Protos 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drop

#136 Příspěvek od Drop »

michalval píše:Vzal jsem set bez motoru a bez reglu,protože se těším na Scorpiona 1000 KV, takže teď musími regl koupit zvlášť. Bez motoru a s reglem myslím set neexistuje. No a kupovat teď MSH by bylo myslím dost drahý.
Align je 60A, setový MSH je 80A, Scorpion je 90 A. Nebude s tím problém, že by byl Align bez rezerv?
Nostromo: proč ne Scorpion ?

Na jaký typ létání to máš? 3D?? Pokud né, tak 60A ti stačí.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
michalval

#137 Příspěvek od michalval »

Zatím se učím viset a poletovat se čtyřstovkou, tohle bude druhá helina. Ale jako asi většina, doufám, že jednou to nějaký 3D bude a nechtěl bych v té době zjistit, že jsem narazil na limit ne rukama nebo hlavou, ale reglem :-)
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od j3nda »

Pokud ten Align 60A staci na 3D tezsimu Trexovi500 tak nechapu proc by nestacil na Protose 8O
Drop

#139 Příspěvek od Drop »

j3nda píše:Pokud ten Align 60A staci na 3D tezsimu Trexovi500 tak nechapu proc by nestacil na Protose 8O

přesně tak, snad jen že by ten 60A régl zatěžoval více 6S A123 pack kterej se dává do Protose.Je lepší mít rezervu 80A, ale s 60A to zvládá taky, i když jsem někde četl, že v 500 měl namontován Regl Align 60A BEC a bylo to na hraně, při taplejším počasí se to dost žahřívalo(nevim co tam měl teda za motor).
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od j3nda »

Drop píše:
j3nda píše:Pokud ten Align 60A staci na 3D tezsimu Trexovi500 tak nechapu proc by nestacil na Protose 8O

přesně tak, snad jen že by ten 60A régl zatěžoval více 6S A123 pack kterej se dává do Protose.Je lepší mít rezervu 80A, ale s 60A to zvládá taky, i když jsem někde četl, že v 500 měl namontován Regl Align 60A BEC a bylo to na hraně, při taplejším počasí se to dost žahřívalo(nevim co tam měl teda za motor).

6sA123 s timto reglem litam v Trex500 a je v pohode - jeho chladic na me rozhodne dela lepsi dojem nez ta 80A legrace od MSH. Jedine problemy ktere jsem zaznamenal, bylo obcasne poskubavani ocasu a plynu, ale uz jsem prisel na to proc - pokud se A123 pripoji cerstve po nabiti, maji o hodne vyssi napeti, ktere rychle klesne a regl tento pokles napeti vyhodnoti jako ze jsou jiz vybite baterie a upozornuje na to. Takze to chce chvilinku po nabiti pockat a mam klid. Dulezite je pri pouziti A123 nastavit minimalni ochranu baterek.
Drop

#141 Příspěvek od Drop »

j3nda píše:
Drop píše:

6sA123 s timto reglem litam v Trex500 a je v pohode - jeho chladic na me rozhodne dela lepsi dojem nez ta 80A legrace od MSH. Jedine problemy ktere jsem zaznamenal, bylo obcasne poskubavani ocasu a plynu, ale uz jsem prisel na to proc - pokud se A123 pripoji cerstve po nabiti, maji o hodne vyssi napeti, ktere rychle klesne a regl tento pokles napeti vyhodnoti jako ze jsou jiz vybite baterie a upozornuje na to. Takze to chce chvilinku po nabiti pockat a mam klid. Dulezite je pri pouziti A123 nastavit minimalni ochranu baterek.

jak ti šlape ten Trex s tim 6sA123 packem.Redukoval jsi něják váhu (neni to moc opěvovaná kombinace Trex a A123).Vážil jsi to?Protos má v kombinaci 7S A123 letovou hmotnost kolem 1.622kg.V tom rexu 500 to musí být tak 1,850 kg nejméně :? To asi neni nejlepší kombinace na 3D :(
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od j3nda »

Drop píše:
j3nda píše:
Drop píše:

jak ti šlape ten Trex s tim 6sA123 packem.Redukoval jsi něják váhu (neni to moc opěvovaná kombinace Trex a A123).Vážil jsi to?Protos má v kombinaci 7S A123 letovou hmotnost kolem 1.622kg.V tom rexu 500 to musí být tak 1,850 kg nejméně :? To asi neni nejlepší kombinace na 3D :(

Ja jsem to ani neodlehcoval, ani nevazil. Letovku bych tipoval nekde kolem tech 1800g. Pouzil jsem 15z pastorek a jsem s letovym projevem spokojen. Na 3D si dlouho jeste netroufnu, takze me to az tak nezajima a kdyby prece dam do toho lipolky. Horejsi uz ma lipolky s nabijenim 2C coz je snesitelny. Myslim, ze nikdo kdo to s 3D mysli opravdu vazne stejne nelita na A123 pac s lipolkama to proste lita lip a to jak Trex, tak Protos.

Chtel bych se optat kdyz jste tady vsichni Protosaci, na Trexovi me momentalne nejvic serou sroubky, je tam tak maly imbus, ze je to hned ohlodany a kazda oprava je horor. Stve me to uz tak, ze jsem premyslel nad prechodem na Protose, zvlaste kdyz vybaveni z trexe muzu komplet pouzit a protose s listy a motorem nyni ms composit nabizi za par korun, pomohl bych si? nebo je to z blata do louze?
Drop

#143 Příspěvek od Drop »

j3nda píše:
Drop píše:
j3nda píše:
Drop píše:

Ja jsem to ani neodlehcoval, ani nevazil. Letovku bych tipoval nekde kolem tech 1800g. Pouzil jsem 15z pastorek a jsem s letovym projevem spokojen. Na 3D si dlouho jeste netroufnu, takze me to az tak nezajima a kdyby prece dam do toho lipolky. Horejsi uz ma lipolky s nabijenim 2C coz je snesitelny. Myslim, ze nikdo kdo to s 3D mysli opravdu vazne stejne nelita na A123 pac s lipolkama to proste lita lip a to jak Trex, tak Protos.

Chtel bych se optat kdyz jste tady vsichni Protosaci, na Trexovi me momentalne nejvic serou sroubky, je tam tak maly imbus, ze je to hned ohlodany a kazda oprava je horor. Stve me to uz tak, ze jsem premyslel nad prechodem na Protose, zvlaste kdyz vybaveni z trexe muzu komplet pouzit a protose s listy a motorem nyni ms composit nabizi za par korun, pomohl bych si? nebo je to z blata do louze?

má to řešení :lol: a to podstatně lacinější www.fabory.com, zjisti si délku červíka a imbusu a neni co řešit.Jinak jestli se ti povolujou šroubky, tak to kápni, no koukni na tohle :wink: http://www.exvalos.cz/loctite/zajistovani-zavitu-sroubu/
Psal jsem Novotnému P. doporučil mi na 3D létání Trexe 500, máš-li trexe 500, tak to neřeš.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od j3nda »

jj tohle reseni mi uz doporucil zd - napred zkusim lepsi imbus a pak lepsi sroubky
takze pokud zustanu u trexe mam jasno, jen je uz trosku omlacenej tak jsem si rikal jestli nakou dalsi vetsi ranu nevyresit protosem ;)

vzhledem k soucasne cene a pomerne sirokemu spektru spokojenych uzivatelu me to celkem lakalo

pro trex zase az na ty zatraceny sroubky mluvi kvalita materialu, precejen uhlik je uhlik a duralovou remenici ocasu ma uz v zakladu ;)
navic uz mam i nejakou zakladnu dilu

sroubky se mi nepovolujou, spis mam pri opravovani opacnej problem, imbus na nich taktak prezije utahnuti, ale rozebrat to uz nejde aniz bych znicil sroubek i podlozku - oprava na 10min mi pak trva 2h

takze budto poridim na radu zd jiny sroubky a poradny naradi a nebo jinej vrtulnik

protos take pouziva na vetsinu sroubku ten proklatej imbus 1,5mm?

sakra mit lepsi ruce, koupil bych snipera ten je moc hezky zpracovanej, ale toho je pro me skoda :lol:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od pkotatko »

Když už Trexe máš, tak lítej. Zas tak špatná heli to není. Protos je o chlup lepší, ale to poznáš až později.
Pokud jde o šrouby, o těch se ví že stojej za prd. Ale naštěstí jsou firmy co na nás myslí.
http://www.rcscrewz.com/product_info.ph ... ts_id/2745

Mimochodem, pokud by někdo chtěl objednávat, svezl bych se s ním. Chtěl bych jednu sadu na Trexe700 :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od j3nda »

vzdycky jsem si rikal, ze az rozbiju helinu zbydou mi z ni aspon sroubky, nenapadlo me, ze sroubky bych mel koupit jeste nez ji budu skladat dohromady :lol:

no pokud to jsou sroubky a naradi na vecne casy, tak bych do toho sel - skutecne to vydrzi? Nepotrebuju sroubky nerezovy, dulezity je kdyz vydrzi. Jeste mi zbyva vyresit problem kdo mi ty stavajici sroubky z heliny dostane :oops:
Mikelo

#147 Příspěvek od Mikelo »

On je to vlastně docela jednoduchý problém.
Většina těch čínských imbus hlaviček M3 šroubků je totiž dělaná na 1/16" = asi 1,588 mm. V tom je celé kouzlo. Trochu pomůže vrstva pozinku na metrickém klíči, ale nikdy to nebude pasovat tak těsně jako palcový klíč.
Kdybyste někdo měl zdroj na nákup těch palcových imbus klíčů rád se připojím. Můj zdroj vyschnul. Stávaly 70,- Kč. Vyplatilo by se v tlupě domluvit a kvalitní 1/16" ve větším množství objednat.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od pkotatko »

Hmm, a co na to Narex, Wurth nebo Fabory? Tam ty imbusy 1/16" budou.
Znám lidi co si ty šrouby objednávali. Jsou v poho.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od j3nda »

Mikelo píše:On je to vlastně docela jednoduchý problém.
Většina těch čínských imbus hlaviček M3 šroubků je totiž dělaná na 1/16" = asi 1,588 mm. V tom je celé kouzlo. Trochu pomůže vrstva pozinku na metrickém klíči, ale nikdy to nebude pasovat tak těsně jako palcový klíč.
Kdybyste někdo měl zdroj na nákup těch palcových imbus klíčů rád se připojím. Můj zdroj vyschnul. Stávaly 70,- Kč. Vyplatilo by se v tlupě domluvit a kvalitní 1/16" ve větším množství objednat.
ted si uhodil hrebicek na hlavicku - to bude ono
taky mi pripada, ze metricke klice jsou do toho proste male
zd mi doporucil toto - pry jsou vetsi http://www.helimania.cz/Default.aspx?ta ... uage=cs-CZ
kazdopadne ty 1/16" by se hodily, vite nekdo kam na ne? ja jsem toho v cine bral uz hromadu, ale naradi ne v tom se nevyznam.
Mikelo

#150 Příspěvek od Mikelo »

To je právě blbý, že v ČR se mi je zatím v běžném prodeji nepovedlo sehnat. Případně extra objednaný a dovezený kus mi byl nabízen za 300,-Kč kteroužto zlodějnu nehodlám podpořit, leda by to imbus vydržel 20 let což u tohoto systému nehrozí (v práci mám různé imbusy denně v ruce tak 50x). A že to je dělaný na 1/16" se vsadím. Mockrát jsem si to ověřil, ale mám ten imbus už poslední a omačkanej. Utáhnout to ještě jde, ale ven už ne. Přesně jak to tady někdo popsal. Ztuha zasunutý imbus 1/16" ,elá hop, dostaví se kouzlo a šroub je venku.
Akorát se divím že to ještě nikoho z dovozců vrtulníků nenapadlo.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 500“