Treningový kříž
- chopsondick
Pokud to mám špatně nastavené, jak to nastavit dobře? Rozdílnou velikost výchylky na vrtulce - tzn. zmenšit výchylku na tu stranu, která je rychlejší? Taky musím konstatovat, že tím, že jsem změnil servo na vrtulce (původní obyčejné jsem nahradil Futabou S3153), tak jsem musel stáhnout citlivost gyra. Asi důsledek lepší činnosti gyra se servem.
Jinak mám první poznatky s použitím governor módu.
1) zatím mám nastaveny nižší otáčky - na křivce 65%
2) první bod křivky plynu jsem musel nastavit na 0, protože když jsem nechal L=65%, nešel vypnout motor (mám to špatně?)
3) zdá se mi citlivější ovládání kolektivu (visení, kolmé stoupání či klesání)
4) o něco lépe se mi přistává - nechám vyklesat do dotyku se zemí a pak poměrně svižně stáhnu páčku kolektivu na nulu. A asi nastavení mínus 2 stupňů už nedovolí, aby se vrtulník pohnul
Jinak u mého rexe se mi po stažení plynu na 0 dotáčí rotor ještě cca 10 vtetřin. Je to obvyklá doba?
Jinak mám první poznatky s použitím governor módu.
1) zatím mám nastaveny nižší otáčky - na křivce 65%
2) první bod křivky plynu jsem musel nastavit na 0, protože když jsem nechal L=65%, nešel vypnout motor (mám to špatně?)
3) zdá se mi citlivější ovládání kolektivu (visení, kolmé stoupání či klesání)
4) o něco lépe se mi přistává - nechám vyklesat do dotyku se zemí a pak poměrně svižně stáhnu páčku kolektivu na nulu. A asi nastavení mínus 2 stupňů už nedovolí, aby se vrtulník pohnul
Jinak u mého rexe se mi po stažení plynu na 0 dotáčí rotor ještě cca 10 vtetřin. Je to obvyklá doba?
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Ještě k tomu kříži. Já ho odložil po měsíci neskutečných poroblems s připevňováním a neustálým povolováním u mýho WASPíka V3. Sice k tomu dodali kříž ale asi k jinému typu heli. Makonec jsem nevydržel a odložil a zkusil a... nikdy více. Sice první skoky byly s nervy ale to rychle zmizelo. Lítám zatím v hale ale moc času není takže to jde pomalu. http://www.stream.cz/video/240991-wasp-v3
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- chopsondick
ST píše:Ještě k tomu kříži. Já ho odložil po měsíci neskutečných poroblems s připevňováním a neustálým povolováním u mýho WASPíka V3. Sice k tomu dodali kříž ale asi k jinému typu heli. Makonec jsem nevydržel a odložil a zkusil a... nikdy více. Sice první skoky byly s nervy ale to rychle zmizelo. Lítám zatím v hale ale moc času není takže to jde pomalu. http://www.stream.cz/video/240991-wasp-v3
Ze začátku to bez kříže nezkoušej.
Ideál je kříž přiměřené velikosti (vééééliký), pingpongáče nebo molitany na koncích, vyrobit si ho sám z uhlíku, aby jsi mohl na něj navléct ustřižené kroužky z palivových hadiček (aspoň 3 na každý roh- až to urveš, použiješ další), a parketová podlaha v hale.