Co na začátek

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Martin007

Co na začátek

#1 Příspěvek od Martin007 »

Zdravím všechny modeláře,
chci ze zeptat zkušenějších s čím začít? Už jsem modelařil a chci se k tomu po nejaké době vrátit. Chci si postavit nějaké éro na spalovák nebo možná i el. zaujala mě i nabídka toho Spitfira ale po chvíli uvažování jsem to zavrhl nejsem cvok abych za to dal 14k a bez RC a motoru a kdo ví jestli to budou tak dlouho vydávat. Tak jestli mi poradíte s čím bych měl začít? Dík Martin
sejvi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od sejvi »

Ja jsem zacal s AXN Floater-Jet. Za ten peniz je to pro zacatek asi to nejlepsi co muzes poridit.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16742&highlight=

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Super 3D flatform EPO | AXN Floater-Jet (prodáno) | Micro Cessna 781 | V-MAX TY901 | Mad Truck 4x4
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Nakadah »

Mozna bys jeste mohl napsat jak si modelaril, s cim si lital, s cim mas zkusenosti, jake mas vybaveni uz na to. To proste neni jen o modelu ale i dalsich vecech kolem toho :)

FloaterJet lita vazne dobre, i zacatecnik ho zvladne naprosto v pohode. Jen to chce vic informaci. Nak
Čop
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Čop »

Klasika. Napiš odkud jsi a co už jsi zkoušel, nebo lépe prohledej tenhle web. Všichni ti tady rádi pomůžou, ale tohle se řešilo snad tisíckrát :D
Spíš lítač než stavěč...
Martin007

#5 Příspěvek od Martin007 »

no uz je to dlouho co jsem postavil pár modelů hlavně auta, éra jsem postavil dvě ale nebyli na rc lítali na CO2 jinak s pilotáží letadel zkušenost nemám a doma už nemám nic akorát nějaké nářadí.
Kovboj

Re: Co na začátek

#6 Příspěvek od Kovboj »

Martin007 píše:Zdravím všechny modeláře,
chci ze zeptat zkušenějších s čím začít? Už jsem modelařil a chci se k tomu po nejaké době vrátit. Chci si postavit nějaké éro na spalovák nebo možná i el. zaujala mě i nabídka toho Spitfira ale po chvíli uvažování jsem to zavrhl nejsem cvok abych za to dal 14k a bez RC a motoru a kdo ví jestli to budou tak dlouho vydávat. Tak jestli mi poradíte s čím bych měl začít? Dík Martin

Specifikuj jak si ten návrat představuješ - téměř hotové letadlo které jenom sešroubuješ dohromady nebo stavebnici, kde si ho budeš muset celé postavit sám?
A chtěl bys klasickou dřevěnou (křehčí, ale hezčí) konstrukci nebo něco z polystyrenu (o hodně odolnější, ale někomu kdo vyrostl na balze to nemusí zrovna sednout...)?
Máš rádio nebo bys ocenil set který už nějaké rádio obsahuje?

Je to strašně moc otázek a bez odpovědí nejde pořádně poradit.

Jinak obecně v téhle době už bych pro 'menší' modely spalovák nedoporučoval, elektrika má jednodušší (nulovou ;-)) údržbu a nebudeš s ní tak dráždit sousedy pokud si půjdeš zalítat někde blízko obydlí. Cenově je to srovnatelné a výkonově taky.
Martin007

#7 Příspěvek od Martin007 »

Ctěl bych nějakou stavebnici hodně co jsem četl tak chválí od SIGU a raději bych balzu ale možná na začátek by bylo lepší z polystyrenu než se naučím lítat. Radio nemám to bych uvítal v setu ale nevím jestli dělaj i stavebnice s radiem.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Čop »

Já pořád upřednostňuju Easy Star (nebo nějakou čínskou kopii) a k němu značkové (nebo i Čína) vybavení. Je to dražší, ale použiješ to i dál a nebo to potom slušně prodáš. Když koupíš set, málo z toho bude použitelné do další stavebnice. Všechno budeš stejně kupovat znovu. Ale nejlepší rada je univerzální - zajdi na nejbližší letiště a povídej si s lidma co tam lítají. Za pět návštěv se dozvíš spoustu důležitých věcí včetně toho kde v okolí nakupovat, kdo je schopen ti letadlo zalítnout, nebo jestli tě vezme někdo na kabel.
Spíš lítač než stavěč...
Miloš

#9 Příspěvek od Miloš »

Popř. kolik na to máš,to je asi nejdůležitější údaj :D Já bych teda určitě nekupoval set a nic křehkýho.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#10 Příspěvek od rampa_mckvak »

Nazdar "sousede". Já jsem se na začátek do toho vrhnul hned po hlavě. A mám toto. http://www.va-models.com/eshop1/index.php?main_page=product_info&products_id=1290
Původně jsem chtěl jít do Easy Stara, ale řekl jsem si nejsem žádnej měkouš a tak se uvidí :D
diver
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od diver »

nejsi měkkouš :wink: a tohle éro lítá parádně, akorát ten dvojploch se holt po rance trošku hůř léčí, protože pochytat všechny ty roviny je horší, ale to nevadí - stačí nepadat :lol:
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
MichalF

#12 Příspěvek od MichalF »

Jenze kdo nepada, leta pod sve moznosti ;)
DX6i - Easy Glider - Vespid - FW190 - Su29
Miloš

#13 Příspěvek od Miloš »

rampa_mckvak píše:Nazdar "sousede". Já jsem se na začátek do toho vrhnul hned po hlavě. A mám toto. http://www.va-models.com/eshop1/index.php?main_page=product_info&products_id=1290
Původně jsem chtěl jít do Easy Stara, ale řekl jsem si nejsem žádnej měkouš a tak se uvidí :D

Omlouvám se za odbočení,ale už si to zkoušel?Moc mě to zajímá,přijde mi to podobný jako Gemini,který jsem pořád ještě neotestoval.
Easy star,Mini Mag,Gemini-Multiplex,Hitec Eclipse 7
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#14 Příspěvek od rampa_mckvak »

Miloš píše:
rampa_mckvak píše:Nazdar "sousede". Já jsem se na začátek do toho vrhnul hned po hlavě. A mám toto. http://www.va-models.com/eshop1/index.php?main_page=product_info&products_id=1290

Omlouvám se za odbočení,ale už si to zkoušel?Moc mě to zajímá,přijde mi to podobný jako Gemini,který jsem pořád ještě neotestoval.

Ještě ne. Čekal jsem na lepší počasí. A navíc teď čekám na vysílajdu z kontroly - opravy z Astry - Němec. Jak se teď rozjela ta aféra s těma potenciometrama, tak jsem jí raději poslal dříve než čekat až se něco podělá.
O Gemini jsem také přemýšlel. Možná ji (ho?, jeho?) časem pořídím.
Martin007

#15 Příspěvek od Martin007 »

díky za ohlasy tak jsem koukal po netu a přemýšlím na začátek pořídit si Piper v el. :idea: jo jinak zdravím Lounaka Rampu :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“