X-Plane PC simulátor

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

X-Plane PC simulátor

#1 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Rozjela se tu diskuse o MSFS a padla i zmínka o X-plane. Stáhnul jsem demo, ale neměl jsem zatím čas to omrknout. Zajímají mě vaše názory na tento sim. Uvítám i linky na jinou krajinu, letadla atd..
Darkriser

#2 Příspěvek od Darkriser »

Ano, kedysi som skusal, aj ked nie tak detailne ako MSFS.
Problem bol v tom, ze boli mierne problemy s kompatibilitou s VATSIMom, kde som lietal online. Samotny simulator je vsak nieco uplne ine ako MSFS. Uz som spominal, ze model, letove vlastnosti a celu aerodynamiku pocita v realnom case v zavislosti na skutocnom tvare lietadla, jeho kridel, klapiek atd, atd. a podmienkach "vonku". Neviem, ktory je lepsi a ani ti to nikto nepovie. MSFS fanclub si na "svoj" sim neda dopustit. Je pravdou, ze na MSFS existuje ovela viac free/komercnych addonov. Na druhej strane sa X-Plane fanclub vysmieva z toho, ako nerealisticky funguje MSFS, ze to nema vela spolocne so skutocnym letom a pod. Nebudem tvrdit, ze neexistuju addony, resp. je ich malo. Staci trochu pohladat a su ich mraky. Aj ked je pravda, ze kvalitu PMDG, prip. Level-D zatial nedosiahli (co sa grafiky a moznosti ovladania tyka). No nie vzdy ide len o to, kolko ma lietadlo "klikatok" a ci je dokonale animovany podvozok, ze?

Len dodam, ze mam "osahane" MSFS 2004 a X-plane 8, takze dnes moze byt situacia trosicku ina....
Darkriser

#3 Příspěvek od Darkriser »

sorry, ale zabudol som na jednu (aspon pre mna) velmi dolezitu vec - X-Plane nativne bezi pod Linuxom, MSFS nie....
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“