Walkera 4#3 B motor

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od gamer007 »

Zkoušel někdo vyměnit serva za jiný? Našel jsem podobný servo ale nevím jestli tam bude pasovat. http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0924
Ty origo mi přijdou děsný, jak začnou časem cukat.
helifish

#77 Příspěvek od helifish »

gamer007 píše:Zkoušel někdo vyměnit serva za jiný? Našel jsem podobný servo ale nevím jestli tam bude pasovat. http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=0924
Ty origo mi přijdou děsný, jak začnou časem cukat.
No nevim nevim kdyz se kouknes na parametry serva od walkery tak chodi i pri nizsim napajecim napeti, je rozmerove mensi a mel by jsi problem jej do vrtulnicku uchytit. Dalsi vec co mne upoutalo je napis na originalnim servu ze je "digitalni" :?: :?: Zda je to pravda tezko rict. Logiku by to melo jelikoz digi serva maji jemnejsi chod a na tak maleho prcka by to bylo prinos. Jinak cena taky odpovida cene za digital :D . To od horejsiho je analog.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Japhy

#78 Příspěvek od Japhy »

mitec píše:tak konečně sem si taky zkusil, jestli jde oddělat ten původní motor.. stačilo se proletět na 2 baterky s krátkou přestávkou mezi nima a vrtulníček mi teď vyletí max 10 cm nad zem..

myslíte, že je lepší koupit a udělat tu verzi brushless se Stevovým converterem, nebo koupit radši orig. kit od walkery? Ta první verze je za lepší cenu, ale odrazuje mě představa, jak bych to dal dohromady, ten diagram na spájení vypadá dost složitě.

Ten diagram je zbytečný, když pojedeš přesně podle Stevova návodu. ESC i převodník signálu je potřeba napájet (4 dráty). A pak máš jen žlutý fous z nějaké součástky přijímače (u mě to bylo něco menšího než čip) do převodníku, bílý do ESC, zbylé 2 tenké dráty na programování ESC nepotřebuješ a 3 fáze k motorku. Jestli dobře počítám, je to celkem 9 pájecích míst a to je na chvilku. Měl jsem poprvé v ruce půjčenou mikropájku, protože trafopájkou by to fakt nešlo a bylo to bez problémů, nejtitěrnější věc co jsem doteď pájel byly tak maximálně konektory. Takže celkový efekt přestavby je finančně ještě horší, protože jsem zjistil že si potřebuju koupit mikropájku. :)
Už aby příšla ta tyčka a kablík, spáchám ještě ocasní motorek a nafotím to komplet.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od gamer007 »

Heledte a nejde napojit nějakej konvertor přímo na výstup motoru konektorem a spájet jen napájení? Pokud jsem úplně vedle tak se omlouvám. :roll:
Japhy

#80 Příspěvek od Japhy »

gamer007 píše:Heledte a nejde napojit nějakej konvertor přímo na výstup motoru konektorem a spájet jen napájení? Pokud jsem úplně vedle tak se omlouvám. :roll:

Strávil jsem docela dost času nad přesně tvojí otázkou a bohužel to nejde.
Můžeš sice koupit čerstvou novinku, ale ten třípinový konektor jde do příjímače, který musíš koupit taky nový. A obávám se že i vysílač. Šváb od Steva a ESC je pořád levnější.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od gamer007 »

Aha, tak to je skoda. Na pajeni jsem fakt strevo. Videl jsem prave prevodnik zapojenej primo konektorem u freespirita, ale ted nevim jestli ma vystup motoru 3 piny, nejspis jo. Byl by nekdo schopny mi do prijimace ten Steve converter pripajet? Bud v Praze nebo v UL.samo ze to zaplatim.
marvvincz

#82 Příspěvek od marvvincz »

gamer007 píše:
marvvincz píše:
Rajny píše:to me delalo taky, bud pomuze kdyz s tim vyletis vejs, protoze kdyz je vrtulnik nizko nad zemi, tak ma pod sebou vzduchovej polstar po kterym utika do strany, kdyz ti to bude delat i ve vetsi vejsce, tak prodlouzit tahlo od serva, mel by sis poridit simulator a chvili na nem trenovat, pak ti urcite pujde lip ovladat

jo jo, tak s tim si taky necham poradit :) jakej pouzivate na tenhle vrtulnicek simulator a jakej kabel pro pripojeni k PC ? ? ? protoze jsem nikde nenasel profil 4#3ky do nakyho simulatoru ...

4-3 Je, v realflightG4 a ve skutečnosti se mi ovladá trochu líp, v simu je fakt neposedná. Kabel jsem taky scháněl, je to tu na foru nekde probírané, jakej, já nakonec používám wolfáckou vysílajdu takže nevim.

v realflightG4 jsem ji bohuzel nenasel, jde tam nejak naimportovat nebo je soucasti nejakeho extensionpacku ?
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Rajny »

marvvincz píše:v realflightG4 jsem ji bohuzel nenasel, jde tam nejak naimportovat nebo je soucasti nejakeho extensionpacku ?

http://www.knifeedge.com/forums/downloads.php?do=file&id=4744
mitec

#84 Příspěvek od mitec »

Dokončil jsem přestavbu 4#3B na střídavý motor (mám stejnou sestavu jako použil Japhy a mnozí před námi), první dojmy z letu byly docela dobré, je znát větší výkon motoru a zdá se mi, že je motor feigao taky tišší.

Mám za sebou asi 4 zkušební lety a doufám že ne i svoje poslední - při posledním letu jsem chtěl nechat vybít akumulátor co nejvíce, což se ale projevilo postupnou nestabilností ocasu (tam mám původní motor) a vyústilo to v něco, co mě hodně zaskočilo, vrtulník se začal najednou nekontrolovaně otáčet kolem hlavní osy, takže jsem ho chytil, aby se nazřítil na zem. Při kontrole vrtulníku jsem zjistil, že se tímto přistáním odpojil jeden špatně připájený kabel u regulátoru, ale po opravě a zapnutí otáček motoru se motor otáčí jen velmi pomalu, v jakýchsi pulzech.

Na youtube jsem viděl video s tímto problémem, ale jako důvod tam myslím uváděli, že chyběl konvertor modulace pro střídák. Všechny kablíky converteru jsem kontroloval, tam u mě chyba nebude.

Můj dobrý pocit z přestavby je teda nenávratně pryč, momentálně mám akorát krásný modýlek na výstavu.. :(
mitec

#85 Příspěvek od mitec »

Problém s motorem jsem vyřešil - byla naštěstí jenom chyba v kontaktu, zřejmě jsem připájel jenom jeden drát ze dvou u toho kabelu jedné fáze.

Nestabilnost ocasu je zase způsobena přílišným zahříváním toho ocasního brushed motoru, tady to vypadá, že jediné stabilní a konečné řešení bude udělat stříďák i na ocasu..

Japhy, ty už jsi dokončil tu přestavbu ocasního motoru? A měl jsi podobné problémy?[/img]
Japhy

#86 Příspěvek od Japhy »

mitec píše:Problém s motorem jsem vyřešil - byla naštěstí jenom chyba v kontaktu, zřejmě jsem připájel jenom jeden drát ze dvou u toho kabelu jedné fáze.

Takže se rozběhnul i na dvě fáze? Zajímavý. Aspoň že tak, mrzelo by mne kdybych tě do toho navrtal a nezadařilo se.

mitec píše:Japhy, ty už jsi dokončil tu přestavbu ocasního motoru? A měl jsi podobné problémy?

Není čas dotáhnout to do konce, jsem uprostřed adaptace bydlení a příprav stěhování, vrtulník leží na polici se zabudovaným, ale nezapojeným stříďákem na ocase.
Spálil jsem zatím jen jeden ocasní motorek, příznaky byly takové že jsem stále trimoval až už nebylo kam a motorek už neměl ten výkon aby to ustál.
mitec

#87 Příspěvek od mitec »

Ono i když se zdálo, že jsem ten kablík připájel dobře, tak ve skutečností tam asi mikrometr mezera byla mezi 2 drátama, takže motor běžel asi tak na 2,5 fáze, uplně náhodou jsem to zkusil připájet znova (tentokrát jsem nešetřil cínem) a najednou to běželo zase OK.

Rozhodně jsi mě k tý přestavbě nedotlačil! Rozhodl jsem se sám a díky tobě jsem ušetřil pěkných pár stovek a čekání na díly!

S tím ocasním motorem mám vlastně podobné problémy - trim mám naplno doprava a ještě to není ono, po dvou minutách letu toho má motůrek plné zuby. Ptal jsem se na rcgroups co s tím a jak jsem si myslel, nejspolehlivější řešení je udělat na ocasu taky stříďák + esc flea. Asi do toho fakt půjdu, ted je to sice finančně náročnější, ale dlouhodobě si myslím že ušetřím hodně peněz a starostí :)

tady je můj prozatímní výtvor: http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1890
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od gamer007 »

Jak je to s tím přijímačem RX-2406A? Ten je připravenej i pro ESC zadního motoru? Nebo je třeba použít Convertor? Příjde mi že tam je volnej konektor http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=6647
Japhy

#89 Příspěvek od Japhy »

mitec píše:S tím ocasním motorem mám vlastně podobné problémy - trim mám naplno doprava a ještě to není ono, po dvou minutách letu toho má motůrek plné zuby. Ptal jsem se na rcgroups co s tím a jak jsem si myslel, nejspolehlivější řešení je udělat na ocasu taky stříďák + esc flea. Asi do toho fakt půjdu, ted je to sice finančně náročnější, ale dlouhodobě si myslím že ušetřím hodně peněz a starostí :)

tady je můj prozatímní výtvor: http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1890

Pěkný kousek, s původním stavem už to má pramálo společného. :D Já jdu po funkčnosti, vzhled neřeším - kabinu mám slepenou izolepou, podvozek několikrát rovnaný kleštěmi. Hlavně že to lítá. Koukám že z přijímače jsi udělal pěkné holátko. Já ho pro jistotu zas obalil tím žlutým plastem.
S ESC do ocasu jsem zvědavý, mám koupený stejný jako na hlavní motor, snad nebudu muset tenhle ESC prodávat a kupovat Flea. Už abych měl po stěhování.
helifish

#90 Příspěvek od helifish »

mitec píše: .. tady je můj prozatímní výtvor: http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=1890
pekne "vymazlenej" prcek. :D Koukal jsem ze mas danou pruzinku pod desku cykliky. To byl taky kupovany tunning a nebo je to perko z propisky :D . Nad tim jsem taky uvazoval mela by zmizet ta vule na cyklice. Projevilo se to nejak v letu ?
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“