Epoxy 30m Durafix od Pelikána POZOR

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Vigo
Kontaktovat uživatele:

Epoxy 30m Durafix od Pelikána POZOR

#1 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

Tak jsem s tímto epoxy dolepil Optimu a samozřejmě jsem si ho nezkusil. Byl mi prodán jako náhrada za nedostupné HVP. Vytvrzoval pěkně tak jsem nic neřešil. Bohužel pak jsem si všimnul že je děsně křehký a tak jsem začal testy. Přilepil jsem špejli na odřezek špičky laminátového trupu a po 24h jsem ji bez problémů utrhnul v lepidle. Dále pak jsem přilepil zbytkem HVP a tímhle Durafixem stejnou smrkovou lištu zase na odřezek špičky. Po 24h jsem HVP oderval ve dřevě. Durafix celkem v klidu od laminátu. Obojí bylo za naprosto stejných podmínek. Nemohl jsem tomu uvěřit a tak jsem to testil 3x. Výsledek je stejný. a já Idiot jsem stím slepil novou Optimu :cry: Teď zachraňuji co se dá.

Ten epoxy se zdá že lepí dobře dřevo, ale je děsně křehký a nedrží na laminátu. Při malém pnutí hned praská. Ten HVP vytvrdne taky do naprosté pevnosti, ale stejně pak nepraská.

Jo a pro rýpaly tak míchat epoxy umím a právě proto jsem test opakoval několikrát.
Naposledy upravil(a) Vigo dne ned 18.01.2009 10:32, celkem upraveno 1 x.
toxer

#2 Příspěvek od toxer »

tak to jsme dva a taky na optimne sice ne na novy ale taky mne to mrzelo
Vědci zjistili ze čmelák podle aerodynamických zákonů nemůže létat. Ale čmelák to neví a proto létá.
ps: asi máme hodně společného
Jezevec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jezevec »

Sakra, taky jsem si ten epoxy objednal, momentálně je na cestě, takže to už nezruším. Jak teda lepí dřevo - dřevo? Mám to zkoušet, nebo ho mám raději hodit do kouta a lepit něčím jiným?
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vladan »

Díky za info Vigo... 8)
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Vigo »

Asi zkoušet může to být chba jedné série nebo kusu možná. Dřevo zdá se lepí dobře.

Mot přepážka při zkušebních testech pohonu ani při letu neupadla ani nepraskla tak to snad trochu drží, ale nevěřím tomu a poctivě to olepím z obou stran tkaninou a jiným epoxy.
toxer

#6 Příspěvek od toxer »

tak ja sem potreboval prelaminovat takovej malej kousek tam sem vzal tenhle epox. a kdyz to bylo uz tvrdy tak sem to normalne sloupnul i s epoxidem
Vědci zjistili ze čmelák podle aerodynamických zákonů nemůže létat. Ale čmelák to neví a proto létá.
ps: asi máme hodně společného
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Lukas »

No to si děláte prdeeel, v pondělí mi má přijít.. naštěstí budu lepit jenom dřevo ale stejnak...
http://rcmapy.com/?locid=1100
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vigo »

Jo jo, to že si renomovaná společnost dovolí pod svým jménem prodávat lepidlo které nelepí a ještě ho vydává za náhradu HVP to se může stát opravdu jen u nás.

Mazaný podnikatel nakoupil nejlevnější blemcák a vesele ho prodává jako kvalitní zboží. Pokud si myslíte že to dramatizuju pak se zkuste vžít do mé kůže Mám krásné fungl nové letadlo a na co jsem sáhnul lepidlem to budu složitě předělávat a pokud to nepomůže tak kupovat nový trup :cry:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Doktor »

Mně se osvědčilo 5min RG od "bidy":
http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 386&styl=0
Abu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Abu »

Tak Vigo (a spol), pro priste - na lepeni UHU epoxid, na laminovani L-285. A nebude potreba nic predelavat :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vigo »

2Abu: Uhu z Hornbachu a podobně?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Abu »

Jasne. UHU je totiz firma ktera vyrabi lepidla. Pelikan je firma ktera lepi nalepky na krabicky. Konkretne to co kupuju se jmenuje "UHU plus (300kg)" a je to 24h v takove te dvojstrikacce.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
luma

#13 Příspěvek od luma »

Abu píše:Tak Vigo (a spol), pro priste - na lepeni UHU epoxid, na laminovani L-285. A nebude potreba nic predelavat :wink:

Věřte mu, opravdu má svatou pravdu.
luma

#14 Příspěvek od luma »

Abu píše: Konkretne to co kupuju se jmenuje "UHU plus (300kg)" a je to 24h v takove te dvojstrikacce.

I 5min je výborné.
Alex.Guzun

#15 Příspěvek od Alex.Guzun »

Vdaka za radu
skoro som si to objednal :(
Odpovědět

Zpět na „Dílna“