Supermarine Spitfire Mk.V z http://www.rcspitfire.cz/

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od BOSS8 »

MaRtYAA píše:Ahoj, víte někdo jak je ta vrtule velká? jentak ze zvědavosti..

Průměr vrtule 23cm (délka listu 11,5cm). Cca bych ji odhadl tak 10x6 palců. Čili náhrada za 11x5(dvoulist) . Průměr kuželu je 45mm, délka kuželu cca 60mm. Měřeno zednickým metrem :-) Profíci s digi šuplerou mě asi utlučou.
Celkově je bytelná a dost těžká (na elektromotor) na čmouďáka tak akorát. Kužel se mi už tak bytelný nezdá - ten plast je dost měký.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
DAF
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od DAF »

Ahoy, tož jsem také neodolal a zakoupil ze zvědavosti první čílo. O vrtuli se psalo, to vynechám. V čísle jsou tří díly, část bočnice,(pravděpodobně) motorová přepážka a něco jako část dna přední spodní části. Není to (podle mě) balsa, ale (asi) překližka Abachi tl. 3. Stejný materiál je užit na mototorovu přepážku!!! Podle zveřejněných fotek to nevypadá, že by přepážka byla dále zesílena. Jsou tam sice nějaké díly, ty mají trup dotvarovat, ale moc to nezesílí. Připevnit na to 6,5 ccm motor je dle mého názoru dost odvaha.
Celá bočnice bude nejspíš ze dvou dílu, spojená zámky. Osobně bych takto bočnice nikdy nenavrhnul. Ideál je z jednoho kusu a v této délce by to určitě šlo.
Závěr: opravdu velmi důmyslná konstrukce :lol: :lol: :lol: .
Fuckt to dalo někomu hodně práce. A za ty prachy, no nekup to.
Hitec Aurora 9X
zollod

SpitejFire.cz

#198 Příspěvek od zollod »

Lidičky, je půl jedné v noci, blbá televize a tak jsem kouknul co se skrývá pod názvem rcspitfire.cz a diskuse kolem.

Stavím Mustanga od phoenixů a soused mně navedl na super reklamu Spitfira v televizi, že Mustang je sice hezký,ale takový Spitfire ...

Toto vlákno jsem četl jako Bondovku a už dlouho jsem se tak nezasmál. Je vidět že modeláři mají super smysl pro humor. Díky moc. Příspevky wroma a daniho či jak se jmenují, jsou kouzelné v jejich optimistickém rozhledu.
Já věřím že tato šaškárna s rcspitfirem bude mít pozitivní dopad na výrobce a prodejce normálních modelů v těch lidech,kteří si k tomu čichnou a už je přestane bavit rcspitfajrování a dojdou si koupit pořádný model.

Při představě jak budou nadšenci opadat, řekl bych že geometrickou řadou tj. každé číslo polovina, pak asi musí mít nejvíce těch vrtulí a možná dvě vysílačky pro ty dva nadšence, kteří vydrží až do konce.

Závěrem bych rád poděkoval všem,kdo si koupili první číslo s vrtulí, protože zamezili tomu,aby si toto číslo koupil nějaký naivka.
Takže čím více vrtulí skoupíme, tím méně bude nas....ch lidí.

Pokud ještě bude možné, po neděli si dojdu taky jednu koupit.

A ještě jednou dík za vtipnost, kam se hrabe NOVA se svými komediemi.
Mustang od ŠAD-u uletěl definitivně, DX6i,simulátor FMS s připojením na DX6i
Mustang od Ježíška (Phoenix) 1420 mm se spalovákem ASP 46a (7,5 ccm) - již postavený připravený k letu
Albeda

#199 Příspěvek od Albeda »

No to já jsem viděl tu reklamu už i v TV. Bylo to celkem důvěryhodné, hned bych si to koupil. Pouze za 49kč první díl.
kf

#200 Příspěvek od kf »

Otázkou je také, jaké bude mít zrovna tenhle Spitfire vlastnosti, třeba bude povedenej, nemáte někdo nějakou informaci ze zahraničí, kde už to doběhlo ? Lítám skoro se vším, ale stihačky WWII mi většinou visej na zdi - nemám na ně nějak poslední dobou psychiatrickou odolnost :lol: :D .
JMalik

#201 Příspěvek od JMalik »

Jestli to někdo koupí, celé zkompletuje a přivede do letového stavu, tak zaslouží nabalzámovat a vystavit v prosklené rakvi s visačkou celkové ceny.
(před tím balzamováním samozřejmě napřed zabít).
m2
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:Jestli to někdo koupí, celé zkompletuje a přivede do letového stavu, tak zaslouží nabalzámovat a vystavit v prosklené rakvi s visačkou celkové ceny.

Jedného som Ti našiel na:

http://www.flyingsites.co.uk/forum/index.php?board=9.0

v "Deagostini Spitfire Build (Part 7)" posledná veta:

"thank god its all finished now".

Teraz len neviem, či by ďakoval Bohu, keby vedel, že ho ideš balzamovať... :lol:

Ale musim povedať, že tí čo to stavajú, to berú fakt ako dobrú srandu. Napríklad tento ma rozveselil:

I dont fly at the moment for two reasons.
1) not finished the spitfire yet
2) got to find a club!!

:lol: :lol: :lol:

Tu sú takí, čo s tým lietali:

http://www.flyingsites.co.uk/forum/inde ... pic=2811.0

Aj obrázky:

http://www.flyingsites.co.uk/gallery/al ... ire_11.jpg
http://www.flyingsites.co.uk/gallery/al ... ire_14.jpg
Naposledy upravil(a) m2 dne ned 01.03.2009 17:19, celkem upraveno 4 x.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
DAF
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od DAF »

to JMalik: NEZABÍJET!!!! VYSTAVIT!!! Cirkusy kdysi vozily různé muže se sloní hlavou, vousaté ženy, pravé mořské panny a jiné ohyzdnosti. Proč by se tento exot nemohl, do svého přiroezného skonu, vozit po modelářských akcích. K tomu by se udělala ještě jeho vosková figurína.

Pokud někdo vydrží rok a půl čekat, prosím, je to jeho věc. Peníze netřeba komentovat. Já sice stavím pomalu, ale to je z jiného důvodu.
Jinak krabička vysílačky, viz anonce na jejich webu, mi nebezpečně připomíná krabičku mého dnes již letitého simu od Pelikána - PC trainer (dříve Gamebird), která (snad) pochází z nějakého ještě letitějšího Hiteca (Prism?). Co to bude mít za vnitřnosti se (zatím) můžeme jen dohadovat. Cena bude asi také příznivá :lol: . Takže nové majitele potěš Pán bůh.
Hitec Aurora 9X
kf

#204 Příspěvek od kf »

Ten vysílač bude rozhodně šlágr ( mě by se líbil jako teleskopickej napichovač psích exkrementů ). No, mohli by to všem, co to dotáhnou do konce prodat aspoň se stejným krystalem a uspořádat nějaký hromadný setkání :lol: :lol: .
trey
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od trey »

:lol: :lol: :lol:
FAQ není sprostý slovo,Hledat není jenom pro slepý
JMalik

#206 Příspěvek od JMalik »

DAF píše:to JMalik: NEZABÍJET!!!! VYSTAVIT!!! Cirkusy kdysi vozily různé muže se sloní hlavou, vousaté ženy, pravé mořské panny ....

Máš pravdu, nechal jsem se unést.
Pochytáme je do sítí, (držet se od nich radši dál) a zkusit je rychle transportovat do Dobřan. Když to bude rychlé, tak je snad z toho ještě dostanou.
Kovboj

#207 Příspěvek od Kovboj »

JMalik píše:Jestli to někdo koupí, celé zkompletuje a přivede do letového stavu, tak zaslouží nabalzámovat a vystavit v prosklené rakvi s visačkou celkové ceny.

Zabíjet netřeba. Až to sestaví, spočítá si kolik ho to stálo a pak to při prvním pokusu o let roztříská tak dostane infarkt sám od sebe :?
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#208 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tak ten humbuk kolem Špitfajru nějak utichnul. Nezdá se vám :?:
Co neubrzdíš neukecáš.
MartinS.
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od MartinS. »

Kdyby měl někdo zájem o rozsyp Spitfilera můžeme se domluvit. Dodám
Spektrum Dx6i 2,4 GHz - super, už jede
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od jozefbb »

oprasime staru temu, tak to doslo uz aj na Slovensko, prve cislo v predaji od vcera, vrtulu som si kupil aj ja . BMG- invest na modelarsku temu. nieco podobne ako ked vydavali recepty v kartickach nekonecne dlho, ale z jedneho receptu si aspon nieco navaril, z troch prkienok urobis tak akurat velke prd, nerozkuris ani krb.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“