problém s asw 28
problém s asw 28
Ahoj mám problém s asw 28 a touto cestou žádám o radu.
Začínám a toto letadlo je moje uplně první.
Včera jsem si letadlo koupil a po přinesení domu a rozbalení jen polepil samolepkama.
Dnes jsem dopoledne nabil baterie. Odpoledne jsem po zapnutí vysílače a následném připojení pohoné baterie měl uslišet jedno nebo dvě pipnutí,ale jen zavrčeli serva ,všechny na jednou a hnuli se jedním směrem.
Následné reakce žadné-motor,výškovka,směrovka,křidélka nic.
Následně kontroluji nabití akumulátorů, spojky kabelů, táhla atd., vše ok.
Při dalšich pokusech o zapojení-stejné zavrčení a totožný pohyb.
Prosím, přehlédnul jsem něco? Nebo mám běžet hned reklamovat?
Předem děkuji za každou odpověd.
Začínám a toto letadlo je moje uplně první.
Včera jsem si letadlo koupil a po přinesení domu a rozbalení jen polepil samolepkama.
Dnes jsem dopoledne nabil baterie. Odpoledne jsem po zapnutí vysílače a následném připojení pohoné baterie měl uslišet jedno nebo dvě pipnutí,ale jen zavrčeli serva ,všechny na jednou a hnuli se jedním směrem.
Následné reakce žadné-motor,výškovka,směrovka,křidélka nic.
Následně kontroluji nabití akumulátorů, spojky kabelů, táhla atd., vše ok.
Při dalšich pokusech o zapojení-stejné zavrčení a totožný pohyb.
Prosím, přehlédnul jsem něco? Nebo mám běžet hned reklamovat?
Předem děkuji za každou odpověd.
Teď přesně nevím, o co se jedná, z popisu to vypadá, že se jedná o nějaký RC set, upřesni to trochu. Ten popis závady vypadá, jakoby po zapnutí šlo do přijímače ( a serv ) napětí, ale ne signál. Nevím ale , jak jsem řekl, co je to za systém, je-li návod apod. Jinak přečti v oddílu začátečník rady, za nejdůležitější považuju zlanaření někoho zkušeného z Tvého okolí ( nepíšeš odkud jsi ), protože objevování už známých věcí je zdlouhavé a v případě modelaření mnohdy i zbytečně drahé. Při dalších dotazech, prosím uváděj co nejvíce info a technických detailů, jinak se dočkáš maximálně tak velmi všeobecných odpovědí.
-
OuvejAchich
Zkontroluj, jestli jsou ve vysílači a přijímači krystaly se shodným kanálem. Také předpokládám, že máš řádně nabitou vysílačku.
Navíc, jestli se jedná o toto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=34016 ,tak budeš zkušenějšího modeláře pravděpodobně potřebovat na zálet. Ono není až tak všeodpouštějící, umí i pěkně padnout do vývrtky.
Navíc, jestli se jedná o toto: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=34016 ,tak budeš zkušenějšího modeláře pravděpodobně potřebovat na zálet. Ono není až tak všeodpouštějící, umí i pěkně padnout do vývrtky.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Ano jedná se o přesně o toto -http/www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=34016 ,
Je to rc set se vším všudy. Jsem od kolína.Na zálet zkušenějšího kamaráda zlanařím, bohužel nejsem s ním momentálně v kontaktu.
Evidentně letadlo neregistruje vysílač,ale přesně co nefunguje nedokáži identifikovat. Jen jsem doufal, že když koupím sestavený rcset, do začátku mě odpadnou strarosti a vyhnu se začátečnickým stavitelským chybam.
PS-baterky mám nabitý
Je to rc set se vším všudy. Jsem od kolína.Na zálet zkušenějšího kamaráda zlanařím, bohužel nejsem s ním momentálně v kontaktu.
Evidentně letadlo neregistruje vysílač,ale přesně co nefunguje nedokáži identifikovat. Jen jsem doufal, že když koupím sestavený rcset, do začátku mě odpadnou strarosti a vyhnu se začátečnickým stavitelským chybam.
PS-baterky mám nabitý
-
OuvejAchich
rot píše:Evidentně letadlo neregistruje vysílač,ale přesně co nefunguje nedokáži identifikovat. Jen jsem doufal, že když koupím sestavený rcset, do začátku mě odpadnou strarosti a vyhnu se začátečnickým stavitelským chybam.
PS-baterky mám nabitý
Tady se spíš než o začátečnickou chybu bude jednat o závadu. Když spolu vysílač a přijímač na stejném kanále nemluví, je jeden z nich velice pravděpodobně vadný. Odnesl bych to do obchodu, tam mají možnost vyzkoušet jednotlivé komponenty.
"Cuiusvis hominis est errare;
Ano jen ty baterky do vysílače nejsou současti setu.
koupil jsem philips - NiMH 1300 mAh - podle návodu kapacita 700-1100mAh stačí na 3-5 hodin provozu,jinak v návodu nějaké extra požadavky na baterie vysílače nejsou.
Li-pol baterie pohonného akumulátoru je součástí setu a v návodu je zacházení s ní velice dobře popsáno.
!!Mimochodem návod je velice kvalitní a podrobný, dost fotek i náčrtků!!
koupil jsem philips - NiMH 1300 mAh - podle návodu kapacita 700-1100mAh stačí na 3-5 hodin provozu,jinak v návodu nějaké extra požadavky na baterie vysílače nejsou.
Li-pol baterie pohonného akumulátoru je součástí setu a v návodu je zacházení s ní velice dobře popsáno.
!!Mimochodem návod je velice kvalitní a podrobný, dost fotek i náčrtků!!
Pecka
rot píše:dnes jsem byl reklamovat-
vadný vysílač-první člověk s touto vadou u tohoto typu u pecky v praze
velice slušný jednání - byl jsem tak v šoku,že jsem si myslel,že nejsem ani v Čechách!!!
za posledních pár let jsem takovéhle jednání nezažil!!!
nová a velice milá zkušenost k nezaplacení
JOJO fakt bajecny pristup jestli budou mit neco draz klidne si za to priplatim ale chci to jen od nich protoze vim ze kdyz budu mit problem radi ochotne pomuzou... fakt borci
Snad pomuzu svoji skuzenností. Měl jsem podobný problém. Nechtěl se mi roztočit motor.
ZApnul jse vysílač, zapojil baterii, ale neozvalo se pípnutí z regulátoru. V ASW je totiž regulátor, který vyžaduje stažený plyn na absolutní nulu. Bohužel jsem si nevšimnul, že mám nemám trim plynu na nule a měl jsem ho ve středové pozici. Z pohledu začátečníka se mi to jevilo, jako porouchaný kanál na přijímači.
Pro správný začátek s ASW setem je tedy třeba mít trim plynu stažený na minimum (k sobě).
ZApnul jse vysílač, zapojil baterii, ale neozvalo se pípnutí z regulátoru. V ASW je totiž regulátor, který vyžaduje stažený plyn na absolutní nulu. Bohužel jsem si nevšimnul, že mám nemám trim plynu na nule a měl jsem ho ve středové pozici. Z pohledu začátečníka se mi to jevilo, jako porouchaný kanál na přijímači.
Pro správný začátek s ASW setem je tedy třeba mít trim plynu stažený na minimum (k sobě).