Turnigy Rogue (Pazgřivec) - něco na způsob videotestu

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od RiMr »

Stargate Atlantis :-)
kumi4

#62 Příspěvek od kumi4 »

Vyyyborny!!!
pajiczek
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od pajiczek »

moc pekny. Uz se tesim na vikend. doufam ze bude pocasi abych ho taky poslal do vzduchu
40/57 ále většinou už na 2,4
[url=http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=972]Mé modely[/url]
ChluppCZ
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ChluppCZ »

ten chlap je šoumen! :D Éro vypadá pěkně, už sem si ho na HC taky všimnul. Dělaj na to i ND ti kongové? 8)
Spektrum DX7 aneb briketa bez kristalů ?
T-Rex 450S/SE (430L, BLC-40, GY401)
F3P Clik! (HCS C 40W, LiteStorm 300mAh)
Decathlon Art-Tech (AXi2208/34SL, 3S LiPol)
HK EDGE 540t .25e ( Turnigy 35-42, HXT900 )
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od RiMr »

ChluppCZ píše:Dělaj na to i ND ti kongové? 8)

No, na tohle jakože ne, ale mají (i když spíš nemají, ale občas to skladem je) náhradní díly na tohle:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7895&Product_Name=Easy_Fly_RTF_Glider_EPO

a já bych řekl, že to je nemlich to samé, s malým "tuningem"... :)
kumi4

#66 Příspěvek od kumi4 »

Tak a je to tady!...Ty kluci z Asie jsou vazne neskutecne rychly:)
Prave jsem si prinesl tu obrovskou krabici z posty...rozbalil a...mam ho tam:) Tak...ted me ceka boj o kazdou volnou chvilku, protoze ho chci videt ve vzduchu co nejdriv.
RiMre, chci se jeste zeptat...co jsi pouzil na rezani toho cumaku? A pak taky...mas nejaky figl na zajisteni, pro jistotu, jeste, treba, nejak toho tahla v te koncovce, ktera spojuje tahlo s ramenem serva? Nejak mam strach, aby stacil ten sroubek, jenom. Vazne se to nepovoli a nebude to prokluzovat? Diky.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od RiMr »

Tak šup šup, někdy uděláme "slet" :) :)
Na řezání Elaporu (EPS, EPP, PS...) super ostrý nůž, nejlépe úplně novou čepelku odlamovacího nože, i když se to nezdá tak se to na tom tupí. Tím to jde samo. Řezat s co největším sklonem nože, ať se to na druhé starně nevytrhává.
S tou koncovkou... Po pravdě řečeno, taky jsem si už mockrát řekl, jestli to nemám něčím zajistit. Ale zatím mi to nikdy nepovolilo. Ale je fakt že občas každý model "obejdu" úplně stejně jak se obchází skutečné éro před každým startem. Támhle šroubek, támhle lepený spoj... Prostě zkontroluju a šroubovákem nebo imbusáčkem vyzkouším jestli se něco nepovolilo...
A všechny takovéhle kritické šroubky pojišťuju Loctitem.
Možná má někdo ostatní nějaký fígl na sichr zajištění těchto ožehavých "uzlů"? Nemyslím ani tak zajištění šroubku, jako spíš nějakou pojistku pro případ jeho povolení?
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Ladul »

Tihle "zamecky" se sroubkem jistim na tvrdo kapkou vterinaku a prestriknu hned aktivatorem. Zatim sem problem nemel
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Dnes jsem to napálil kolmo do země na asfalt...

#69 Příspěvek od RiMr »

Ve větru by se s takovým lehoučkým smradem lítat nemělo...
Obzvláště když má někdo volšový ruce jako já, vítr je nárazový a fouká tak, že káňata chodí pěšky a je nutné přistát proti zídce asi na 10 metrech... Pak není divu, že poté co jsem Pazgřivce přivedl z pole kde mi ho vítr odnesl tak daleko, že skoro nebyl vidět, jsem při přistání nezvládl kombinaci silného poryvu větru a krátké dráhy a asi ze dvou metrů jsem to kolmo napálil do asfaltu. Po pravdě řečeno, když jsem dělal zpevnění trupu v místě kabinky, tak jsem nepředpokládal, že bude potřeba, ale dobře že jsem ho tam udělal, zafungovalo totiž skvěle. Trup je sice v okolí motorové přepážky napadrť, ale to je relativně snadno opravitelné, na rozdíl od elaporového zdeformovaného, zkráceného a nejspíš i zlomeného trupu, který by mě zcela určitě "potkal", kdybych tam to zpevnění neměl.
Tož tak :-)
Tady je pár fotek:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/DS ... directlink
Pamo
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Pamo »

Super videjka :lol: :wink: ,ja mam v podstate to iste lietadielko len je to inej firmy klon :) , uz si toho dost preskakalo ale samozrejme aj odlietalo :) , mam v nom ZIPPY-H 2200 3S1P a nestazujem si, cez leto je to fakt lepsie a lieta to okolo tych 45 minut a to tiez nie je maximum lebo ja santim kade tade hore dole ale inak dokaze to letiet aj velmi pekne pomalinky a take prelety okolo seba s motorom na asi 20% su fakt romanticke :oops: :lol: , v zime lieta dost kratko ale moje prsty sa nestazuju lebo su skor v teple domova :lol: , inak skus si nastavit brzdu motora na regulatore, dost to pomoze lebo vrtulka ho v tej uz dost ku zemi tlaciacej zime nebrzdi :) :wink: , to len tak ak by si nevdel :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od RiMr »

Tak to budeš mít asi EasyGlidera, né? Tedy originál?
Vrtulu tam mám sklopku, takže brzda nebrzda se zavírá, pokud tam nenechám pro průlet trochu plynu aby to hezky vrnělo :)
Už jsem popojel s opravou, zítra to zalítnu...
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/wVp7haeLAKT_i2EV4dks7Q?feat=directlink

Čus!
Pamo
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Pamo »

Nie nie , ja mam zas len taku uz v poradi asi 75tu kopiu easyho vola sa to Smart Fly 200 http://www.modellhobby-shop.de/Modelle/ ... &c=31&p=31

Nevyhoda oproti tvojemu bola ze kridelkove serva som musel vyskrabat z trupu a premiestnit na kridla lebo reakcie lietadla boli velmi pomale, k comu pomahali este pomalsie serva.. a od zaciatku bol pokazeny regulator. Ale teraz uz je to v pohodicke a chalani tu na fore mi s tym pomohli dat to dokopy, do kridel som dal serva HXT-900 a vymenil regulator a uz je to uplne v pohode, jasne ze clovek zacne po tom ako si zvykne pokukovat po comsi lepsiom ale prave toto lietadlo ma naucilo co je to lietat :) Ved ked tak tu si pozri su tam aj obrazky ako to vyzera :) http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=30

Inak, este som vyskovkove servo dal dozadu, to tiez velmi pomohlo :) . A este som vymenil baterku po tom co povodna umrela asi po 7mom nabiti a este aj motor je vymeneny lebo po jednom kolmom pristati to uz akosi nerozdychal ci neroztocil :lol: , cize v podstate z povodneho lietadla tam vlastne ostalo asi len smerovkove servo a samotne lietadlo :lol: , ale aspon som sa cosi naucil co by som sa pri original EasyGliderovi nemohol :lol:

Jeej perfektne si to opravil :wink: , potom niekedy ked bude teplo mozme dat stretnutie majitelov cinskych kopii Easy Glidera :lol:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od RiMr »

Určitě, slet uděláme, ja som za!
Už jsem to tu navrhoval. Myslím že by se nás sešlo požehnaně :-)
Koukal jsem na tvoje odkazy, no fakt je to nemlich to samé :) :)
Tvoje letové fotky jsou moc hezké, je vidět že u toho focení někdo přemýšlel nad kompozicí. Moc se mi líbí ta, kde křivka cesty v pozadí pokračuje křivkou éra (i když je mi jasné že to není aranžmá, je to moc pěkné), pak ta dynamická kde ti to háže dívka/slečna a vůbec jsou obrázky moc hezké. Na jaře pojedu na Moravu, budem právě s tchánem točit nějaké "kýče" :) :) , má Canon HV30 kameru (full HD 1920/1080), tak jsme domluvení že přijedu s Pazgřivcem a s Hurricanem (pokud bude už hotový a nebude ještě rozflákaný) a něco natočíme.
Nad tím servem směrovky (a možná i výškovky) vzadu přemýšlím taky, mám totiž trochu lehký ocas a to tam bude výhledově dávat ještě silnější motor a accu, takže budu mít čumák o něco těžší.
Nefouká, jdu to ven za dům zahodit...
:) :) :)
Pamo
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Pamo »

Ahoj :)
No ako dnes dopadol resp. letel Pazgřivec (ja z toho slova nemozem :lol: :lol: ) ?

Diky za pochvalu fotiek :oops: , len maly doplnok , ta divka/slecna je on :lol: , ale to by nikto podla tejto fotky nepovedal :lol:

Skoda ze to pocas letu nestiham fotit ja sam, ale to by som uz potreboval asi autopilot alebo tretiu ruku a druhy mozog :) ale inak prva a posledne fotky od uprav dole su moje :) , tymto dakujem mojej mamine a priatelke za ostatne foto :wink: :wink: , asi to tu nebudu aj tak citat ale tak mozno to raz ked uz nebudem vygooglia :lol:

S tou fullHD kamerou tak to uz musia byt potom krasne videjka, len skoda ze moje lietadlo ma uz tak obity nufak ako klickov :lol: , ono uz sa hanbi len tak ukazat v spolocnosti lebo uz si toho dost odskakalo a tie pokusy o priame prelety do australie su uz predsa len vidiet :oops: :lol:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od RiMr »

Pazgřivec lítal skvěle, nová vrtula je super... Tady je pidivideo:
http://www.youtube.com/watch?v=KP7NilagLgk

Ale ta kosa... :)
A kameramankka furt, že je jí zima, že se jí chce čůrat a že má hlad... :) :) :)
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“