel objednat hřídel rotoru (což bylo o Vánocích docela na dlouho). Dnes už jsem na mCX hodnější a zvedám ho osobně.
Nezvedej ho hned jak ho dostaneš, ale až si už myslíš, že s tím umíš všechno, co umí ten minimixer. Ty rotory nesmí mixovat podlahu,ale jenom takovým pootočením postavit tu věc zpátky. Kamarád to takhle provozuje asi 3 měsíce ( ne na koberci) a myslím,že to jednou odejde. Ale na něco úplně jiného.