baterie NiMh GP 2700 sa hrejú

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
Jano
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jano »

Jetson píše:Po všech chytrostech (jedině eneloop) co tu čtu se ani neodvažuji napsat, že problém není v bateriích. Problém je v nabíječce, protože delta peak je u ní udělán tak aby byl i pro NiCd. Takže na konci nabíjení dostávají kouř, neb NiMh a NiCd se chovají trošku jinak a to co pro NiCd je OK pro NiMh znamená přebíjení. To platí i při těch 10 na Ultramatce. Zalov u autíčkářů (než taky všichni přejdou na LiPo a LiFe) na fórech a dočteš se tak 3-5 na článek.

Mam ročne GP aj NICD aj NIMH 950 1700 1250 ani jedny sa tak nezohrejú
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Doktor »

Jetson píše:Po všech chytrostech (jedině eneloop) co tu čtu se ani neodvažuji napsat, že problém není v bateriích. Problém je v nabíječce, protože delta peak je u ní udělán tak aby byl i pro NiCd. Takže na konci nabíjení dostávají kouř, neb NiMh a NiCd se chovají trošku jinak a to co pro NiCd je OK pro NiMh znamená přebíjení. To platí i při těch 10 na Ultramatce. Zalov u autíčkářů (než taky všichni přejdou na LiPo a LiFe) na fórech a dočteš se tak 3-5 na článek.

Tyhle baterky budou topit i při nabíjení 1/10C 16h. Nabíjet tohle s využitím delta peaku asi fakt neni dobrý řešení. Zvlášť při dlouhém nabíjení (několik hodin). Delta peak bude asi primárně určen na rychlonabíjení. Čehož technologie NiMH očividně není schopna.

Měl sem tu čest se Sanyo 2100. MCUDP II si snima nevěděl rady. Nabíjecí proud 50mA už byl pro aku problém. Topilo to už od začátku i na origo nabíječce s nimi dodávané.
Nevim jak je to s těma Eneloop a Recyko, ale pro mně osobně je technologie NiMH jeden velkej vývojovej omyl.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jetson »

Doktor píše:Tyhle baterky budou topit i při nabíjení 1/10C 16h. Nabíjet tohle s využitím delta peaku asi fakt neni dobrý řešení. Zvlášť při dlouhém nabíjení (několik hodin). Delta peak bude asi primárně určen na rychlonabíjení. Čehož technologie NiMH očividně není schopna.

Měl sem tu čest se Sanyo 2100. MCUDP II si snima nevěděl rady. Nabíjecí proud 50mA už byl pro aku problém. Topilo to už od začátku i na origo nabíječce s nimi dodávané.
Nevim jak je to s těma Eneloop a Recyko, ale pro mně osobně je technologie NiMH jeden velkej vývojovej omyl.

Já mám NiMh ve všech vysílačkách (7ks) a 1x až 2x za rok je napráskám v nějaké obyč nabíječce co jí trvaj 4ks do druhého dne a nemůžu si stěžovat. Taky v prvním digitálu (Canon A40) jsem prostě 1/2 roku fotil a potom nabil. Naprostá spokojennost i s AAA v Mini-Z a spol. Jediné kde mi to moc nesedlo, jsou pohonné akupacky 6 články (s vyjímkou auto expedic, kde nelítaj velké proudy). Prostě NiMh nemaj evidentně rády větší proudy. Jinak s nima nemám problém a ani nevidím zásadní rozdíl mezi obyč a eneloop system. Nepozoruji na obyčejných tak velké samovybíjení, jaké se v poslední době řeší. Např v IR ovladačích prostě nevím déle než rok o problému...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Doktor »

Tvou zkušenost s aku NiMH Ti mohu jen tiše závidět! :wink:
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jetson »

Doktor píše:Tvou zkušenost s aku NiMH Ti mohu jen tiše závidět! :wink:

Jak jsem psal. S vyjímkou 6článků akupacků. Tam už to bylo horší. Ale například mám ještě Duracell 1800mAh, které jsem kupoval právě pro ten foťák, později sloužili v chůvičkách u dětí, rok ležely, chvilku se činily v Dx6i a taky nabíjely Blade mCX a po cca 7-8 letém provozu stále slouží skvěle v Dx5e.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

Ano, můžeme mu všichni napsat ať to nabije 150mA, může se vykašlat na delta p., hřát se mu to při nabíjení nebude.
Výsledek bude stejný - vyhodí to jenom o málo později.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“