Vysílač DX7

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
scarabeus

#46 Příspěvek od scarabeus »

Pucmeloud píše:SCARABEUS: Kdepak, mám verzi HELI: jednal mám vpravo dole obrázek helikoptérky a ne letadýlka, přepínač AUX2 mám vlevo (vpravo je GEAR) a vedle toho GEAR přepínače ja to černé přepínací tlačítko s nějakým nápisem TROTL-cosi (nemám rádio u sebe), ale večer popíšu podrobně. Je to rádio koupené v USA..... :oops:

Heli verze:
http://www.readyheli.com/v/vspfiles/ass ... /ring2.jpg

Air verze:
http://www.rcuniverse.com/magazine/reviews/856/left.jpg
http://www.rcuniverse.com/magazine/revi ... /right.jpg

A ted by me zajimalo jestli se lisi Mod1 i Mod2 v jedne a te same Heli verzi. Pak je to bordel a uz se prestavam orientovat :-))))))))

BTW taky ho mam z USA, Mod2 a Gear vlevo, AUX2 vpravo.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Pucmeloud »

Tak máš recht, mám podle té fotky verzi HELI stejnou, pouze mám MOD1, tedy plyn vpravo. No ale se stejně v těch tlačítkách a přepínačích nevyznám, např. kde je tedy u HELI verze trim pro AUX2? :oops:

No já bych se hned modlil za někoho, kdo by tu napsal nějakou převodní tabulku přepínačů AIR verze pro HELI verzi s tím, když ji chci využívat jako AIR. Ku...a, co jsem to napsal??? :oops: Rozumíte mi? To víte, s postarším dementem musíte mít trpělivost.... :) :oops:
scarabeus

#48 Příspěvek od scarabeus »

Pucmeloud píše:Tak máš recht, mám podle té fotky verzi HELI stejnou, pouze mám MOD1, tedy plyn vpravo. No ale se stejně v těch tlačítkách a přepínačích nevyznám, např. kde je tedy u HELI verze trim pro AUX2? :oops:

No já bych se hned modlil za někoho, kdo by tu napsal nějakou převodní tabulku přepínačů AIR verze pro HELI verzi s tím, když ji chci využívat jako AIR. Ku...a, co jsem to napsal??? :oops: Rozumíte mi? To víte, s postarším dementem musíte mít trpělivost.... :) :oops:

Jak to mysli, trim pro AUX2? :-) To je myslim jen prepinaci kanal, nemel by mit trim.

Zacinam v tom mit bordel, zustanu u toho svyho, v cem se vyznam :-D
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Pucmeloud »

SCARABEUS: no na popisu ovladacích prvků AIR verze je AUX2 ten páčkový přepínač vpravo uprostřed (my ho máme jako GEAR) a spolu s ním je popsán i ten černý šoupací přepínač vlevo od něj jako +/- (my tam máme označení HOVER THROTTLE).
Ale třeba ten černý šoupák vlevo (my ho máme označený jako TRAINER/HOVER PITCH) mně funguje jako trim "centrování" křidélek:jedno jde nahoru, druhé dolu. Ale trim pod kniplem křidélek je posouvá současně nahoru, nebo dolu.
No a co nám dělá ten šoupák vpravo HOVER THROTTLE v AIR režimu? Na displeji Monitoru serv se nic nehýbe....
Ale jednou se mi podařilo něco namixovat tak, že právě tím šoupákem šlo malinko trimovat v horní, nebo dolní poloze toho přepínače AUX2. Ale jak jsem to nastavil, to nevím....

P.S. Nemáš SKYPE? Asi je to na delší řeč.... :lol:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Pucmeloud »

SCARABEUS: no na popisu ovladacích prvků AIR verze je AUX2 ten páčkový přepínač vpravo uprostřed (my ho máme jako GEAR) a spolu s ním je popsán i ten černý šoupací přepínač vlevo od něj jako +/- (my tam máme označení HOVER THROTTLE).
Ale třeba ten černý šoupák vlevo (my ho máme označený jako TRAINER/HOVER PITCH) mně funguje jako trim "centrování" křidélek:jedno jde nahoru, druhé dolu. Ale trim pod kniplem křidélek je posouvá současně nahoru, nebo dolu.
No a co nám dělá ten šoupák vpravo HOVER THROTTLE v AIR režimu? Na displeji Monitoru serv se nic nehýbe....
Ale jednou se mi podařilo něco namixovat tak, že právě tím šoupákem šlo malinko trimovat v horní, nebo dolní poloze toho přepínače AUX2. Ale jak jsem to nastavil, to nevím....

P.S. Nemáš SKYPE? Asi je to na delší řeč.... :lol:
Sali

#51 Příspěvek od Sali »

Ma Heli verzi ale v modu 1 v modu 2 je to obracene.
Sali
scarabeus

#52 Příspěvek od scarabeus »

Skype bohuzel nemam, jsem v praci :-)

Hover throttle nevim doposud na co je, kouknul jsem kdysi do manualu a rekl mi asi toto: Hover throttle je hover throttle :-))))))))
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Pucmeloud »

Takže aby to bylo ještě složitější, tak já mám na HELI verzi z USA takto rozmístěné ovladací prvky:
http://pucmeloud.rajce.idnes.cz/DX7_ovl ... _vlevo.JPG
http://pucmeloud.rajce.idnes.cz/DX7_ovl ... vpravo.JPG

Takže ještě jinak než Scarabeus
:lol:
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Pucmeloud »

SCARABEUS: Tak jsem přišel na to, že když v IMPUT SELECT systémovém menu nastavíš AUX2 na 2-polohový přepínač a zadáš k AUX2 TRIM volbu "Rocker", tak opravdu pro krajní polohy přepínače AUX2 jako trim funguje onen tajemný šoupák HOVER THROTTLE !!! :lol:
scarabeus

#55 Příspěvek od scarabeus »

Pucmeloud píše:SCARABEUS: Tak jsem přišel na to, že když v IMPUT SELECT systémovém menu nastavíš AUX2 na 2-polohový přepínač a zadáš k AUX2 TRIM volbu "Rocker", tak opravdu pro krajní polohy přepínače AUX2 jako trim funguje onen tajemný šoupák HOVER THROTTLE !!! :lol:

Tak to je mazec :-) No kdyz to budu potrebovat, uz vim, kde to najit :-)
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Wasek »

Pánové tak já se v tom vůbec neorientuju :-D. Objednal jsem si Dx7... Verze Heli. Můžete mi někdo prosím napsat rozdíl mezi verzí AIR a HELI??? :?: Nejlépe jednoduchý seznam... Klidně do SZ.
A další dotaz. Až mi Dx7 přijde, chci ji připojit na simulátor k PC. Můžete mi někdo poradit, co pro to musím dokoupit aby to šlo? Je tam zapotřebí nějaká redukce, nebo to bude v krabici s Dx7 nebo v krabici se simulátorem? :?: Na začátek je toho na mě celkem hodně... Tak sorry za tenhle beginner dotaz. :?:
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
scarabeus

#57 Příspěvek od scarabeus »

Wasek píše:Pánové tak já se v tom vůbec neorientuju :-D. Objednal jsem si Dx7... Verze Heli. Můžete mi někdo prosím napsat rozdíl mezi verzí AIR a HELI??? :?: Nejlépe jednoduchý seznam... Klidně do SZ.
A další dotaz. Až mi Dx7 přijde, chci ji připojit na simulátor k PC. Můžete mi někdo poradit, co pro to musím dokoupit aby to šlo? Je tam zapotřebí nějaká redukce, nebo to bude v krabici s Dx7 nebo v krabici se simulátorem? :?: Na začátek je toho na mě celkem hodně... Tak sorry za tenhle beginner dotaz. :?:

Rozdil mezi Air a Heli je v umisteni nekolika klicovych prepinacu. Napriklad 3polohovy je u Heli vlevo, u Air vpravo. Myslim ale, ze se to jeste meni s tim, pokud mas Mod1 nebo Mod2. Takze abys v tom nemel malej gulas, tady je velkej :-D

Propojeni se simem - nejlepsi na heliny je Phoenix a k nemu nepotrebujes nic. Phoenix ma v baleni origo kabel s HW klicem, na konci je Jack 3,5mm a to je presne vstup do DX7.
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Wasek »

Díky moc za zprávu. Já jsem na ten ovladač zvědavý... Jestli to je ale jen o tom, že je prohozený ovladač a liší se to ještě podle toho, zda mode 1 nebo 2, tak vlastně záleží jen na co si zvykneš... Já se bál, aby tam nebyl nějaký větší rozdíl, že by třeba něco někde nešlo a naopak... Takhle by to bylo v pohodě.

O tom simulárotu přemýšlím. Jediná vada je, že se to nedá ozkoušet. Tak budu věřit zkušeným a vyzkouším to. Není to jediný názor tohoto druhu na tomto fóru. Nějaká rada, kde se dá výhodně koupit? U nás stojí přes 3000 Kč, ze zahraničí by mohl být levnější, ne? (stejně jako asi všechno... :? ) Btw. zkoušel jsem RealFlight 4, jaký je na věrnost tohohle názor?
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
helifish

#59 Příspěvek od helifish »

DX7 Heli ma jeste proti AIR zkracenou drahu plynu. Jinak PheonixRC s DX7 chodi na prvni dobrou dokonce je nastavena v predvolbach, staci zkalibrovat. Na pripojeni nepotrebujes nic kabel s HW klicem je soucasti simulatoru.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Pucmeloud »

Helifish: Kde jsi přišel na to, že verze HELI má zkrácenou dráhu plynu? 8O Já mám verzi HELI a mám dráhu plynu úplně stejnou jako verze AIR, kterou má kolega. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“