PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Albeda

#541 Příspěvek od Albeda »

coro píše:tá kovová ploška je akože chladič, aj keď hlavnou úlohou je vyrovnať teploty fetov aby neboli veľké rozdiely.. ale aj tak ju nechaj radšej na vzduchu a prilep to na tú stranu súčiastok.

jj presne to jsem si taky myslel .... no snad me to lepidlo neprozere ten plast :lol:
coro

#542 Příspěvek od coro »

ha.. ak nájdeš, čo by ten plast žralo, napíš prosím. Myslím tak že byzase ztuhol a dalo by sa tak lepiť. Nedrží na ňom nič z toho čo som skúšal, najlepšie samolepka (kvalitná penová obojstranná lepiaca páska)
Albeda

#543 Příspěvek od Albeda »

To Coro:
Zkus chemopren, ten drzi celkem slusne, ale bacha .... nelep s nim zadny polystyren!
xray2
Kontaktovat uživatele:

#544 Příspěvek od xray2 »

Co zkusit UHU-por
coro

#545 Příspěvek od coro »

Skúšal som už všetko čo mám doma, od tavného lepidla ktoré trošku drží, cez 5min epoxid ktorý drží takmer aj na mikrotene ale zas až tak aby niečo aj udržal to nie.. a rôzne sekunďáky, chemoprén (extrém aj transparent), UHU POR a ešte CEYS Plastic.. skúsil som 3M77.. Purex.. No a laminovanie Letoxit.. Už sa ani nepamätám čo.
Urobil som si nakoniec z každého lepidla jednu bodku na trup.. Po čase som ich VŠETKY prstom pozhadzoval dole a nezostala ani špinka. :)
Ten pokus s laminovaním sa mi zapáčil, asi ten trup použijem ako formu a urobím doň nový laminátový, netreba to ani separovať. Len sa doň ťažko dostať kým je vcelku, a po rozrezaní možno nebude držať tvar. :-)
Chcel som pôvodne len odrezať kabínu a urobiť z lexanu priehľadnú, no ale na niečom by muselo držať krídlo a kým sa mi to nepodarí zlepiť, tak z toho nič nebude :-)))
Naposledy upravil(a) coro dne pát 20.02.2009 10:05, celkem upraveno 1 x.
tox232
Kontaktovat uživatele:

#546 Příspěvek od tox232 »

Já jsem použil transparentní silikon a drží.Lepil jsem regl ty polystyreny v trupu
http://tox232.webnode.cz
coro

#547 Příspěvek od coro »

Silikón na lepenie akvárií je posledné čo som neskúšal. KeĎ ho otvorím tak mi po čase ztuhne v tube tak som s tým čaka.
Drží to až tak, že by to udržalo krídlo o trup(kabínu) ?
tox232
Kontaktovat uživatele:

#548 Příspěvek od tox232 »

.
Drží to až tak, že by to udržalo krídlo o trup(kabínu) ?

Mě to co jsem lepil tak drží perfektně ale je to pružnej spoj takže nevím jestli by to udrželo to křídlo k trupu.Treba zkůšať :D
http://tox232.webnode.cz
Albeda

#549 Příspěvek od Albeda »

Myslite ze jsem ty Li-Polky znicil?
Lital jsem, pak me klekl motor a asi minutu jsem je jeste zdimal (myslel jsem ze me zmrzly ne vybily :? ), ale motor se vzdycky zastavil po roztoceni cca 2s se tocil. Doma jsem nameril 9V.
Pojedou jeste? :lol:
PS: Nechapu jak se mohli vybit, protoze jsem je tolikrat nepouzival, to se tak rychle vybiji samovolne? 8O
Nebo se vybiji rychleji, kdyz je jim zima? :x
Albeda

#550 Příspěvek od Albeda »

Dneska se me urval list vrtule ve vzduchu ... tohle jsem nepochopil. Myslel jsem, ze se da urvat jenom pri narazu 8O
scarabeus

#551 Příspěvek od scarabeus »

Tos je nezmeril nez jsi je dal do letadla? Co se tyce vrtule, asi byla nakrapla uz pred tim, pri nejaky nehode, protoze jinak list neulitne.
Albeda

#552 Příspěvek od Albeda »

scarabeus píše:Tos je nezmeril nez jsi je dal do letadla?

Nn nemeril ... jsem cekal, ze budou nabity, protoze jsem vetsinou jen boural nez lital a tehdy jsem poprve letel a ne jen "letel" :lol:
scarabeus

#553 Příspěvek od scarabeus »

Tak jsem se rozhodl, ze spodek Cessny (jen kridlo a ocas) obarvim na oranzovo :-) Ne ze bych ztracel orientaci, ale zacinam delat spis takovy trosku psi kusy ve vzduchu, co to snese, no a vedet hned aktualni orientaci era se urcite hodi.

Pouzil jsem sprej na polystyren - RC Styro. Dal jsem 2-3 vrstvy a je to vic nez dostatecny.

Foto z mobilu:

http://scarabeus.wz.cz/cessna.html
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#554 Příspěvek od Jetson »

scarabeus píše:Pouzil jsem sprej na polystyren - RC Styro. Dal jsem 2-3 vrstvy a je to vic nez dostatecny.

Já dělal EG tmavěmodrou a svítivě zelenou. Modrá dobrá, ale ta transparentní zelená, jen na konce křídel. Celá plechovka pryč a výsledek nic moc. Navíc jak to vezmu do ruky, tak mám ruce buď modré, nebo zelené, podle toho na co sáhnu...
scarabeus

#555 Příspěvek od scarabeus »

Mno ja u Cessny saham na trup, nikdy kridla, takze nepredpokladam, ze budu zasvinenej :-) Test planuju zitra dopoledne pred odjezdem do Alp, pokud pocasi dovoli :-)
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“