TORO 900

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Martinlet
Kontaktovat uživatele:

TORO 900

#1 Příspěvek od Martinlet »

Zdravím, prosím o váž názor na toto Samokřídlo

http://www.rcshop.eu/toro-900-motor-ray ... -5221.html

zda je vykonější pohon než má "Sagita 300"? zada je rychlejší?
a celkový dojem.

diky za každou odpověď
kroxigor

#2 Příspěvek od kroxigor »

Mám ho kupoval jsem ho před vánocema přímo od Telinku.
Zatím jsem s ním letěl jednou a zdá se mi to dost rychlé a obratné.
Zálet skončil po cca dvou minutách řádnou čenichovkou do betonové runwaye. Hold docela dost foukalo.
Toro to ustálo velice dobře sice se urval trup a motorové lože ale oprava byla rychlá a bezproblémová.
Tohle všechno bylo v krabici
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
TomasD

#3 Příspěvek od TomasD »

Mám ho už asi rok, provozuji ho s motorem AXI 2212/26 a s tříčlánkem Shark 1800 to lítá opravdu skvěle. Párkrát jsem s tím spadnul, trochu slabina je dole ten kryt na baterky a regulátor a přijímač, vždy se mi to utrhlo. Ale je to možná lepší, aspoň to není takový nápor na baterky při nárazu.
Jinak vřele doporučuji. Na vyblbnutí je fakt skvělej.

T.
vasin
Kontaktovat uživatele:

Používám

#4 Příspěvek od vasin »

Zdra Toro900 lítám už od léta. Postupně jsem přešel z 300vky motoru na stříďák.

Se stříďákem je Toro celkem svižné a obratné, nic méně když jsme viděl lítat třeba sfifta (silně teda přemotorovaného) tak byl rychlejší.

Moje Toro váčí cca 400g a motor má tah cca 500g takže síly je dostatek, Toro stoupá kolmo k obloze jako prd jen je oproblém jej udržet (když není směrovka), ale pokud lítám jako rovnoběžně se zemí pak mi to už tak rychlé nepřijde, třeba ve srovníní s kámošovim FW z EPP

Přijde mi že hrubý povrch Tora jakoby brzdí. Taky na svahu ho dokáže zastavit jakýkoli vánek. Takže jsem se teď rozhodl ho zkusit potáhnou izolačkou jako se to dělá u svahových křídel a uvidím.

Ale jako pro začátečníka třeba je to super rychlé :wink: a hlavně obratné éro a co hlavně .... když se dostaneš do maléru .. vypneš mottor a Toro se srovná .... sož u EPP letadel typu Mustank FW Zeroo a podobně ... prostě nedokážeš.

Podle mne je to fakt logiská cesta naučit s ena toru a pak přejít na něco klasickýho.
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jirak »

mám toro a plná spokojenost, jen doporučuji pořádně vyztužit a dát tam určitě 3s a zkusit vrtuli Graupner 8x6

http://www.jirisrba.cz/toro-900-vyztuze ... -a-elevonu
Kalda

#6 Příspěvek od Kalda »

Souhlas. Lítám s Torem rok a vždy parádní odreagování. Doporučuji též stříďák a 3čl. Lipol a vrtuli jakoukoli 8x6 (ale Graupner je nejlepší). S tím motorem RAY to asi bude línější, ale nemám tyto motory vyzkoušené.
Já mám pohonnou jednotku od Bela, nyní se prodává pod tímto: http://www.bel-shop.eu/detail380.html
Já mám starší verzi : http://www.bel-shop.eu/detail284.html
a baterie LiPol : http://www.bel-shop.eu/detail232.html

Není to reklama , ale osvědčené a levné řešení, se kterým jde TORO velmi rychle kolmo nahoru a je třeba to hlídat a včas ubrat plyn.
Letu zdar.
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mirek12 »

mám toro s motorem od belu CF2822 a vrtulí 9x4,5 s 3s HD Power a lítá to velmi dobře vykonu až až 8)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marek71 »

Tiež som jedným zo spokojných majiteľov. Prakticky všetko už bolo povedané... ak nie si úplný začiatočník, tak možem doporučiť.

Len popremýšľaj o motore. Nie je dovod brať ten set RAY, kúp za smiešnu cenu nejaký set z HobbyCity a bude to lietať ako lusk.

A čo sa týka toho citlivéhu pseudotrupu, ja som polepil špičku skelnou páskou a zatiaľ v pohode. Možno to je tým, že už je tam nejaký ten purex a sekunďák... pozri ku mne na web, alebo na galeriu, čo mám v podpise.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
stavitel0

#9 Příspěvek od stavitel0 »

take jsem jednim ze stastnych majitelu Tora. Je to dobra volba, kdyz mi nahodou nelita nic jineho, Toro leta vzdy. Nevadi mu vitr, malo mista, dobre se prevazi........ Nevahej a kup :D
Toro 300, Toro 900, Twist (od Velkomu)Twin Star II, Cesna 177, EasyCopter,Hornet II, T-Rex 450S
Martinlet
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Martinlet »

Diky za všechny odpověďi :D
jdu do toho
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mirek12 »

stavitel0 píše:take jsem jednim ze stastnych majitelu Tora. Je to dobra volba, kdyz mi nahodou nelita nic jineho, Toro leta vzdy. Nevadi mu vitr, malo mista, dobre se prevazi........ Nevahej a kup :D

přesně tak od doby kdy jsem je postavil tak pořád létá, když nic tak toroo :lol:
garfield
Kontaktovat uživatele:

Toro 900

#12 Příspěvek od garfield »

Právě stavím Toro 900 se střídavým pohonem (Turnigy 28-26 1350 ot/V) a tak si dovolím oživit toto téma. Trup bude vyztužen dle doporučení Telinku 1,5 mm laminátovou tyčkou, dále přijde do křídel uhlík také 1.5mm a do elevonů dám asi nakonec taky nějakou uhlíkovou výztuhu. Potřeboval bych ho osadit akumulátorem Polyquest 1800XP, který se mě doma válí. Jeho rozměry jsou 105x33x24mm a v tom je právě ten problém. Ten pseudo trup je evidentně dělaný na dvou článek, ale na netu jsem se dočetl, že ho někteří provozují s 3čl. 1800mAh a víc. Napadají mě následující možnosti uložení:

1. napříč trupu, pak ale bude držet jen za malou plochu a bude čouhat po stranách.
2. šikmo v trupu, což částečně eliminuje nevýhody prvního.
3. podélně v trupu, ale pak budu muset v trupu brutálně vyřezávat. Přišel by tím jednak o připravené lůžko přijímače a také si myslím, že ten trup je už takhle hodně fórový.

Za tipy a případné fotografie předem děkuji.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jirak »

používám 3s 1300mAh s tvojí variantou 2 - šikmo v trupu, naprostá spokojenost.

Jinak laminátová tyčka je super, mám ji teď ve větším samobrku Tornado XX a naprostá spokojenost, další vyztužení uhlíkem nebylo nutné.

http://www.jirisrba.cz/tornado-xx

Pseudotrup dost často praskal, hlavně na koncích, takže je teď zapurexovaný a obalený skelnou páskou. Teď už drží 3-článek v pohodě.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marek71 »

Mal som tam 3s Graupner 1500mAh 10C a potom HiModel 3s 1300mAh. Zmestili sa tam presne na chlp, podélne trupu. Podľa mňa bude 3s 1800 už moc ťažký. Toro lieta najlepšie, keď je ľahké a dobre namotorované :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jirak »

Když je lehčí, tak spíše lépe plachtí :D . Ale stavět ho na váhu nemá cenu, pár karambolů a jsi s vyšší váhou zase zpět.

Souhlasím, že 3s 1800 bude zbytečně těžký, jaký plánuješ odběr s jakou vrtulí ? Ideální mi po roce používání Tora 900 přijde 3s 1300 s odběrem ~15A.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“