Supermarine Spitfire Mk.V z http://www.rcspitfire.cz/

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Daines

#151 Příspěvek od Daines »

Kovboj píše:

Tak nevim, myslis to vazne nebo si jen delas srandu? Ta 'lehka' vysilacka s nenarocnou obsluhou je na urovni hracek cinskych z Tesca, do dva a pul kiloveho spalovaku bych to nedal ani s pistoli u hlavy.

Myslíš že nás houpou nebo de o flignu?
Čóhni tady :
Kvalitní čtyřkanálový vysílač pracuje na frekvenci 35 MHz. Je vybaven relé s čtyřmi nastavitelnými trimry pro ovládání každého kanálu samostatně. Obsahuje dva krystaly – jeden ve vysílači a jeden v přijímači – a přepínač baterie s konektorem pro nabíječku.
Je lehký a jeho obsluha je nenáročná. Zajišťuje plnou kontrolu nad modelem

Nemám šajnu na co maj ve vysílači ještě relé - pro větší bezpečnost ? To nemaj ani posledni gigoše od Futaby. :(
cernos
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od cernos »

Daines píše:...Nemám šajnu na co maj ve vysílači ještě relé - pro větší bezpečnost ?...

třeba jsou tam proto, že je to vysílač ještě (jak říká holčička mýho kamaráda) z černobílý doby ;)
Daines

#153 Příspěvek od Daines »

cernos píše:třeba jsou tam proto, že je to vysílač ještě (jak říká holčička mýho kamaráda) z černobílý doby ;)

To bude nějaká kraksna s relé :roll: tož si to nekopím nesu zas taková tužka. Ste na mě hoši nějak nastóupili :(
Tož éro je jinak fajnové za ty šupy ? :wink:
kf

#154 Příspěvek od kf »

No a na to relé je to kladívko, když se náhodou zakousne - konečně to víme. Náhodou - jednou před skoro čtvrt stoletím jsem letěl do Košic ( z Prahy ) funglovou Mi - 8 v salonní úpravě ( kanape, na stěnách březový háje, odhlučnění, hranatá okna ). Při mezipřistání v Piešťanech se mechanik chvilku zarputile koukal pod podvozek, pak odněkud vytáhl šílenou palici a majznul do ňákýho válce u podvozkový nohy. Ozval se zvuk jako z kreslenýho komiksu, mechoš spokojeně mlasknul a schoval palici v útrobách vrtulníku. Když viděl můj vytřeštěnej výraz pravil : " Se neboj, to se kouslo, jak je to nový, to se vochodí, za letu se to nestane, je to pod tlakem." Neměl jsem důvod nevěřit mu, ale celý zbytek cesty jsem v tom vrťasu seděl jako u zubaře. No a třeba má autor Spita podobnou zkušenost, tak přiložil kladívko - v měřítku 1 : 10 . :lol:
štorch
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od štorch »

kolega si koupil to první číslo s vrtulí. že aspoň jako dekoraci.
Pujčil mi ji na zkoušku a já jí našel lepší využití co vy na to ? kolik to může snést otáček??
Tady je pár fotek "na sucho" , kdyby se schoval motor do trupu, docela by tam sedla :) http://cz.fotoalbum.eu/storch/a230803
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od mikvalik »

To Daines:

Éro za 13 litrů s pochybnou elektronikou? Není. Proboha, píšeš že lítáš gumáky, jakýhosi spalováka po tatovi, tak bys mohl mít trochu přehled, ne? :roll: Nebo to sleduješ pouze RcManiu a RcSpitfire???

Jesi chceš létající RC, který budeš schopen uřídit tak si buďto nech tady poradit, nebo se stav v Medlánkách některý čtvrtek, či o víkendu a můžem pokecat. Za ty prachy co bys brazil do toho časáku, tak mužeš mít slušný rádio a ještě aspoň dvě poletuchy na učení v začátcích.

A kdyby ses náhodou přecijen rozhodl pro ten časopisový nesmysl, tak až to dostavíš (?), tak mi dej vědět a přijed to zalítnout do medlánek. Když s tim přistaneš k noze, tak di dám svoje éro i s rádiem :wink:
kf

#157 Příspěvek od kf »

Dyť si dělá celou dobu srandu.
Choze
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Choze »

[quote="mikvalik"
Když s tim přistaneš k noze, tak di dám svoje éro i s rádiem :wink:[/quote] A jaké éro, že bych do toho šel :D :D :D :D :D
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od mikvalik »

To Choze:

ále, takovou poletuchu za pár stovek s MVVS 12.7 + optika :lol:

Ale teď vážně, ve tvém případě bych o něj nejspíš přišel takže do toho nejdu! :lol: :lol: :lol:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Čop »

kf píše:No a na to relé je to kladívko, když se náhodou zakousne - konečně to víme. Náhodou - jednou před skoro čtvrt stoletím jsem letěl do Košic ( z Prahy ) funglovou Mi - 8 v salonní úpravě ( kanape, na stěnách březový háje, odhlučnění, hranatá okna ). Při mezipřistání v Piešťanech se mechanik chvilku zarputile koukal pod podvozek, pak odněkud vytáhl šílenou palici a majznul do ňákýho válce u podvozkový nohy. Ozval se zvuk jako z kreslenýho komiksu, mechoš spokojeně mlasknul a schoval palici v útrobách vrtulníku. Když viděl můj vytřeštěnej výraz pravil : " Se neboj, to se kouslo, jak je to nový, to se vochodí, za letu se to nestane, je to pod tlakem." Neměl jsem důvod nevěřit mu, ale celý zbytek cesty jsem v tom vrťasu seděl jako u zubaře. No a třeba má autor Spita podobnou zkušenost, tak přiložil kladívko - v měřítku 1 : 10 . :lol:

Je vidět že jsi nikdy nedělal u letadel. Taková palice je docela standardní nářadí :D
Spíš lítač než stavěč...
zdekar

#161 Příspěvek od zdekar »

Už je mi to jasný... říká se:"Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo". A tady to asi bude často potřeba. :lol: Jen se trochu divím, že tam těch kladiv nedali víc?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od mikvalik »

zdekar píše:Už je mi to jasný... říká se:"Když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo". A tady to asi bude často potřeba. :lol: Jen se trochu divím, že tam těch kladiv nedali víc?

a taky: Čím větší kladivo, tím menší problém! :lol:
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od BOSS8 »

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ pro začátečníky toužícími po Warbirdovi a náhodně zabloudivšími na zdejší forum - zejména pak pro tvrdohlavce kteří věří že to uřídí.
Obrázek

Nabízím tohoto Mustanga o rozpětí 170cm za polovinu ceny než stojí zde diskutovaný Spitfire.
Zájemci mohou poslat SZ :-)

EDIT: Nebo za cenu 10000,- prodám dva identické Mustangy - to je úspora proti Spitovi 3500,- a druhé éro zdarma. To se vyplatí že Horste?
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne úte 24.02.2009 18:05, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Pepe_Lopez »

... že jim to žerete .... :)
Stejně nastrčený figury jak ta manželka modeláře kdesi tady na foru, ne-li dokonce někdo z vydavatelství.

Na druhou stranu se přiznám, když jsem tohle zakládal, ani jsem netušil jakej to bude mít ohlas. 8)

P.S.: Vrtulku jsem si koupil taky, třeba se bude někdy hodit .... (tomu purexovýmu speciálu vyloženě sluší, jen bude asi trochu těžká pro ten motor)

P.S.S.: Pokud se nechce někumu čekat na díly ty 2 roky, tady už jse hotovej :)
http://cgi.ebay.co.uk/Spitfire-DeAgosti ... 240%3A1318

A navíc ta cena ... Ale pospěšte, už se o něj zajímá PiNa, zatím je na něj trochu drahej.
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
OuvejAchich

#165 Příspěvek od OuvejAchich »

[Obrázek
I takto mohou někteří dopadnout. :lol:
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“