Walkera 4#3 B motor
dik, to si me uklidnil, servo by nejspis cvakalo(porad v zaberu)nez aby piskalo, a jeste bych se chtel zeptat na nastaveni, je to muj prvni vrtulnik, vim ze to nebyla nejlepsi volba, ale chtel sem letat uvnitr, ikdyz se klouzu po zemi nebo se lehce odlepim tak mi to tahne celkem silne doleva, ani trimem na kloneni to nejde srovnat
kde by mohla byt chyba ? vim ze pro zacatecnika si vrtulnik stejne nejdriv dela co chce, ale prijde mi ze to ujizdi vazne moc ...
- majek-easycopterV6
Re: Walkera 4#3 motor
PepaCheb píše:Zdarec, nevite lidi nahodou proc mi mohl najednou nejak zdechnout vykon motoru?
Nejak nechapu, jeden den litam a druhej se to sotva odlepí od zeme.
Uz jsem menil privodni kabely k motoru protoze tam mi to blblo od zacatku, baterky mam 4 a dela to se vsema a tak dlouho to nemam aby byly vsechny spatny leda ze by to byli maximalni smejdy.
Nejak me nic nenapada.
Diky Pepa
delej prestavky
to me delalo taky, bud pomuze kdyz s tim vyletis vejs, protoze kdyz je vrtulnik nizko nad zemi, tak ma pod sebou vzduchovej polstar po kterym utika do strany, kdyz ti to bude delat i ve vetsi vejsce, tak prodlouzit tahlo od serva, mel by sis poridit simulator a chvili na nem trenovat, pak ti urcite pujde lip ovladat
Rajny píše:to me delalo taky, bud pomuze kdyz s tim vyletis vejs, protoze kdyz je vrtulnik nizko nad zemi, tak ma pod sebou vzduchovej polstar po kterym utika do strany, kdyz ti to bude delat i ve vetsi vejsce, tak prodlouzit tahlo od serva, mel by sis poridit simulator a chvili na nem trenovat, pak ti urcite pujde lip ovladat
jo jo, tak s tim si taky necham poradit
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
marvvincz píše:Rajny píše:to me delalo taky, bud pomuze kdyz s tim vyletis vejs, protoze kdyz je vrtulnik nizko nad zemi, tak ma pod sebou vzduchovej polstar po kterym utika do strany, kdyz ti to bude delat i ve vetsi vejsce, tak prodlouzit tahlo od serva, mel by sis poridit simulator a chvili na nem trenovat, pak ti urcite pujde lip ovladat
jo jo, tak s tim si taky necham poraditjakej pouzivate na tenhle vrtulnicek simulator a jakej kabel pro pripojeni k PC ? ? ? protoze jsem nikde nenasel profil 4#3ky do nakyho simulatoru ...
4-3 Je, v realflightG4 a ve skutečnosti se mi ovladá trochu líp, v simu je fakt neposedná. Kabel jsem taky scháněl, je to tu na foru nekde probírané, jakej, já nakonec používám wolfáckou vysílajdu takže nevim.
a nebo tenhle http://www.ipacs.de/piccofly/ asi ho zase vyzjousim a porovnam s realitou
na www.ToChciMit.cz budou prý mít tu sadu na 4#3b se střídavým motorem, neobjednával si to už někdo ze zahraničí? zajímalo by mě, jak to s tím lítá..
Ted jsem to objednaval kolegovi tak uvidim. Dle meho nazoru to bude letat +- stejne ale dulezite je to ze nebude odchazet hlavni motor. Mozna bude jemnejsi regulace otacek rotoru a delsi letovy cas. Uvidime. Nevite nahodou jaka bude predbezna cena na tochcimit .mitec píše:na www.ToChciMit.cz budou prý mít tu sadu na 4#3b se střídavým motorem, neobjednával si to už někdo ze zahraničí? zajímalo by mě, jak to s tím lítá..
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
helifish píše:Ted jsem to objednaval kolegovi tak uvidim. Dle meho nazoru to bude letat +- stejne ale dulezite je to ze nebude odchazet hlavni motor. Mozna bude jemnejsi regulace otacek rotoru a delsi letovy cas. Uvidime. Nevite nahodou jaka bude predbezna cena na tochcimit .mitec píše:na www.ToChciMit.cz budou prý mít tu sadu na 4#3b se střídavým motorem, neobjednával si to už někdo ze zahraničí? zajímalo by mě, jak to s tím lítá..
jj souhlas, a to že nebude odcházet hlavní motor je dost zásadní. Mám ji od vánoc a dneska jsem měnil už patý motor. Sice líám tak 3-5 baterek deně ale s přestávkama a max letový čas 7min, taky chladim tímhle https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... 26&lang=cz . No, ještě jednou tolik a byl by za to stříďák. Potřeboval bych poradit s přestavbou u základní verze 4#3, jestli to vůbec jde aniž bych vyměnoval přijímač? Mám pocit že jsem viděl na youtube video kde to někdo předváděl, ale nemůžu to najít.
helifish píše:Ted jsem to objednaval kolegovi tak uvidim. Dle meho nazoru to bude letat +- stejne ale dulezite je to ze nebude odchazet hlavni motor. Mozna bude jemnejsi regulace otacek rotoru a delsi letovy cas. Uvidime. Nevite nahodou jaka bude predbezna cena na tochcimit .
Ve všem máš pravdu - lítá to +- stejně, výdrž na baterku je o něco lepší, je stabilnější - nevím jestli kvůli plynulejšímu chodu motoru nebo změně těžiště.
Cena dílů z wowhobies.com na přestavbu pouze hlavního motoru je něco málo přes 50$ (motor, převodník, ESC, šroubky - nic víc není potřeba kupovat). Cena bruhless kitu ještě nikde není? Přijímač samotný bude určitě okolo 35$.
Našel jsem opravdu přehršel návodů a jediné místo kde je potřeba dávat trochu pozor je při pájení Stevova převodníku na přijímač.
gamer007 píše:A jde to teda přiletovat na přijímač 35mhz?
Nevím, mám 2.4 GHz. Zkus si opsat typ přijímače, vyfotit obě strany přijímače bez krytu a prosvištět tohle fórum.Třeba najdeš obrázky tvé verze.
V principu se nic neliší, přijímač přijme signál a pro serva a původní motor se musí zpracovat stejně jako u 2.4 GHz. Proč by něco vymýšleli dvakrát jinak? Tipnul bych si že pokud na svém přijímači objevíš stejný šváb jako tady, bude příslušnou nožičkou téct ten správný signál pro převodník jako u 2.4 GHZ verze. A zbytek zapojení je shodný.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Japhy píše:gamer007 píše:A jde to teda přiletovat na přijímač 35mhz?
Nevím, mám 2.4 GHz. Zkus si opsat typ přijímače, vyfotit obě strany přijímače bez krytu a prosvištět tohle fórum.Třeba najdeš obrázky tvé verze.
V principu se nic neliší, přijímač přijme signál a pro serva a původní motor se musí zpracovat stejně jako u 2.4 GHz. Proč by něco vymýšleli dvakrát jinak? Tipnul bych si že pokud na svém přijímači objevíš stejný šváb jako tady, bude příslušnou nožičkou téct ten správný signál pro převodník jako u 2.4 GHZ verze. A zbytek zapojení je shodný.
Děkuji, vypadá to že to lze, našel jsem toto http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2294374
Teď jen sehnat převodník, regl, motor a někoho kdo mi to připájí, protože já jsem na titěrný pájení úplný střevo...
tak konečně sem si taky zkusil, jestli jde oddělat ten původní motor.. stačilo se proletět na 2 baterky s krátkou přestávkou mezi nima a vrtulníček mi teď vyletí max 10 cm nad zem..
myslíte, že je lepší koupit a udělat tu verzi brushless se Stevovým converterem, nebo koupit radši orig. kit od walkery? Ta první verze je za lepší cenu, ale odrazuje mě představa, jak bych to dal dohromady, ten diagram na spájení vypadá dost složitě.
myslíte, že je lepší koupit a udělat tu verzi brushless se Stevovým converterem, nebo koupit radši orig. kit od walkery? Ta první verze je za lepší cenu, ale odrazuje mě představa, jak bych to dal dohromady, ten diagram na spájení vypadá dost složitě.