EasyCopter a rovina desky cykliky

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

EasyCopter a rovina desky cykliky

#1 Příspěvek od off »

Mám EasyCopter V6 luxe, létání pohoda, ale co mě "opticky" trápí je deska cykliky nakloněná lehce, ale zřetelně doprava. Podle návodu i logiky by měla být vodorovně, ale není. Samozřejmě není problém ji tak seřídit, ale pak vrtulník utíká doleva.

Je to tak normální? Jediné, co je asymetricky vlevo, jsou kabely a konektory - je možné, že by tohle "vyvažovalo" jejich hmotnost?

Omlouvám se, zda se to tu probíralo - přes celkem poctivé hledání jsem nic nenašel...

Díky za info
scarabeus

#2 Příspěvek od scarabeus »

Deska cykliky musi byt rovne stuj co stuj. Hod sem nejaky foto aspon ze dvou stran na celou hlavu a treba tam neco objevime.
mikyno12

#3 Příspěvek od mikyno12 »

a ak je v "nerovine" naklonena doprava vrtulnik stupa rovno hore? neposuva ho doprava?
ak nie tak by som to asi neriesil
moze to byt aj kvoli otacaniu vrtul...napriklad vrtulniky dospele, ked su v "pokoji" su naklonene trocha
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

mikyno12 píše:moze to byt aj kvoli otacaniu vrtul...napriklad vrtulniky dospele, ked su v "pokoji" su naklonene trocha

Ano, to je sice normalni, ale deska cykliky je i tak rovne.
off
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od off »

Ahoj, díky, nějaké obrázky jsou tady až mě překvapilo, jak je to zvětšené vidět, "naživo" mi to až tak strašné nepřišlo, takhle je to hrůůůza :-)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
EasyV6

#6 Příspěvek od EasyV6 »

ako mas servo tak ked su zubky tak otoc tu sponku alebo ako sa to vola o niekolko zubkov aby sa to vyrovnalo
off
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od off »

EasyV6 píše:ako mas servo tak ked su zubky tak otoc tu sponku alebo ako sa to vola o niekolko zubkov aby sa to vyrovnalo

Jenže otázka nezní JAK tu desku vyrovnat, ale PROČ je tak našišato a přitom helina visí jak přibitá...
EasyV6

#8 Příspěvek od EasyV6 »

tak ked to neni problem tak naco sa to riesi?...
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#9 Příspěvek od rampa_mckvak »

Já to mám taky trochu hnutý na pravou stranu z pohledu zezadu. Sice né tolik, ale mám. Stačí poštelovat ty táhla. Je otázkou je-li to takhle z výroby, nebo se to roštelovalo provozem i když nějak nechápu jak by se jedno táhlo zkracovalo a druhý prodlužovalo samo od sebe. Když to má člověk nové, tak se v tom moc nehrabe a neprohlíží to do detajlu. Až po nějakém tom pádu to začíná kontrolovat a pak zjistí třeba tohle.
Na druhou stranu je to jen hračka nějak seštelovaná. A pokud funguje asi bych to nějak moc neřešil i když by to mělo být 100% v rovině. Pak to srovnáš a bude blnout. Vono když se sečte několik menších výrobních nepřesností může to zrovna dopadnout takhle aby to fungovalo. Pak je otázkou času jestli se něco touhle nepřesností nezačne něco opotřebovávat dříve než by mělo.
Já prostě tvrdím věci jsou od toho aby sloužili oni nám i když tou občasnou údržbou nám (ospoň mě) berou čas na tu pravou zábavu :wink:
majek-easycopterV6

#10 Příspěvek od majek-easycopterV6 »

Ja ju mam rovne jako břitva.Serid tahla a melo by to byt OK.Pootoč tim želiskem u tech tahel a bude to :wink:
mikyno12

#11 Příspěvek od mikyno12 »

citaj majek !
helikoptera ma nakrivo dosku ckyliku, ale sa sprava ako keby bola ta doska rovna

po jej vyrovnani zacala utekat prec
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“