Lama V4 - létání v elipsách(nechtěné :D)
Lama V4 - létání v elipsách(nechtěné :D)
Zdravim,
mám velký problém se svojí Lamou V4. Hned potom, co se vrtulník vznese, začné létat v nepravidelných elipsách a ztrácí výšku až dopadne na zem. Vzhledem k tomu, že se nejedná o rovnoměrný pohyb do strany nedá se vrtulník nijak seřídit trimy na ovladači ani ovládat. Na vrtulníku jsem měnil listy na Xtreme a vnitřní hřídel jinak je vrtulník složen ze sériových částí. Lze to nějak seřídit nebo to chce koupit nějakou novou část? Můžu upnout i nějaký video ... Díky za jakýkoli nápad ...
mám velký problém se svojí Lamou V4. Hned potom, co se vrtulník vznese, začné létat v nepravidelných elipsách a ztrácí výšku až dopadne na zem. Vzhledem k tomu, že se nejedná o rovnoměrný pohyb do strany nedá se vrtulník nijak seřídit trimy na ovladači ani ovládat. Na vrtulníku jsem měnil listy na Xtreme a vnitřní hřídel jinak je vrtulník složen ze sériových částí. Lze to nějak seřídit nebo to chce koupit nějakou novou část? Můžu upnout i nějaký video ... Díky za jakýkoli nápad ...
Tak stabilizátor běží relativně klidně ... problém je akorát, že to nemám s čím porovnat, ale zdá se, že se nijak nevychyluje. Ale cítil jsem menší záškuby vrtulníku, když jsem ho držel v ruce při středních otáčkách(asi 10 cm nad zemí). Měnil jsem akorát tu vnitřní hřídel, tak jestli ta nemůže být pokažená ... Po vybalení vrtulník létal pěkně akorát po pár kolizích se mi urval držák stabilizační tyče, proto jsem musel vyměnit tu vnitřní hřídel.
val
fotky sou dobra vec,problem je hned na první,mas listy do luku a stabilizator je vodorovně,mel by ležet po smeru listu,to znamena ze ho rozhejbej..musi chodi absolutne hladce a hledat balance jak jazýčky váhy..což bohuž s extrem listy ktere v klidu nejsou nikdy v ose jen těžko vyzkoušíš..doporucu odmontovat rozhejbat namontovat zpet.
Blade CX best toy of the world
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Problém
Mám dojem že máš špatně link mezi stabilizátorem a vrchními listy, měl by být kolmý k listům i tyčce stabilizátoru. To je asi taky důvod proč to nejde volně. Nastav to tak aby ten link byl rovnoběžně s hřídelí, myslím že by to mělo pomoct.
Tak stabilizátor jsem uvolnil a lítá to rozhodně klidnějc než to bylo předtím. Už to nedělá ty nepředvídatelné pohyby a zbytek už se dá doladit trimy. Kdyby byl ještě problém tak se ozvu, ale teď se mi podařilo venku ztratit šroubek držící stabilizátor a v té tmě nic nenajdu, takže hledání nechám na zítra. Zatím díky, zítra se ozvu.
To Bizon: Nevim jak to přesně myslíš. Ten link rovnoběžně s hřídelí dát nelze, protože je delší než mezera mezi vrcholem hřídele (kde je stabilizátor) a vrchními listy, takže musí být našikmo.
To Bizon: Nevim jak to přesně myslíš. Ten link rovnoběžně s hřídelí dát nelze, protože je delší než mezera mezi vrcholem hřídele (kde je stabilizátor) a vrchními listy, takže musí být našikmo.
Tebou popisované chování je přesně shodné s tím, co jsem zde již řešil...
Pro názornost jsem nahrál i video na youtube: http://cz.youtube.com/watch?v=DVEejpm0juI. Používám pouze páčku na zvýšení otáček, trimy jsou na neutrálních pozicích a vrtulník prazvláštně krouží a klesá (je úplné bezvětří). Jenom bych dodal, že před startem sice jsou listy do tvaru luku, ale odstředivá síla je úplně bez problémů srovná.