Na kolik V nabíjíš a na kolik máš nastavený omezovače?(mám 20.)hitman píše:Mám nabíječ Jeti Char 30 a balancer od Zajíce, úplná spokojenost, baterky mi po asi 2 nabitích začali podávat lepší výkony, místo 13 min lítám 15 min, což je supr...
Používání balanceru
Re: Používání balanceru
spitfire2 píše:A kdesten balancer sehnal? Mne tam nabizel nejakej za 900 a kolik s nim muzes nabijet clanku??bergi píše:blesk píše:spitfire2 píše:Ahoj.Včera jsem si šel po dlouhej době do modeláře, že si koupim na novgou sezonu nový baterky konkrétně 3 čl. li-pol 1200mA jenže mi bylo řečeno, že je nemám v žádným případě nabíjet bez balanceru. Je ten balancer vážně tak nutnej? Nevim jestli se to vyplatí když balancer stojí 1000 Kč a nový lipolky 1200 Kč jakej je rozdíl v životnosti a můžou mi ty baterky bez něj bouchnout?? Mám nabíječ Shark 10 Vim že už tuněco o balanceru bylo ale stejně můžete někdo poradit?
Díky![]()
vsak jsem ti rikal jak to jednomu kolegovi modelari buchli li-polky...
ja mam tu samou nabijecku a pouzivam balancer dualsky za cenu 400,- a baterii Akku LiPol Dualsky X-power 1050 3s po 100 nabiti zadny problem.
Ja to koupil na hobby e-shop - bud je pro 2 nebo pro 3 clankovou ver.
Passion 3D(CMP),mini Funtana-X ,ASP S61A,optik 6,dx6i,serva hitec,GWS,power HD
pouzivanie balanceru
Zdravim,
Vidim že padaju rôzne otazky ohlade zivotnosti a balancerov, obmedzovačov. Ja osobne mám 4 r. skúseností a pár zničených a zodratých li-pol packov. Zo začiatku som kúpil 1500 3s 10C potensky, nabíjal 1 C bez vyrovnávača-životnosť do 6 mesiacov. Kúpil som E-tec 1200 3S 10C a už nabíjal nižšími prúdmi( 0,5A ) len na letisku skoro 1C. Vyrovnával som tak že keď boli baterky nabité dobil som každú po jednom. ( skúšal som aj také metódy že vybiť každú jenu a nabíjať len 1200 mah. teda vyrovnávať vybitím) Kúpil som obmedzovač od zajíca a baterky šlapú už 2,5 roka a neni s nimi problem, postupne klesa kapacita ale idu. A keď mi začali trochu mäknúť (akurát vyselo) dal som vačšiu vrtulu (11/47 na 12/60 ) a model mal väčší výkon( kolmo hore). Lebo pri mäknutí sa znižuje napätie pod záťažou stále viac súčastne s prúdmi.
Letu zdar.
Vidim že padaju rôzne otazky ohlade zivotnosti a balancerov, obmedzovačov. Ja osobne mám 4 r. skúseností a pár zničených a zodratých li-pol packov. Zo začiatku som kúpil 1500 3s 10C potensky, nabíjal 1 C bez vyrovnávača-životnosť do 6 mesiacov. Kúpil som E-tec 1200 3S 10C a už nabíjal nižšími prúdmi( 0,5A ) len na letisku skoro 1C. Vyrovnával som tak že keď boli baterky nabité dobil som každú po jednom. ( skúšal som aj také metódy že vybiť každú jenu a nabíjať len 1200 mah. teda vyrovnávať vybitím) Kúpil som obmedzovač od zajíca a baterky šlapú už 2,5 roka a neni s nimi problem, postupne klesa kapacita ale idu. A keď mi začali trochu mäknúť (akurát vyselo) dal som vačšiu vrtulu (11/47 na 12/60 ) a model mal väčší výkon( kolmo hore). Lebo pri mäknutí sa znižuje napätie pod záťažou stále viac súčastne s prúdmi.
Letu zdar.