ASP nebo OS-MAX

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RadimHnilica »

Pokud porovnáváš s řadou LA máš v materiálech pravdu ale (dražší OS) nemužeš po stránce materiálů s ASP srovnávat. Ještě jsem neviděl OS přidřený na ojnici ASP už několik a nebylo to jen o špatném palivu ale i o materiálu.
Radim
akuma

#17 Příspěvek od akuma »

Dali : Já ASP ani nijak nehaním jak jsem psal sám je mám taky.
Co se startování týká tak švagrovy MVVS chytají taky bez problémů.
Co se materiálů týká to už je na pováženou. Nevěřím že by to čína tak dobře okopírovala.
Co se kluzných ložisek týká tak nejnamáhanější ložisko v motoru je na ojnici a to je u všech motorů kluzně. Jsem přesvědčen že kluzná ložiska na klice u OS v pohodě přežijí ty kuličková u ASP a že životnost bude delší. Ale přece se nemá cenu kvůli tomu dohadovat, to by jsme ty motory museli dát vedle sebe a nechat je běžet tak dlouho až by se jeden z nich rozpadnul.
Dali

#18 Příspěvek od Dali »

Akuma: Už som videl pár LA-čiek s viklajúcou sa kľukovkou. Ono to vždy záleži aj od toho, v akom režime tie motory behajú, či sú dostatočne mazané, vyváženie vrtule a milión ďlaších vecí. Problém je hlavne v tom, že ASP nie je na trhu dosť dlho na to, aby sa dala seriózne porovnať životnosť. Dobré aj zlé kusy sa vyskytnú pri každej značke (už som videl aj Yamadu so za letu zlomenou ojnicou), takže aj porovnávanie medzi dvoma ľuďmi bude vždy vysoko subjektívne.
Mám predajňu a predávam aj ASP, aj MVVS, aj OS-Max a keďže ľudia kupujú hlavne podľa ceny, vedú ASP.
Ale aj z vlastnej skúsenosti môžem povedať v porovnaní cena/kvalita/užitné vlastnosti ASP jednoznačne vedie. Pre bežného rekreačného pilota si lepší motor v súčasnosti neviem predstaviť. Ešte mám chuť vyskúšať motory Evloution (predáva Astra), tie vyzerajú tiež dobre, hlavne tá sviečka sklonená vzad je dobrý nápad, ale ešte som ich nemal v ruke, takže tam ťažko niečo povedať.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od blesk »

Ja nevim co furt resite stejne je to vsechno na stejne brdo... pokud nebudes do asp lit 25% nitra tak vydrzi vic nez ty... a jeste jedno motory asp se driv prodavaly pod oznacenim MAGNUM!!!
akuma

#20 Příspěvek od akuma »

Dali: Myslím že jakýkoli motor lze nešetrným zacházením velmi rychle zničit. Sám jsem zvědav co to ASP vydrží. To že se prodávají nejvíc chápu. Nás rekreačních modelářů je taky nejvíc. Ale přiznávám že mně to strašně mrzí. Jak jsem psal, tak mám motory z bazaru ,ale až si půjdu koupit nový tak rozhodně podpořím domácího výrobce .
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“