Tu PQ1800XP tam dávám jen proto že pro ni už nemám letadlo (Zrušený Dragonfly od VA) a zároveň má za sebou málo cyklů na vyhození. Uznávám, že pro Toro je zbytečně velká. Váhy bych se moc nebál motor Turnigy 28-26 má papírově tah 200-500g. Regulátor tam bude 25A, ale odběrově asi nemám šanci se dostat nad 18A. Na zálet to asi osadím vrtulí APC 7*6. A jestli mě budete ještě chvílí nahlodávat, jdu a koupím menší baterku. Doma řeknu, že jste mě k tomu donutili násilím!
TORO 900
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jste mě moc neporadili
Tu PQ1800XP tam dávám jen proto že pro ni už nemám letadlo (Zrušený Dragonfly od VA) a zároveň má za sebou málo cyklů na vyhození. Uznávám, že pro Toro je zbytečně velká. Váhy bych se moc nebál motor Turnigy 28-26 má papírově tah 200-500g. Regulátor tam bude 25A, ale odběrově asi nemám šanci se dostat nad 18A. Na zálet to asi osadím vrtulí APC 7*6. A jestli mě budete ještě chvílí nahlodávat, jdu a koupím menší baterku. Doma řeknu, že jste mě k tomu donutili násilím!
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Toro 900
OK, tak ti rozeberu původní tebou navržené 3 varianty uložení:
1. - velmi chatrné uložení, možnost vypadnutí při letu
2. - vhodná varianta, pokud se aku rozměrově nevejde schovat do trupu
3. - snížíš namáhavost a pevnost EPP a hlavně při změně aku tam zůstane díra. Vhodné, pokud plánuješ pouze tento jediný aku
A teď jak bych to řešil já, koupil bych si Rhino 1350 z HobbyCity
garfield píše:1. napříč trupu, pak ale bude držet jen za malou plochu a bude čouhat po stranách.
2. šikmo v trupu, což částečně eliminuje nevýhody prvního.
3. podélně v trupu, ale pak budu muset v trupu brutálně vyřezávat. Přišel by tím jednak o připravené lůžko přijímače a také si myslím, že ten trup je už takhle hodně fórový.
1. - velmi chatrné uložení, možnost vypadnutí při letu
2. - vhodná varianta, pokud se aku rozměrově nevejde schovat do trupu
3. - snížíš namáhavost a pevnost EPP a hlavně při změně aku tam zůstane díra. Vhodné, pokud plánuješ pouze tento jediný aku
-
garfield
- Kontaktovat uživatele:
Re: Toro 900
Jirak píše:...
Není zbytečně tvrdá? Já bych volil spíš ZIPPY Flightmax 1300mAh. Se Zippy 800mAh ze stejné řady mám dobrou zkušenost.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
ja tam mam AXI Gold 2208/20, vrtuli APC 8x3,8 SF, baterku PQ 1800XP pouze 2S a vaha je 360g, myslim ze je zbytecne to pretezovat s 3S.
doba letu cca 25-35 min.
na elevony jsem dal klasicke panty a uhlikovou vyztuz a leta to velmi svizne,
kolmo vzhuru neni zadny problem a plachti taky dobre.
chci jeste vyzkouset vrtuli 8x5 nebo 8x6.
doba letu cca 25-35 min.
na elevony jsem dal klasicke panty a uhlikovou vyztuz a leta to velmi svizne,
kolmo vzhuru neni zadny problem a plachti taky dobre.
chci jeste vyzkouset vrtuli 8x5 nebo 8x6.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nebudes pristavat pod plynem, tak by nemel byt s vrtulema problem.
Ja zlomil na Toru za 2 roky jedinou a to kdyz jsem v zime skrtnul pod motorem vrtuli o zmrzlou polni cestu.
Ale ja jsem zaprisahly odpurce gumickoveho unasece, takze bych ho stejne nedoporucil.
Ja zlomil na Toru za 2 roky jedinou a to kdyz jsem v zime skrtnul pod motorem vrtuli o zmrzlou polni cestu.
Ale ja jsem zaprisahly odpurce gumickoveho unasece, takze bych ho stejne nedoporucil.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
pokud přistáváš do trávy nebo do sněhu, tak je pevný unašeč v pohodě. Ale pokud jako já do hrbolatého a nerovného pole, tak musím říct, že mi gumičkový unašeč zachránil již několik vrtulí.
Gumičkový unašeč mám na Toru již od začátku (jediný gumičkový co mám a používám) a vrtule APC 8x4 je tam více než rok bez sebemenšího poškození.
Gumičkový unašeč mám na Toru již od začátku (jediný gumičkový co mám a používám) a vrtule APC 8x4 je tam více než rok bez sebemenšího poškození.
Jirak píše:malcomx píše:myslim ze je zbytecne to pretezovat s 3S
nesmysl, teprve s 3s to začne pěkně lítat, jen se to nesmí přehnát s váhou ...
kolik ti točí otáček/min a odebírá proud s 2208/20 ?
to nevim, elogger mam teprve kratce, jestli te to zajima tak to muzu zmerit pouze staticky, protoze venku je zatim pocasi na ho...
tak tady je vysledek mereni:
vrtule APC 8x3.8 SF
10000 otacek
odber 16A
staticky tah 660g
to vse pri plnem plynu.
baterka se v pohode vesla do "mini trupu" nemusel jsem nic upravovat
a jeste se mi podarilo spodek toho trupu vyztuzit uhlikovymi pasky a
skelnou takze je to temer nerozbitne.
jsem s nim maximalne spokojen.
vrtule APC 8x3.8 SF
10000 otacek