zkrat LiPol

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
2lizard

#16 Příspěvek od 2lizard »

zdzd píše:Čím horší LiPol, tím více při zkratu vydrží, protože mají velký vnitřní odpor.

Nabitý kvalitní pack třeba z KOKAM 3200 nezkratneš. Konektory se vypaří dříve, než je zasuneš. Tam už není nejslabším prvkem akumulátor, ale vodiče a spojovací prvky.

To je tvá praktická zkušenost ze simulátoru? :lol:
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
midar

#17 Příspěvek od midar »

Podařilo se mi zkratovat tenhle nový aku. A utavily se vývody ze článkům.
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
Mhej
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Mhej »

me se zase dneska podarilo zkratovat dvouclanek RAY, a to voltmetrem kdyz mi tam tata jako blbec zniceho nic nastavil proud misto napeti. no zkratka u Ray bych cekal ze se nafouknou k prasknuti a odejdou, tak ted cekam jak dopadne dalsi vybijeni, po zkratu mely 7.6Va nafoukly se mozna jen malilicko.
EG PRO, Flop, Tracker 3D, Hydrofoam Pribudou: Mudla (hoki), Swamp rat (abu), Mini Max II(DAF)
Letiste vypich.
TERMIKA JE UZASNA VEC, KDO NEZKUSI NEPOCHOPI.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Já jsem si taky škrtnul drátama z baterky o sebe. Na Ultimatu 1000 z výroby VA. Škrtnul jsem o kovovu kontrukci držící horní křídlo. Baterny PolyQuest 1800mAh 3s. 3/4 roku poo tom baterkám nic není.

V práci se mi povedlo zkratovat 2 trakční 12V olověný akumulátory. Byly 2x 17Ah paralerně. Povedlo se mi to drátem 6 mm^2. Hezky se dráty zahřály.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
ROMI
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ROMI »

Mne sa podarilo skratnut E-tech 2200 pri odpajani z prveho nabijania...
Aj napriek kratkemu skratu sa v strednom clanku - vo vnutri sa odpalil kontakt...
Fun Star 3D & T9x
AR1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od AR1 »

K těm konektorům - objednal jsem si je z HC a dostat je do sebe a následně od sebe nejde nijak lehce, že by smítko způsobilo že nemají kontakt považuju za vyloučený.
Ke zkratu - kulatý 3,5mm konektory jsem si spojil na stole pomocí ulamovacího nože. Zmizel kousek toho nože, baterie jedou dál. Ale nebyl to nějakej těžkej zkrat, spíš jenom takovej mžitkovej.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Čop
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Čop »

Já nechal Kokamy na sedačce v autě a co čert nechtěl, ležely tam i klíče. Modrý blesk a během setiny vteřiny byly odpájený oba konektory. Baterky mám pořád a fungujou jako nový :D
Spíš lítač než stavěč...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“