Microsoft Flight Simulator X

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od were »

Lindbergh píše:Mohl bys mně, prosím, poradit, odkud stáhnu nějaké nové éra, nebo další věci do simu? Prej se toho do FSX dá stáhnout hromada... Dík.

No jasne, ja ale taky nejsem zadny odbornik, ale co budu vedet tak rad poradim

Stranek s doplnky pro FS jsou skutecne tuny, ja pouzivam hlavne vyse zminene Simviation, je to jedna z nejznamejsich stranek
http://www.simviation.com/simviation/?p=index

Spis ale napis s cim chces letat, ja mam nejradsi dvoumotorova vrtulova era, tak ti z tehle oblasti kdyztak muzu neco doporucit. Co je zarucena kvalita jsou era co delal Milton Shupe, jako je Aero Commander nebo Howard 500. Vznikly puvodne pro FS 2004 a ted jsou konecne ke stazeni i ve verzi pro FSX. Obecne se u letadel hlavne koukej jestli maji virtualni kokpit (VC) a jestli je to kompletni ero nebo jenom textury (pak potrebujes odnekud stahnout i cele ero)
Aero Commander
http://www.com-central.net/index.php?na ... ils&id=292
Obrázek

Howard 500
http://www.com-central.net/index.php?na ... ils&id=323
Obrázek

Ty stranky pro stazeni tusim vyzaduji registraci, nastesti zdarma, pokud bys mel zajem a nechtelo se ti registrovat tak ti je muzu dat nekam ke stazeni

Jinak krome letadel si lide casto stahuji scenerie a tereni meshe. Meshe ti dodaji presnejsi teren a vetsinou jsou ku prtospechu veci (hlavne co se tyce pobrezi, defaultni pobrezi ve FS jsou desne rovna a nevypadaji dobre. Ale nektere meshe sou fakt masivni :D Opatrne se sceneriiemi, tam doporucuju pred stazenim dukladne procist popis, spousta scenerii sice prida detaily, ale neobsahuje treba nocni nebo zimni textury, takze vypada dobre jen za urcitych podminek. Scenerie letist jsou vetsinou ok
Na scenerie je hodne dobra treba tahle stranka (ale hrozne spatne se googluje, sem ji jednou dlouho nemohl najit)
http://walhalla.mine.nu/fsx.php

pokud chces litat hlavne v cechach tak zaklad je asi tahle stranka
http://www.flightsim.cz/fsitem.php?act= ... an=0&sor=3
(btw hodne letadel co lita u nas je i pro FSX, napr. Morava, Delfin nebo treba Andula)

no a jeste bych ti moc a moc doporucil tuhle stranku
http://www.highflightsimulations.com/musthavefiles.html

jsou tam mnohem lepsi svetla pristavacich reflektoru, stromy, zmensene textury pro vodu a dalsi sikovne veci - jinak az se rozkoukas tak si doporucuju odnekud stahnout vylepsene textury pro ranveje a vylepsena svetla obecne (pozicni, ty na ranvejich atd.) - kdyztak muzu najit

No a to je pro zaklad asi tak vsechno, kdyztak zkusenejsi me doplni

jo a jeste jedna jedna zasadni ale tezko dohledatelna rada - kdyz mas nainstalovany Service pack 2 - jako ze predpokladam asi jo - tak si v nastaveni efektu vypni Bloom effect - je to proto ze kdyz ho budes mit zapnuty tak nebudou spravne fungovat letadla co si pridas - vetsina z nich ani nebude videt na takovem tom preview a za letu by ti pak po chvili hazely bilou obrazovku - ale staci vypnout Bloom a vsechno bude chodit jak ma (mozna :lol: )
Naposledy upravil(a) were dne ned 22.02.2009 23:26, celkem upraveno 1 x.
were
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od were »

Jinak mi to neda abych se nepochlubil - nedavno jsem si udelal radost, placnul jsem se pres kapsu a stahnul si placeny Traffic X
http://www.justflight.com/trafficX-home.asp
- to je rozsireni pocitacem rizene dopravy (AI traffic) ktere prida spoustu novych AI letadel ale hlavne doda narodni aerolinky a jejich zbarveni, takze ve Skandinavii zacne letat SAS a Finnair, v nemecku Lufthansa atd. navic take doda spoustu presnych scenerii letist, doplni vojensky provoz a vrtulniky a take pozemni provoz na letistich

Zazitek je treba zahlednout dva Migy letici ve formaci

Letiste pak vypadaji nejak tahle (tohle je tusim Oslo, i kdyz mi prijde ze tam zrovna stoji hlavne Finnair) zrovna nic moc screenshot ale lepsi sem narychlo nedohledal

Obrázek
were
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od were »

Ja uz koncim se samomluvou, jenom sem chtel napsat, aby jste si pokud jste to neudelali opravdu vyzkouseli odzoomovat ten virtualni kokpit - pro me to byla obrovska zmena, konecne jsem mel v zornem poli vyhled ven a celou pristrojovku najednou, hlavne vcetne budiku ukazujicich plnici tlak a otacky na ktere sem predtim hrozne blbe videl a najednou se dostavil ten uzasny pocit ze v tom opravdu sedim a strasne me to chytlo. Zoom se nastavuje defaultne tusim Shift a "+","-" ale me to na moji klavesnici (asi mam defaultne ceskou) vychazi na Shift a "-" (druha klavesa zleva od Backspace) pro priblizeni a Shift a "," (treti klavesa nalevo od praveho Shiftu) pro oddaleni, coz je to co je potreba. Ted si nejsem jisty jestli je to presne takhle, ale kazdopadne by to mel byt Shift a jedna z tech tri klaves nalevo od praveho Shiftu, tedy "," "." "/")

Nebo si to radsi prenastavte, ja to ale prenastavene nemam protoze jsem Zoom v nastaveni klaves zatim nedohledal, proto to radsi takhle rozepisuju

Ale fakt vam to totalne zmeni pohled na vec (doslova i obrazne) :lol: viz. ty moje screenshoty o dva prispevky zpatky
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Lindbergh »

were píše:Ja uz koncim se samomluvou, jenom sem chtel napsat, aby jste si pokud jste to neudelali opravdu vyzkouseli odzoomovat ten virtualni kokpit - pro me to byla obrovska zmena, konecne jsem mel v zornem poli vyhled ven a celou pristrojovku najednou, hlavne vcetne budiku ukazujicich plnici tlak a otacky na ktere sem predtim hrozne blbe videl a najednou se dostavil ten uzasny pocit ze v tom opravdu sedim a strasne me to chytlo. Zoom se nastavuje defaultne tusim Shift a "+","-" ale me to na moji klavesnici (asi mam defaultne ceskou) vychazi na Shift a "-" (druha klavesa zleva od Backspace) pro priblizeni a Shift a "," (treti klavesa nalevo od praveho Shiftu) pro oddaleni, coz je to co je potreba. Ted si nejsem jisty jestli je to presne takhle, ale kazdopadne by to mel byt Shift a jedna z tech tri klaves nalevo od praveho Shiftu, tedy "," "." "/")

Nebo si to radsi prenastavte, ja to ale prenastavene nemam protoze jsem Zoom v nastaveni klaves zatim nedohledal, proto to radsi takhle rozepisuju

Ale fakt vam to totalne zmeni pohled na vec (doslova i obrazne) :lol: viz. ty moje screenshoty o dva prispevky zpatky

Nastavil jsem to na 0.4 a je to fakt super! Díky
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
were
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od were »

Sliby chyby, tak jeste jeden dodatek :D Kdybyste si stahovali toho Aero Commandera a Howarda, tak mam zkusenost ze ne vsechny Aero Commandery jdou nastartovat - prvni co jsem zkousel proste nenaskocil, at uz jsem jel presne podle checklistu nebo jen zurive cvakal vsemi prepinaci a mackal starter, takze je tam mozna nekde chybka v nastaveni. Jine ale naopak startuji v pohode.

Howard startuje blbe (vetsinou mi chytne az kdyz packu ktera urcuje ktery motor ma starter ovladat prepnu behem startovani zpatky do neutralni polohy), ale startuje, a hlavne je to zazitek kdyz ten hvezdicovej motor o vykonu 2500hp naskoci a vsude se vyvali sedivej dym :D (a Howard ma btw. super zvuk motoru)

Jinak mam pocit ze MSFS ma baterie s desne malou kapacitou a ze to snad ani nejde v .cfg prenastavit, takze kdyz vlezete do studeneho kokpitu, prepnete na baterii, rozsvitite si a zacnete cist checklist, tak jste za chvili potme a uz nenastarujete :D Nemam zkusenosti jak to probiha ve skutecnem letadle, ale do auta bych takovou baterku fakt nechtel :D
were
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od were »

Lindbergh píše:Nastavil jsem to na 0.4 a je to fakt super! Díky

To jsem moc rad ze je to z toho meho navodu k pochopeni :D Ja na to prisel tak, ze mi porad vrtalo hlavou proc ty virtualni kokpity na screenshotech na Simviation jsou mnohem presvedcivejsi nez to co ja pak opravdu vidim, tak sem zacal hledat kde je zakopanej pes
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Lindbergh »

were píše:
Lindbergh píše:Nastavil jsem to na 0.4 a je to fakt super! Díky

To jsem moc rad ze je to z toho meho navodu k pochopeni :D Ja na to prisel tak, ze mi porad vrtalo hlavou proc ty virtualni kokpity na screenshotech na Simviation jsou mnohem presvedcivejsi nez to co ja pak opravdu vidim, tak sem zacal hledat kde je zakopanej pes

Mně spíš zaujalo, že jsem to nenašel v čekým návodu, když mám originál...Ale možná, že jsem to jen přehlédl...
were
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od were »

Ja mam taky original, ale navod jsem snad jeste neotevrel, to je az ta posledni zoufala moznost kdyz vsechno ostatni selze :D ja to ale nemohl najit ani v nastaveni klaves, koukal jsem nejdriv logicky do Views a pak jsem projel vsechno a nic jako Zoom nebo View zoom sem tam nevidel - ale hned jak se k tomu dostanu zkusim na tu kombinaci klaves namapovat neco jineho a ono by to melo zarvat ze uz to ma prirazenou tu a tu funkci, tak tim snad odhalim jak se to jmenuje
were
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od were »

Jen tak pro zajimavost, pro FSX existuji jako placeny update i 3D svetla - na tech screenshotech to vypada nadherne, v tom bych na prvni pohled FSX ani nehledal
http://www.shockwaveproductions.com/store/shockwavelights/

Jinak zkusim najit a nalinkovat sem jeden hezky update pro FSX na svetla na ranveejich, velice zlepsi viditelnost i vizualni dojem ze svetel na letisti, treba se vam nekomu taky bude hodit
Naposledy upravil(a) were dne stř 25.02.2009 20:32, celkem upraveno 1 x.
were
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od were »

Tady je ten slibeny update svetel pro FSX, litam s tim a moc se mi to libi, ale ne kazdemu to treba sedne, proto pridavam screenshot, vice screenshotu a podrobne informace jsou u toho, instalace a backup je snadny, protoze jde jen o to prepsat originalni bitmapu halo.bmp

http://www.nnd.cz/crash/were/aptlight_environmentv1.zip

Obrázek

updaty svetel pro FSX se spatne hledaji tak se to treba nekomu z vas bude hodit
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Lindbergh »

http://www.nnd.cz/crash/were/aptlight_environmentv1.zip

A tohle když si stáhnu, tak mně ty světla budou ve FSX fungovat? Nahoře píšeš, že je to placený update...Jak se k němu můžu dobelhat?
Díky.
were
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od were »

Nene, tohle neni placeny update, placeny update jsou ty 3D svetla reflektoru pro letadla, ty jsem sem linkoval jen pro zajimavost co vsechno uz pro FSX existuje - tohle je neco jineho, je to jen upravena bitmapa pro bodova svetla (svetla podel ranveji, pozicni svetla atd.), viz ten screenshot co jsem k tomu dal. Vysledkem jsoi mnohem jasnejsi svetla, nemusis se bat to vyzkouset, protoze jestli si to spravne pamatuju jde jen o vymenu souboru halo.bmp, kdyz se ti to nebude libit zase to muzes jednoduse dat pryc. Me osobne se to ale moc libi, pristavat za sera nebo v noci je pak opravdu zazitek obzvlast hezky dojem to dela ve spojeni s bloom efektem (Light bloom), ktery mam ale kvuli nekterym pridanym letadlum momentalne vypnuty
were
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od were »

O vikendu jsem se bohuzel k modelum nedostal, ale aspon sem si krasne zalital vecer ve FS - fjordy, zapad slunce a blizici se bourka, romantika :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
MYSAK

#89 Příspěvek od MYSAK »

Ikdyz je to povedenej simulator je videt ze je to precijen porad PC hra :lol:

Obrázek
were
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od were »

MYSAK píše:Ikdyz je to povedenej simulator je videt ze je to precijen porad PC hra :lol:

Myslis tim, ze to UFO nelita uplne presne jako skutecny UFO? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“