EasyStar vs. PC Focus

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Stewen

#31 Příspěvek od Stewen »

fungovala by tato kombinacia?

easystar stavebnica s Permax 400 6V z krabice :)
2x servo HS-55

vysielac a primac:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Rx_(Mode_1)

regulator:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Controller

a baterka 2S lipol 1600mah a 110g

(druha moznost je vykaslat sa na skladanie a kupit wildhawk RTF)
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Wasek »

Mám tam z HC regulátor Eagle 30A BRUSHED ESC a funguje to naprosto v pohodě. Nevyznám se co je pro střídavý a co pro stejnosměrný, ale tohle je ještě levnější a plní to funkci dobře. Aspoň myslim, motor to zatím přežil :-D
S Rx/Tx z Hobbycity nemám zkušenosti, ale asi by to fungovat mělo.
Proč rovnou neobjednáš z HC i serva? Já jsem do ES narval Turnigy Micro Servo 16g/2.7kg/.12sec a zatím to drží. A myslím, že cenově to vyjde o nějakou kačku taky lépe. V balíku moc místa nezaberou a do děr v letadle se vejdou dobře. Baterii tam mám ZIPPY 2200mAh 2S1P 20C a stejně jsem to musel dovažovat cca 50g na čumák, takže klidně vem tuhle. Za tu cenu :-D
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován... :-(
Spektrum DX7
powder
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od powder »

Udělej jak říká v předešlém příspěvku Wašek a bude dobře...

Tebou uvádění regulátor (TowerPro) by samozřejmě nebylo možné s Permax 400 6V použít, protože motor je stejnosměrný komutátorový a regulátor stejnosměrný bezkomutátorový (tzv. "střídavý")...

A LiPol (s tím, že budeš dovažovat) nebo NiMH (1800mAh)...
Stewen

#34 Příspěvek od Stewen »

wasek, powder diky, to su velmi cenne rady :)

vezmem aj tie serva a baterky teda :)

ako spoznam ktory regulator je vhodny pre ten motor? na HC vyzeraju vsetky rovnako :) plus, ten co odporuca wasek nie je na sklade, musim si vybrat nejaky co na sklade je :)

mam pocit ze mi este budu chybat tale draty co su medzi servom a pohyblivou castou - to sa kupuje kde?
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Wasek »

ty dráty (bowdeny) jsou v balení s ES. Pokud tam nejsou, tak předpokládám, že někde v modelářským krámku. Ale já jsem ES kupoval asi tak měsíc z5 a vše tam bylo. Jen si připrav ještě navíc asi tak 50 cm kabelu (2ks jeden červený a druhý černý :-) ), který povede od regulátoru k motoru, ten tam není a to mě zdrželo od stavby.
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
powder
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od powder »

Pokud budeš mít stavebnici EasyStara, tak nemusíš kupovat žádnou bižuterii navíc (táhla, vidličky, páky...). Vše je součástí sady.
Budeš potřebovat pouze lepidlo a elektroniku...

Jiný SS Regulátor bohužel na HC nenabízejí. Takže buď budeš muset týden-dva počkat než tento naskladní nebo pořídit nějaký v ČR. Vyhoví třeba Jeti JES 12 plus...

Další variantou je vzít bezkomutátorový motor (střídavý) a příslušný regulátor. Ale taková varianta bude krapet dražší - motor (nebo lépe na 2S) přijde na cca $20 a regulátor $12...
Zato pak bude ES podstatně svižnější a s případným 3S LiPol dokonce raketou :lol:
Stewen

#37 Příspěvek od Stewen »

ako spoznam ze regulator je ten co potrebujem? medzi mojim, waskovym a JES nevidim rozdiel

ak to spravne chapem, ten regulator od waska zvladne aj striedavy motor? a co ten JES?

plus, pripojenie regulatora, motora a etc. sa robi pajkou? alebo su tam nejake nastavce?

(kua, a to som si myslel ze tomu aspon zhruba rozumiem. rovno by som si kupil WH a kaslal na to, akurat ze s vymenou regla ktora je tam viacmenej nutna to vyjde na tolko ako ES, plus vybava z ciny :))
Wasek
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Wasek »

Ten můj regulátor je pouze na stejnosměrný motor, zase tolik tomu nerozumím, ale mám dojem, že se dělají buď na střídavý nebo na stejnosměrný. Motor se k regulátoru připojuje kabelem, který minimálně na konci u motoru musíš připájet. Na druhé straně tam můžeš připájet konektory a k regulátoru to připojovat konektorama. Já to mám ale připájené na přímo. Neplánuji změnu. Tohle je krásné hodné éro, kterému ten výkon stačí. Odrazový můstek. Místo změny motoru chci radši jiné éro, které je na ten výkon stavěné :-)
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#39 Příspěvek od rampa_mckvak »

Regulátor pro stejnosměrný motor má 2 kabely a pro stříďák k motoru vedou 3 kabely. Rozdíl na první pohled :wink:
Stewen

#40 Příspěvek od Stewen »

tak to som potreboval pocut! hned mi je to jasnejsie :)

a vramci mojho hladania som dalej zistil:

anglictina: opakom brushless je brushed
HC: zda sa ze maju jediny brushed regulator - ten co ma wasek :) musim nanho teda cakat

JES 012 nezvlada LiPol, teda z CR je vhodny az JES 020

toz hor sa riesit vysielac :)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Marek71 »

Si si istý ? Mal som v ES Jeti JES 012 a k nemu 2s LiPo bez najmenších problémov...

Stewen píše:JES 012 nezvlada LiPol, teda z CR je vhodny az JES 020
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#42 Příspěvek od rampa_mckvak »

Proč by nevzládal lipol. Má jumper na přepínání.
Mód 1: Nc/NH/Br.ON
aktivována brzda, pohonný akumulátor typ NiCd / NiMh, vypínání skokově po dosažení min. napětí 4V, nebo 0,70V / článek.

Mód 2: Nc/NH/Br.OFF
pohonný akumulátor typ NiCd / NiMh, neaktivní brzda, vypínání postupným zmenšováním výkonu až do klidového stavu. Minimální napětí 4V, nebo 0,70V / článek.

Mód 3: Li/Br.ON
pohonný akumulátor typ Li (poly nebo ion), aktivována brzda. Vypínání postupným zmenšováním výkonu až do klidového stavu. Nejnižší napětí pro 2 články je 6V, pro 3 články 9V. Výběr počtu článků je automatický.

Mód 4: Li/Br.OFF
pohonný akumulátor typ Li (poly nebo ion), neaktivní brzda. Vypínání postupným zmenšováním výkonu až do klidového stavu. Nejnižší napětí pro 2 články je 6V, pro 3 články 9V. Výběr počtu článků je automatický.
coro

#43 Příspěvek od coro »

Ak v oboch možnostiach 3 aj 4 je pre lipol postupné znižovanie výkonu pri 3.0V na článok, tak to Lipol články zničí po pár letoch.
Upozorňujem že kedysi dávno mali staré regly Jeti, už tie s prepínačom "Li", vypínanie až pri 2,5V na článok.. Pritom medzi dvoma kusmi z ktorých bol jeden 2,5 a druhý už novší s 3,0V, nebol žiadny rozoznateľný rozdiel.
Je to rovnocenné tvrdeniu "Lipo nezvláda", aj keď prepínač má.
Stewen

#44 Příspěvek od Stewen »

uff, ocividne moja chyba, nechal som sa nachytat popisom v jednom eshope...

a co moznost pouzit k ES tento vysielac? http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... h_Tx_&_Rx_

uz osm to tu mal, ale preslo to bez komentarov :)
powder
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od powder »

Tato TX/RX souprava použít samozřejmě půjde. Ostatně jako jakýkoliv jiný 4kanál...
Pokud musíš jít cestou nejnižších nákladů, tak zvol tento vysílač. Pro pohon použij přiložený SS motor a ten "Waškův" BRUSHED regulátor, až ho opět naskladní...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“