Nový web projekt

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět

Mám pokračovat ve tvorbě?

Ano
45
96%
Ne
2
4%

Celkem hlasů: 47

Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

Nový web projekt

#1 Příspěvek od Mad_Box »

Ve spojení se semestrálním projektem a stále se opakujícími dotazy začátečníků vznikly stránky věnované převážně začánajícím vrtulníkářům.
Bohužel momentálně nemám času nazbyt proto bych velmi ocenil, jakoukoliv výpomoc ohledně obsahu stránek. Pokud někdo máte chuť sepsat šikovný článek velmi rád jej zveřejním.

http://azheli.ic.cz/
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
bermudy

#2 Příspěvek od bermudy »

Já sem úplně začátečník, na svůj 4kanálovej dvourotor teprve čekám, a proto mi tvoje stránky přijdou vhod. Jen bych ještě snížil laťku vědomostí. Doteď mi třeba není jasné, mimojiné, jakej je rozdíl mezi servem a motorem, heading lock gyro oproti normal gyro, co znamená číslo u "Motory: 2x 370" a u "Serva: váha 8.5g / speed 0.11sec/60°(4.8V) / torque 0.9kg/cm (4.8V) / dimension 22.5X11.5X24mm" a ještě spousta dalších věcí na který si nevzpomenu. Ale jinak zakládáš stránku s vysokým potenciálem, řekl bych:_)
2lizard

#3 Příspěvek od 2lizard »

Jsou moc pěkné - URČITĚ POKRAČOVAT!
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
HynX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od HynX »

tiez som zaciatocnik a rad by som sa dozvedel toho viac. takze pokracovat ;)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mad_Box »

Dobře budu pokračovat. Momentálně sice zkouškové období tak spíš až v únoru něco přidám. Velmi bych ocenil nějaké zhodnocení dvourotorů protože s těmi zkušenost nemám ale dotazů na ně je spousta tak jsou zkušenosti přístupné pro všechny.
Raptor E700 (MSH Brain)
majek-easycopterV6

#6 Příspěvek od majek-easycopterV6 »

Stránky jsou bezva-taky jsem začátečník a chci toho vědet vic sám mam easyhoV6-takže pokračovat :D
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Mad_Box píše:Dobře budu pokračovat. Momentálně sice zkouškové období tak spíš až v únoru něco přidám. Velmi bych ocenil nějaké zhodnocení dvourotorů protože s těmi zkušenost nemám ale dotazů na ně je spousta tak jsou zkušenosti přístupné pro všechny.

Martine, když už tam máš odkaz na IRCHA, asi by neuškodil ani odkaz na http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm Předpokládám, že 95% lidí nebude mít sílu to přečíst, ale pro hloubavé je to dost užitečné.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mad_Box »

Už je doplněna. Díky.
Raptor E700 (MSH Brain)
kmarty

#9 Příspěvek od kmarty »

bermudy píše:... co znamená číslo u "Motory: 2x 370" ...
Mno, tohle taky asi patri do kategorie "Vsichni o tom vedi", takze se o tom neznaly moc nedocte :-(.

Nekde jsem nasel cosi o tom, ze tohle znaceni vychazi z toho jak puvodne firma Mabuchi(?) znacila sve stejnosmerne elektromotory. To cislo melo znamenat delku toho motoru v mm*10 s tim, ze nektere rozmery blizko sebe byly totozne motory, ale ten "vetsi" mel v sobe navic vetracek na chlazeni (napr. velikost 540 a 550).
A pry se to nejak mezi lidi vzilo a zacali tak oznacovat vsechny motory. Plus minus autobus.
Jo, pak tam jeste bylo neco o tom, ze firma Graupner tyhle cisla rada zaokrouhluje na cele stovky (napr. Graupner Speed 400 by mel byt priblizne motor velikosti 380).
Stridave motory to maji snad jen odvozene ve smyslu ze ten a ten stridak ma cca stejny vykon jako ta a ta velikost stejnosmerneho motoru ci co. U nich je to vubec nejaky zmateny (minimalne pro mne).
Pry jsou to proste jen takove orientacni "mezi lidmi zazite" velikosti motoru.
To je asi tak vsechno co o tom vim. Vic jsem se nikde nedocetl. Takze ani nevim nakolik je to pravda :-).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
grigo

#10 Příspěvek od grigo »

Vypada to nadejne, urcite pokracuj. Patrim k tem zacatecnikum, co nejdriv ctou a i kdyz nemam s anglictinou problem, tak vzdycky potesi precist si neco cesky. :D
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od AdamProg »

Bezva projekt ;)

Ale udelal bych ho jako hlavne encyklopedii. Databazi pojmu a jejich vysvetleni, vysvetleni by melo v sobe odkazy na dalsi pojmy atd. (neco na principu wikipedie), ve strance by byl vyhledavac pojmu.
Pak bych na to udelal nejakou logickou kostru napr:
Vrtulnik:
- Co to je
- S ceho se sklada
- - Ram
- - - Elektronika
- - - - Serva
- - Rotorova hlava
- - - Unasece listu
- - - - Rotorovy list
Letani:
- Vyseni
- Akrobacie
- - Vykrut
atd.

A pak me jeste napada, udelat treba jeste nejaky konfigurator. Kde by si clovek mochl vybrat Vrtulnik a vysilacku, akdyby presny typ nebyl na vyber, tak by se vybral obecny typ ci postup serizeni.

Take to udelat do urcite miry otevrene, aspon pro redaktory, kteri by do database pripisovali nove pojmy, a rozsirovali encyklopedii (cily nejake administratorske prostredi).

Tudis by sel pouzit, jako zaklad, nejaky uz existujci redakcni system ;)

Je to jen navrh, napsal jsem jen co me ted zrovna napadlo.

Preji hodne stesti ;)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mad_Box »

Ano také jsem nad tím uvažoval. Jak říkám, původní a hlavní záměr byl semestrální projekt a ten měl jasná specifika. Možná časem předělám.
Raptor E700 (MSH Brain)
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“