Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mirek77
Kontaktovat uživatele:

#181 Příspěvek od mirek77 »

snažím se ale mám docela bobky až vyrazím ven
na ostro to víš ,že bych to nerad rozčís hned
Blade 400, DX6i
Gllun
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Gllun »

i já jsem se bal...ale později na to vznikne závislost :wink:
DX6i; Blade 400 3D; Super Zoom 4D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=287&amode=
Obrázek
Petr H.
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Petr H. »

zdar, zkousel jste nekdo svahovy litani na phoenixu (2,0) ? nevim jestli delam neco spatne nebo co, ale napriklad proti RF kde to bylo podle me vymazleny (na to ze to je simulace i celkem realny) je to v phoenixu IMO uplne nepouzitelny.

dal mam otazku pro majitele graupnera MC-24 jak se da tohle radio pripojit k phoenixu? mam (a prodavam) spektrum DX7 kde to je brnkacka, na MC-24 mam jack konektor ucitel zak ale ne a ne to rozchodit se zakladnim kabelem v phoenixu, je k tomu potreba nejaka redukce nebo modul do MCcka nebo da se to nejak nabastlit a vytahnout signaly z radia klidne nejak natvrdo? nejak to jit musi, teda chci aby to nejak slo, prijde mi divny nechavat si spektrum dx7 jen jako ovladac k simulatoru :o) to je trochu zbytecnej luxus :o)

diky
p.h.
AKRO 170 predelan na elektro
EXTRA 1,8m ASP 30ccm
Discus CZ
Ocelot
JART 2m (svahak,vlastni stavba,nedokoncen)
Mini titan
GRAUPNER MC-24 + SPEKTRUM MODUL
chystam Ju87 stuka cca 3m a ultimate 2m
mrpilot

#184 Příspěvek od mrpilot »

Zdravim, rozmyslam o kupe tohoto simu, avsak mam Walkerovsky vysielac kde je MiniDin 4 pinovy konektor
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ut.svg.png
Je dodavana aj takato redukcia ?? Vysielac je klasicky bez displeja, coze ziadne extra funkcie (6 kanalovy)
kmarty

#185 Příspěvek od kmarty »

2mrpilot: Asi te nepotesime, protoze na strankach http://www.phoenix-sim.com/support.htm je vyslovne:

Please note that the following transmitters are not supported:

No USB controller devices/joysticks
No Walkera (not currently supported)
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
mrpilot

#186 Příspěvek od mrpilot »

kmarty píše:2mrpilot: Asi te nepotesime, protoze na strankach http://www.phoenix-sim.com/support.htm je vyslovne:

Please note that the following transmitters are not supported:

No USB controller devices/joysticks
No Walkera (not currently supported)

Uff, skoda :( ale nechapem, simulatory su urcene najma pre zaciatocnikov, tak by mali pocitat s tym, ze zaciatocnik hned nevrazi 10k do vysielacky, ale kupi si nejaku setovu...
kmarty

#187 Příspěvek od kmarty »

mrpilot píše:ale nechapem, simulatory su urcene najma pre zaciatocnikov
No clovece, ja si to tak uplne nemyslim.
Zacatecnik je rad ze vrtulnik uvisi. To se da s dostatkem opatrnosti zvladnout i bez simulatoru. Simulator tu imho funguje spis jen jako vyrazne zrychleni vyuky - ale to zrychleni je dost velke na to aby si jej poridil i zacatecnik. Ale i tak je to spis o tom ze se to misto jednoho roku (s potencialnimi urazy) budes ucit mesic (a naprosto risk-free).
To hlavni maso prijde ve chvili kdy cloveka napadne delat "hody s motykou" - tam si myslim ze je simulator k nezaplaceni. Aspon mi to tak prijde ze pak uz je to o tom ze to bud umis, nebo ze ti lezi vrtulnik na zemi v troskach a nic mezi tim.

Kazdopadne mezi podporovanymi soupravami je prakticky kazda ktera ma PPM vystup. V tom bohuzel zrovna Walkera dost kulha. Pritom si vsimni ze vysilace od Esky, coz je stejna kategorie, podporovany jsou - holt nekdo ma a nekdo nema (PPM vystup).

P.S.: Pokud netrvas na 2.4GHz, tak si myslim ze celkem slusnou soupravu poridis uz za 3000,-.
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
hanyss

#188 Příspěvek od hanyss »

Tak tedka jsem trochu zmaten. Pokud jsem pochopil spravne moje vysilacka kterou sem dostal k Walkere 60 cili: 7 kanálová vysílačka PCM s CCPM řízením kolektivu nejde pripojit na Phoenix RC?
kmarty

#189 Příspěvek od kmarty »

2hanyss: Pochopils to naprosto spravne.

Za WK-0701 35MHz PCM dam ruku do ohne ze nejde pripojit (sam jsem ji mel).

Jinak i PCM vysilacky maji obvykle PPM vystup a to prave z duvodu moznosti propojeni vysilacu ucitel-zak anebo k pripojeni na simulator. Je to takovy de facto standard (ta PPMka).
Ale Walkera tam ma na tom konektoru svuj PCM signal (to co leze jako modulace do VF casti, to leze i na tenhle konektor). Jeji 2.4GHz sestra tam ma neco jinyho (navzajem nekompatibilniho).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
hanyss

#190 Příspěvek od hanyss »

Mno ja nemam 35 MHhz vysilacku ale 2.4 Ghz verzi takze asi smula... :-( ikdyz jsem k ni dostal kablik ktery konci jackem 3.5 mm takze problem bude spis softwarovy nez hardwarovy ze?
kmarty

#191 Příspěvek od kmarty »

Nevim jak 2.4GHz verze Walkerackyho vysilace, ale 35MHz verze se dala pripojit pres zvukovku a programem SmartPropoPlus tak, ze se tvarila jako ctyrosy joystick (pouzitelne pro FMS, Heli-X a podobne).

Jenze PhoenixRC funguje s vysilacem pouze pomoci sveho HW klice (a ten umi mluvit pouze PPMkou).

Takze ten kabel sice uzijes k propojeni s PC, ale ne k letani v Phoenixu (cti: Neni to uplne ztracene, ale budes se muset poohlednout v jine rubrice).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
zdzd

#192 Příspěvek od zdzd »

hanyss píše:Mno ja nemam 35 MHhz vysilacku ale 2.4 Ghz verzi takze asi smula... :-( ikdyz jsem k ni dostal kablik ktery konci jackem 3.5 mm takze problem bude spis softwarovy nez hardwarovy ze?

Problém je čistě v hardware jménem Walkerácký vysílač. Neleze z něj signál použitelný pro simulátor, nejde použít jako vysílač žáka připojitelný k vysílači instruktora a tak dále.
marosino

protos 500 vs phoenix

#193 Příspěvek od marosino »

zdravím páni nemate niekto nahodou vo Phoenixe nahraný model Protosu 500? Ofiko to zatial nie je vonku,zevraj ho programuju ,ale uz nejako dlho.Možno sa niekto najde,co to vie urobit.Ja som z programovania lama.Diky
hanyss

#194 Příspěvek od hanyss »

muzete mi doporucit nejake dobe cenove reseni, kdyz vlastne 3k vysolim za phoenixe a potreboval bych k tomu nejakou vysilacku cenove dostupnou. diky
mirek77
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od mirek77 »

asi každý vysílač ,který má výstup učitel žák,ale doporučoval bych něco s čím budeš lítat venku abys to dostal do ruky
Blade 400, DX6i
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“