Easy star - pomoc

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ikarus

Easy star - pomoc

#1 Příspěvek od ikarus »

Ahoj,
minulý víkend jsem prostě zašel k Peckovi a koupil hotový easystar. Byl to dost neplánovaný nákup ale říkal jsem si proč to nezkusit. No, za 3 hodiny jsem byl na poli někde u Stodůlek a naprosto neúspěšně se pokoušel vzlétnout. Většina pokusů skončila dramatickým pádem a tak už mám tento "nerozbitný model" pěkně slepovaný.
Takže tudy cesta nevedla.
Pokud by se našel nějaký altruistický letec z Prahy kterému by nevadilo ztratit trochu času a ukázat mi jak na to, byl bych velmi vděčný.
Taktéž by mě zajímalo, jestli se dá někde koupit spojovací kabel na vysílač zebra 4 a PC pro FMS. Viděl jsem na netu že se to dá vyrobit, inu to jsem dělal asi špatnou školu :-)
Předem díky za každou pomoc.
Ondra
ondraonway@gmail.com
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marek71 »

Prečítaj si toto a kontaktuj zakladateľa tématu:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=14258

Ale nejde mi to do hlavy. Začínal som presne ako ty. Kúpil som si hotového a zalietaného ES, predavač mi aj predviedol ako lieta. Potom som s ním išiel sám lietať a v pohode. Musel som sa ho naučiť hodiť, ale asi na tretí pokus to vyšlo a letel takmer sám. Hneď prvý let som úspešne zvládol. ES je poslušný a nezáludný model. Ešte si skontroluj, či je rovne zlepený a či máš správne ťažisko.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
diver
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od diver »

a zkontroluj smysl výchylek, jestli se ti někam nedostal omylem reverz, potom ještě polohu těžiště, pro začátek ho drž spíš vepředějc, začni bez motoru, jen ho hoď proti větru a snaž se co nejméně a nejjemněji zasahovat do řízení, ono to půjde.... ES je fakt nejhodnější co se dá do vzduchu poslat
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bekmen »

Tak pokud není něco špatně na ES - což nepředpokládám, protože v setu jsi lepil jen výškovku a směrovku - což by neměl být problém, tak byl vzhledem k dosti větrnému počasí v minulých dnech patrně problém právě v tom větru?!? V Praze jsem cca 3x, 4x do týdne tak dej vědět na SZ a někdy se domluvíme - ES je opravdu pohodové éro, tak by si s ním neměl mít problém :D .
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Miloš

#5 Příspěvek od Miloš »

Mám taky ES a kdybys chtěl,můžu to jít zkusit s Tebou,párkrát jsem s ním zkraje taky havaroval,ale lepit jsem nikdy nemusel.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
LETEC_AMATER

#6 Příspěvek od LETEC_AMATER »

vzdyt to leta samo dej baterku hodne dopredu a na vyskovku malou vychylku to musi letet a netoci se ti obracene vrtule ?????pripadne nemas ji tam obracene?
MichalF

#7 Příspěvek od MichalF »

Jak ten "let" vypadal > ? Sel do vzduchu pri zatace spadl, letel rovne nebo co se vlastne povetsinou delo ;) ?
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
ro.bo

#8 Příspěvek od ro.bo »

Začiatky sú vždy ťažké ale neboj sa postupne sa to bude zlepšovať hlavne si to daj niekomu skontrolovať nech to máš všetko v pohode a potom je to už iba na tebe.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“