Blade mCX pro mírně pokročilého začátečníka?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od Vašek66 »

Ahoj chlapci a chlai,

mCX mám už od listopadu - koupil jsem jeden z prvních kousků :D . Nikdy předtím jsem žádnou helinu neměl. Ze začátk jsem i padal, ale nikdy se nic netalo 8). Dopředu lítal taky pomalu a tak jsem vyndal táhla serv a zašrouboval oka - každé o dva celé závity. Také jsem vyndal desku cykliky a odmastil to pidi kličkové ložisko co je uvnitř - a veřte nebo nevěřte - točí se teď jak zběsilé.
Po sestavení stojí ve vzduchu jak přibitý :lol: a dopředu se žene jak s větrem o závod.

PS:
Nyní už mám i Blade CX2, a zatím žádné pády. Těmi jsem si prošel s mCX a "zadarmo". V krabici se už na let těší Blade CP+, ale to ještě musím trénovat :( v Phoenixu :lol:. A těch peněz, co jsem díky Phoenixu ušetřil... Kdo chcete přejít na jednorotor, tak je sim asi nutnost.

Vašek
michalval

#152 Příspěvek od michalval »

Já trénuju od Vánoc, zatím jsem měnil hřídel rototu a vyvažovací závaží. Vrtulníček je poněkud subtilní postavy, ale je s ním sranda. Když vydržím do jara, tak půjdu do jednorotoru. Chápu, že to už taková sranda nebude. Nejsem žádný velký modelář, takže budu vybírat z RTF - asi Blade 400, ale určitě to vezmu přes simulátor. Doufám, že nebudu přeskakovat "přirozený vývoj".
MITA

#153 Příspěvek od MITA »

Tak jsem se stal šťastným otcem :lol: Koupil jsem si Blade MCX.Nemám k němu origoš vysílačku protože borec co mě to v obchodě prodával tak mě nejdřív po telefonu řekl že to má jako komplet ale až když jsem tam přišel tak z něho vypadlo že je to jenom vrťas. Tak jsem mu začal slušně nadávat a že se chci aspoň prachy za cestu když už jsem tam jel.Chlap šáhnul do regálu a dal mě k vrťasu vysílašku DX5e ale bez přijímače. Prodal mě to za stejnou cenu jako SET Blade. Proto se vás ptám ušetřil jsem nebo prodělal ???
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Jezevec »

Stačí se podívat po model. shopech.

Souprava DX5e a přjímačem AR500 stojí kolem 2 tisic.
Samotný přijímač se prodává kolen 1400...
MITA

#155 Příspěvek od MITA »

Tak bych řekl že je to teda fifty fifty. Možná trošku lepší jako origoš.
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Jezevec »

No nevím..
Blade mcx Bind&Fly (bez vysílače) se prodává kolem 2 tisíc.
Blade mcx RTF (s vysílačem) se prodává kolem 3 tisíc.

Nevím kolik si platil ty, ale pokud bys platil 3, tak se to nevyplatilo. Máš za 1000 vysílač, který by se dal sehnat za 600.
MITA

#157 Příspěvek od MITA »

Tak platil jsem 3090 Kč takže jsem asi prodělal.Abych pravdu řekl tak je mě jedno jestli mám origoš nebo DX5e protože to lítá a jinou modelařinu dělat nebudu.Šlo mě o to abych si mohl zalítat a toho jsem dosáhnul :)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#158 Příspěvek od rampa_mckvak »

Já myslím, že neprodělal. Mcx za 2000 + vysílačku, která stojí taky 2000 = 4000. Pokud platil 3000, tak mě vychází, že ušetřil 1000. Pokud jsem to takhle pochopil. A srovnávat to stím, že se dá to a to sehnat v bazaru, nebo v číně apod. bych sem nepředhazoval. To víme snad všichni, že naši prodejci jsou jaký jsou... :wink:

edit: sakra "přehlédl" jsem, že byla bez přijímače. Tak nevím.
cernos
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od cernos »

rozhodně jsi neprodělal! ;)
vem si to takhle, mám DX6i z UK, tam vychází na nějakých 3000,- i s přijímačem AR6200, přijmač u nás stojí 2500,-, to znamená že bych dokázal sehnat vysílačku snad za 500,- jinak prodělávám? blbost, jde o to k čemu se cena vztahuje, je jasný že VŽDYCKY bude set levnější než když koupím zvlášť vysílač a zvlášť přijímač

nenadávejte mi hned že porovnávám cenu z UK s cenou v CZE, protože pak nechápu odkud se tu porovnávají ceny za DX5e a AR500, cena za DX5e je opravdu kolem 2000,- přijímač se však dá sehnat za 1000,- (namísto 1400,-) pak mi vychází vysílač za litr....takže jsi NEPRODĚLAL ;)
martin.

#160 Příspěvek od martin. »

cernos píše:rozhodně jsi neprodělal! ;)
vem si to takhle, mám DX6i z UK, tam vychází na nějakých 3000,- i s přijímačem AR6200, přijmač u nás stojí 2500,-, to znamená že bych dokázal sehnat vysílačku snad za 500,- jinak prodělávám? blbost, jde o to k čemu se cena vztahuje, je jasný že VŽDYCKY bude set levnější než když koupím zvlášť vysílač a zvlášť přijímač

nenadávejte mi hned že porovnávám cenu z UK s cenou v CZE, protože pak nechápu odkud se tu porovnávají ceny za DX5e a AR500, cena za DX5e je opravdu kolem 2000,- přijímač se však dá sehnat za 1000,- (namísto 1400,-) pak mi vychází vysílač za litr....takže jsi NEPRODĚLAL ;)

S těma cenama souhlas ,nebo se snad DX5e nekde v krámě prodává za 600? Nevim no mě teda přijde ta dx5ka o dost lepši než ten joypad a pokud viš ,že bys ten přijimač stejně nevyužil tak si na tom rozhodně lip..
MITA

#161 Příspěvek od MITA »

Tak přijímač bych na 100% k ničemu neměl.Pokouším se to spárovat s PC ale nějak to není ono.Nějaká odezva tam je ale zatím je to nepoužitelné.Snažím se to rozdejchat se simulátorem FMS. Máte někdo radu jak na to ?
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#162 Příspěvek od rampa_mckvak »

jestli má dx5e stejnej výstup jako dx6i = jack 2.5, nebo 3,5 sakra teď si nevzpomenu a to tu 6 mám :oops: , tak by neměl být problém. Několik vláken tu je na podobné (stejné) téma - hledej. Musíš to mít taky zkalibrovaný v systému(win) a i v simulátoru. Jo a vysílačku nezapínej. po zastrčení kabelu (usb - jack) zapne se sama (6 to tak dělá).
MITA

#163 Příspěvek od MITA »

Vlákno už jsem našel.Díval jsem se i na WWW odkaz kterej je tam uvedenej.Tam jsem se dopátral že stačí obyč 3,5 mm jack.Píšou ze má být mono.Já jsem našel doma jenom stereo takže možná proto to nechce fungovat na 100% Budu musek koupit 2 mono jacky a potom se pozná jestli to pojede.
rampa_mckvak

#164 Příspěvek od rampa_mckvak »

No jestli to budeš honit přes zvukovku, tak je k tomu nějakej prográmek. nevím jakej nikdy jsem ho nepotřeboval. Pokud přes usb musíš mít tohle http://www.montymodel.cz/index.php?menu=produkt&id_zbozi=210&id_menu2=15&zobrazena_strana=1
Ale dají se sehnad i levnější.
MITA

#165 Příspěvek od MITA »

Tak jsem dneska byl na plně naždouchané baterce 8 a půl minuty ve vzduchu :wink: Potom jsem baterku znova naždouchal a letěl jsem asi půl minuty a přijela návštěva tak jsem vysílač vypnul ale vrťas jsem nechal zaplej a tak za za 3 hodinky na mě začal vrťas mrkat že je baterka vycuclá.Já myslel že když se lelítá tak to nežere.Dělá vám to taky tak ?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“