P.S Pokud máte někdo další informace, prosím prosím poskytněte.
Odpalování raket z vrtulníku video
Odpalování raket z vrtulníku video
Zdravím vespolek. Zeptal jsem se na MH na zkušenosti s odpalováním raket z vrtulníku a kontakty na lidi co to provozujou a mají zkušenosti. Po získání několila informací a linků (dík lidičky za ně) přišel Víťo a prohlásil že střelba z helin je v u nás zakázána a dostal jsem ban. Ban v žumpě mi žíly netrhá, ale jak je to s legislativou okolo "střelby" z helin mě zajímá. Nerad bych byl sebrán policajty i s helinou
Naposledy upravil(a) quickie dne čtv 15.01.2009 19:04, celkem upraveno 1 x.
Ahoy, čáp už to naznačil, před nějakou dobou se tady skutečně vedla debata o nové vyhlášce, tam dokonce bylo zakázáno cokoliv vyhazovat/vypouštět z letících modelů, což by mohlo být problém např. pro parašutráky. Bývalo zvykem na modelářských předváděcích akcích "bombardovat" bonbóny, nebo předvádění různých bitev (v obou to bylo pouhé odhazování bez dalšího vlastního pohonu vypouštěných předmětů), a i tohle by vlastně padlo. Pokud bys něco takového udělal (vypouštění raket z jakéhokoliv letícího modelu), děláš to na vlastní triko se vší odpovědností a nesením případných následků a s vědomím, že je něco špatně. Ano, četl jsem před časem článek v RC Revue, kde autor měl na čemsi malém vypouštění silvestrovských raketek, ale asi to dobře nebude.
Hitec Aurora 9X
No moc nadějně to nevypadá a před chvilkou jsme dostal mail s nabídkou koupit tank nebo bitevní loď!!
Kouk sem tam a fakt tam po sobě pálej ostře:-D http://www.rc-tanky.com/galerie/2008/hbran/horb_06.jpg
o tomhle nic nevim .. takze mim nazorem se moc nerid
ale pochybuju, ze kdyz budes z modelu odpalovat nejaky maly rachejtle ze se tim policie bude zabivat .. to uz by jsi nekomu musel hooodne lezet v zaludku a musel by te vylozene udat
kdyby jsi s tim nahodou nekomu vystrelil oko .. nebo jinak poskodil zdravi .. tak si urcite na prislusnej paragraf nekdo vzpomene
ale pochybuju, ze kdyz budes z modelu odpalovat nejaky maly rachejtle ze se tim policie bude zabivat .. to uz by jsi nekomu musel hooodne lezet v zaludku a musel by te vylozene udat
kdyby jsi s tim nahodou nekomu vystrelil oko .. nebo jinak poskodil zdravi .. tak si urcite na prislusnej paragraf nekdo vzpomene
MiniMag ; Bendy 400 ; Guppy ; MiniTitan SE ; T-rex 600n
Myslím že se zase dělá z komára velbloud, kde není žalobce není soudce. Navíc existují normální volňásky poháněné raketovým motorkem L1 Rapier - u něj člověk taky prd ví kam to poletí. Chce to trošku používat vlastní rozum a opatrnost, je jasný že když 20 dní nepršelo a je vedro tak nebudu nad obilným polem pálit rakety
navíc s doletem 100m, musí to být takový ty pískátka co hořej tři vteřiny ne nic více a pokud možno bez hlavice 
Lodní modeláři mají "bitevní" lodě vybavené raketkami, to je pravda. Pokud to pouštějí na velké vodní ploše, prosím, to je jejich věc. Nevím o tom, že by modelářský lodní provoz byl upravován nějakými vyhláškami. Letecký modelářský provoz už ale upravován je. Tanky po sobě, pokud vím, střílejí kuličky ze zbraní podobných airsoftovým, budiž, ale o tankových raketách s vlastním pohonem jsem zatím neslyšel. Existuje (schválený!!!) modelářský "kulomet", imitující střelbu z letadla, je na poplašky. Je ale pro dost velká éra.
to Machs, nejdřív si zopakuj češťynu a pak si přečti nějaké zákony, ten který se tebe týká, a možná to ani netušíš, je občanský zákoník, který mimo jiné upravuje určitým způsobem chování mezi občany, hasiči mají také jakýsi svůj zákon (jejich oblíbená věta: každý se má chovat tak, aby nezavdal příčinu k požáru...). Dále se můžeme bavit o přestupkovém zákoně a samozřejmě v poslední řadě i o trestním zákoně. Byl by také zajímavý názor pojišťovny, zda by v takovém případě chtěl plnit pojistnou událost.
Samozřejmě, kde není žalobce, není soudce. Vzhledem k tomu, že většina z nás poletuje mezi poli apod, nikoliv mezi baráky, je málo pravděpodobné, že tě někdo bonzne. Ovšem, jak píše čáp, "šikovně" odpálená raketka do obilí a máš na triku škodu v řádech třeba statisíců. Za určitých okolností to může hraničit s obecným ohrožením, ten § je i nedbalostní. Také bych nechtěl žít s pocitem, že kvůli mé "radosti" někdo nevidí.
Pokud se nic nestane, můžeš se řítit po dálnici třeba 300 km/h, to si ale říkali i všichni ti, kteří jsou již na pravdě bóží. Proč zavdávat přičinu k nějakému problému? To si raději zahrej nějakou bitvu WW II na PC, kde si můžeš rakety střílet bez nebezpečí. Možná to vypadá, že maluju čerty na zeď, ale někdy je lepší si představit možné následky dřív, než k nim ve skutečnosti dojde.
to Machs, nejdřív si zopakuj češťynu a pak si přečti nějaké zákony, ten který se tebe týká, a možná to ani netušíš, je občanský zákoník, který mimo jiné upravuje určitým způsobem chování mezi občany, hasiči mají také jakýsi svůj zákon (jejich oblíbená věta: každý se má chovat tak, aby nezavdal příčinu k požáru...). Dále se můžeme bavit o přestupkovém zákoně a samozřejmě v poslední řadě i o trestním zákoně. Byl by také zajímavý názor pojišťovny, zda by v takovém případě chtěl plnit pojistnou událost.
Samozřejmě, kde není žalobce, není soudce. Vzhledem k tomu, že většina z nás poletuje mezi poli apod, nikoliv mezi baráky, je málo pravděpodobné, že tě někdo bonzne. Ovšem, jak píše čáp, "šikovně" odpálená raketka do obilí a máš na triku škodu v řádech třeba statisíců. Za určitých okolností to může hraničit s obecným ohrožením, ten § je i nedbalostní. Také bych nechtěl žít s pocitem, že kvůli mé "radosti" někdo nevidí.
Pokud se nic nestane, můžeš se řítit po dálnici třeba 300 km/h, to si ale říkali i všichni ti, kteří jsou již na pravdě bóží. Proč zavdávat přičinu k nějakému problému? To si raději zahrej nějakou bitvu WW II na PC, kde si můžeš rakety střílet bez nebezpečí. Možná to vypadá, že maluju čerty na zeď, ale někdy je lepší si představit možné následky dřív, než k nim ve skutečnosti dojde.
Hitec Aurora 9X
bermudy píše:já bych to viděl tak, že o silvestru se taky střílej rachejtle a odpalujou dělbuchy a neni s tim žádnej problém. Pokud nemíříš teda zrovna do sena při ukrutnym vedru
Tys to nepochopil, vid. Rachejtle se odpalujou VERTIKALNE. Tady se uvazuje o rachejtli na vrtasovi odpalene HORIZONTALNE.
DAF píše:Lodní modeláři mají "bitevní" lodě vybavené raketkami, to je pravda. Pokud to pouštějí na velké vodní ploše, prosím, to je jejich věc.
Opravdu vystřelují rakety? Nejde jen o nejrůznější 'dělobuchy', slepé náboje a kouřové clony simulující zásah?
bermudy píše:já bych to viděl tak, že o silvestru se taky střílej rachejtle a odpalujou dělbuchy a neni s tim žádnej problém. Pokud nemíříš teda zrovna do sena při ukrutnym vedru
Jak už bylo řečeno - normální silvestrovskou rachejtli vystřeluješ do vzduchu a než dopadne na zem tak většinou kompletně vyhoří. Ale především když se vystřelují tak je všude kolem sníh, který poměrně úspěšně i ty vadné rakety uhasí. I proto měli hasiči (a ukázalo se že oprávněně) z letošního 'suchého' silvestra strach.
scarabeus píše:bermudy píše:já bych to viděl tak, že o silvestru se taky střílej rachejtle a odpalujou dělbuchy a neni s tim žádnej problém. Pokud nemíříš teda zrovna do sena při ukrutnym vedru
Tys to nepochopil, vid. Rachejtle se odpalujou VERTIKALNE. Tady se uvazuje o rachejtli na vrtasovi odpalene HORIZONTALNE.
To sem pochopil, že ty rachejtle chce střílet horizontálně, o silvestru se přeci taky někdy střílej ne tak do vejšky jako do dálky. Předpokládal jsem ale, že s nima nebude na nikoho mířit, popř. ani na nic hořlavýho. Pokud si teda nevezme nějaký pořádný rakety a nebude jima mířit na nic hořlavýho či živýho, pak myslim, že nebude žádnej problém. Dost bych se divil, že by těma raketama dokázal zapálit trávu(tedy pokud, jak již bylo řečeno, nebudou suché měsíce)
Naposledy upravil(a) bermudy dne stř 14.01.2009 3:25, celkem upraveno 1 x.
bermudy píše:To sem pochopil, že ty rachejtle chce střílet horizontálně, o silvestru se přeci taky někdy střílej ne tak do vejšky jako do dálky. Předpokládal jsem ale, že s nima nebude na nikoho mířit, popř. ani na nic hořlavýho. Pokud si teda nevezme nějaký pořádný rakety a nebude jimy mířit na nic hořlavýho či živýho, pak myslim, že nebude žádnej problém. Dost bych se divil, že by těma raketama dokázal zapálit trávu(tedy pokud, jak již bylo řečeno, nebudou suché měsíce)
Je to presne jak pises, o Silvestru to lita spis horizontalne nez vertikalne, a proto radsi jedu z mesta pryc a nebo se nezdrzuju v blizkosti oken. Mam svy zkusenosti.
A co se zapaleni nebo nezapaleni tyce, jako malej jsem byl slusnej pyroman, divil by ses co a jak jde velmi rychle zapalit. Ani neni nutny cekat na suchej mesic.
A uz vubec to cely neni o mireni.
mno je ot kazdopadne zaujimavy napad, ale radsej by som to neskusal
http://www.youtube.com/watch?v=glPwXiFk ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=SR_5zchI ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=glPwXiFk ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=SR_5zchI ... re=related