Protos 500
Tak si tak stavím svého Protoska a ejhle. Nejsem schopen to seštelovat tak, aby hlavní hřídel šla hladce ve všech třech ložiscích. Prostě mi to tam nejde
Nějaká rada? Prosím...
Jsem schopen sešroubkovat ložisko serv a tam to hladce klouže, ale potom se prostě nevlezu do spodního ložiska.
Nějaká rada? Prosím...
Jsem schopen sešroubkovat ložisko serv a tam to hladce klouže, ale potom se prostě nevlezu do spodního ložiska.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
To RAD:
velice jednoduše, zvol si otáčky rotoru které chceš lítat. Při lítání tvým stylem poslouchej co otáčky dělají. Pokud při zatížení klesají přidej na koncových a trochu i na bodech 2 a 4. Pokud se má snahu točit víc při odlehčení, tak sundej bod 3.
Nebo taky existují optické otáčkoměry, kterými lze měřit otáčky rotoru za letu. To se pak nastavuje
To boZZda:
Zkus to poutahovat postupně. Povolená serva ( samozřejmě bez gum ), nasunout do rámu, provlíknout hřídel, utáhnout domky do rámu a pak utáhnout serva. Tak by se mělo dát vysledovat kde je třeba problém. Nemáš nějak pokroucen rám při montáži? Dokud se tam nedá ten celý domek se servy, tak je to dost gumový. Nikdy jsem podobný problém neměl.
velice jednoduše, zvol si otáčky rotoru které chceš lítat. Při lítání tvým stylem poslouchej co otáčky dělají. Pokud při zatížení klesají přidej na koncových a trochu i na bodech 2 a 4. Pokud se má snahu točit víc při odlehčení, tak sundej bod 3.
Nebo taky existují optické otáčkoměry, kterými lze měřit otáčky rotoru za letu. To se pak nastavuje
To boZZda:
Zkus to poutahovat postupně. Povolená serva ( samozřejmě bez gum ), nasunout do rámu, provlíknout hřídel, utáhnout domky do rámu a pak utáhnout serva. Tak by se mělo dát vysledovat kde je třeba problém. Nemáš nějak pokroucen rám při montáži? Dokud se tam nedá ten celý domek se servy, tak je to dost gumový. Nikdy jsem podobný problém neměl.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
boZZda píše:Tak stavba díky pkotatkovi pokračuje úspěšně dále. Ono to chce vědět jak na to... nyní již vím... díky
zkus to stručně popsat ať ostatní ví, čeho se vyvarovat nebo alespoň nastínit kriitický bod problému.
Protos je docela hit a lidí co ho budou mít bude přibývat - možná i já
díky a letu zdar karel
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Nic vážnýho. Jen si to chce pohrát s uložením ložisek a serv. Tak aby byly v ose. Tzn. aby hlavní hřídel šla pokud možno lehce zasunout a vysunout. Protos má jako jedna z mála helin tři ložiska na hlavní hřídeli. To vidím jako velkou výhodu pro provoz a malinkou komplikaci při montáži. Spíš to chce jen pečlivost. Na druhou stranu, mám na Protosovi určitě přes 200 startů ( spíš víc ) a asi čtyři rány. Jediné ložisko nebylo třeba měnit. Prostě slušná konstrukce a kvalitní ložiska ve stavebnici. Holt to není Čína.
Naposledy upravil(a) pkotatko dne úte 10.03.2009 21:51, celkem upraveno 1 x.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
smudlibrk píše:boZZda píše:Tak stavba díky pkotatkovi pokračuje úspěšně dále. Ono to chce vědět jak na to... nyní již vím... díky
zkus to stručně popsat ať ostatní ví, čeho se vyvarovat nebo alespoň nastínit kriitický bod problému.
Protos je docela hit a lidí co ho budou mít bude přibývat - možná i já![]()
díky a letu zdar karel
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Stručný popis jak sesadit 3 ložiska tak, aby hlavní hřídel krásně klouzala.
Domek serv se skládá ze dvou dílů. Horní patro a dolní patro.
Mě se to povedlo tak, že mi hřídel propadává úplně sama a necvaká o ložiska! Krásně hladce.
pkotatko DÍKY za rady!
P.S.: Doma jsem to celé rozšrouboval a zkusil sám
Domek serv se skládá ze dvou dílů. Horní patro a dolní patro.
- sestavte trup a do 3. ložiska (toho co je v trupu) vsaďte hřídel.
nyní nasaďte na hřídel horní patro domku a přišroubujte ho k trupu celkem pevně, ale tak, aby hřídel pěkně klouzala! Docela dobrá poznámka pkotatka, že 6 šroubky chyťte horní patro. Autorotaci připevněte držáky kabiny. Prostě to prohoďte, aby to horní patro drželo fakt fest. Teď tedy máte horní díl domku přišroubován a hřídel krásně klouže ve dvou ložiscích
na spodní patro domku serv pevně připevněte zadní dvě serva. Výškovkové servo ještě ne!
vytáhněte hřídel a vsaďte zezadu dolní patro s namontovanými servy do trupu
jen tak zlehka přišroubujte ty dvě serva k hornímu patru domku, ale tak, aby se dalo pohybovat s dolním patrem. Serva ale pořádně vmáčněte mezi ta patra, aby tam nebyla žádná vůle a byla jasně daná výška mezi patry
no a teď začíná ta sranda. Jen zlehka našroubujte šroubky do spodního patra (6 šroubků)
protáhněte hřídel prvním patrem a teď budete muset šaškovat se spodním patrem, dokud hřídel nepropadne až dolů. Trošku tlačit na dolní patro v přední části nahoru a dolu (protože vzadu jsou přišroubovaná serva a moc s tím nahoru a dolu nehnete) a mírně dopředu a dozadu (tlačte na serva zezadu).
z ničeho nic vám hřídel propadne. Budete muset dolní patro pevně držet v této pozici a utáhnout šroubky. Začněte uprostřed a potom dotáhněte ostatní šroubky. Ty prostřední by to měli na tu chvíli udržet.
Mě se to povedlo tak, že mi hřídel propadává úplně sama a necvaká o ložiska! Krásně hladce.
pkotatko DÍKY za rady!
P.S.: Doma jsem to celé rozšrouboval a zkusil sám
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda píše:V čem převážíte Protose????
Dneska jsem obvolával obchody a jen v jednom dneska dostanou nějakou bednu na TRexe 500. Tak se tam půjdu podívat...
V čem tu potvoru převážíte?
Máš prosimtě link na ten kufr-kde ho sehnat??Vím že měl na Protose Krtek, http://www.heliservis.eu/484/82%7C.d.925.trex_500__protos___prepravni_box.html
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
V heliservis.ue je dlouhodobě nedostupný
No, já se tam zítra stavím a vzhledem k tomu, že vím, že je jenom jeden, tak nebudu říkat pochopitelně kde.
Každopádně ve čtvrtek se tam stavím a potom i řeknu, kde to bylo
Jinak moc by se mi líbil takový ten vak místo celého kufru. Kufr je strašný krám. Nevíte někdo o něčem takovém? Vypadá to jako vak na tenisovou raketu nebo co.
No, já se tam zítra stavím a vzhledem k tomu, že vím, že je jenom jeden, tak nebudu říkat pochopitelně kde.
Každopádně ve čtvrtek se tam stavím a potom i řeknu, kde to bylo
Jinak moc by se mi líbil takový ten vak místo celého kufru. Kufr je strašný krám. Nevíte někdo o něčem takovém? Vypadá to jako vak na tenisovou raketu nebo co.
bavarianDemon 3X a 3SX