Turnigy TR 35-48-B 900kv Brushless - data k drive calculator

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od m2 »

JENDA01 píše:
m2 píše:
JENDA01 píše:JÁ si připadám jak na fýzlárně (to byl vtip).Viděl jsi ty fotky?
Jak přidáváš plyn na vysílačce. To samý akorát otočným knoflíkem.
Je tam generátor impulzů 1ms-2ms.
Jenda

:roll: (prepáč)

Já se nezlobím .Myslel jsem si ze si děláš prd---l.
s pozdravem Jenda

Vpísal som to vyššie.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
JENDA01

#62 Příspěvek od JENDA01 »

Já to taky řeknu jinak,
je to rozhodne lepší než měřit otáčky podle mrkání oka
napětí podle toho že si líznu proud podle toho jak se mi
kroutěj dráty a teplotu podle toho že si plivnu.
Nám co chodíme létat pro potěšení to stačí.Nepamatuji se že by
nám přineslo nějaký větší potěšení z létání čuměním na nějaké počítačové grafy při seznamování se z motorem pro rekreační létání.
Já bohužel nejsem z TOP GUN . Já to tady neprezentuji abych honil vodu jakej sem mistr v oboru jenom nabízím naměřené hodnoty které jak jsem zjistil ostatnim pro orientaci stačí.Pokud někdo bude chtít profesionální měření necht se obrátí na vás mistry.
Jenda
m2
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od m2 »

JENDA01 píše:nabízím naměřené hodnoty které jak jsem zjistil ostatnim pro orientaci stačí.

Za to som sa Ti aj v mene ostatných poďakoval, len by bolo dobré, keby si dodržiaval zaužívanú metodiku a vstupné podmienky toho, aby tie hodnoty boli relevantné. Ak v DriveCalcu píšu: "All measurements must be made at full throttle", nie je to preto, źe sú z TOP GUNu ani preto, že si potrebujú autori toho SW dokazovať, akí sú machri. Ale preto, aby tie hodnoty boli vôbec nejako použiteľné. Ak to Ty z akéhokoľvek dôvodu ignoruješ, OK, Tvoja vec, ale napíš to tam! A netvrď, že merania boli urobené na plný plyn, keď evidentne neboli. Lebo tak vytváraš falošný obraz reality na základe pokrivených a dezinterpretovaných informácií, ktorý si osvojujú ostatní čitatelia fóra. Čo asi nebude dobre, však?

JENDA01 píše:Já bohužel nejsem z TOP GUN. Já to tady neprezentuji abych honil vodu jakej sem mistr v oboru...

Toto je dosť podpásová rana. Čo mám na toto povedať? :roll:

Aj keď ... čakal som to pravdupovediac skôr...

Howgh.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
JMalik

#64 Příspěvek od JMalik »

m2,
Sleduji tady obě dvě podobná vlákna asi druhý den. Taky čtu o těch NEU, protože to mám osazené (dost hraničně), zajímá mě to. Prostě pokud od tohodle všeho nejsou k dispozici měření prováděná na nějakých standartech, grafy kde budou vidět zuby těch chyb....., tak je to na nic. Tohle mu nevysvětlíš. Vzdej to.
JENDA01

#65 Příspěvek od JENDA01 »

Nazdar,
vyfoukáme z toho plevy.
tak tedy měření je na plný plyn, pouze u jednoho měření které je označené (viz.-75%).Možná jsem byl troch neomalený za to se omlouvám. Ale já si nemůžu pomoct já jsem cítil ve tvojich otázkách jakusi nadřazenost hraní si na jakého si elitáře nebo cenzora. Tady na
foru už jsem slyšel takových blbostí které byly úplně z cesty a nikdy jsem neměl potřebu se povyšovat.Pokud se do mě nenaveze nějakej
debatér-buldozer který nemá co nabídnouta akorát kecá bludy tak mě to nechává v klidu.To nebylo myšleno na tebe. Vidím že tato problematika je tvoje parketa ale to vůbec neznamená že jsem chtěl svými informacemi někoho poškodit nebo záměrně zmást. Vycházel jsem ze svých možností které mám a kterými jiní modeláři nedisponují a ulehčit jim v orientaci.
s pozdravem Jenda
JENDA01

#66 Příspěvek od JENDA01 »

JMalik píše:m2,
Sleduji tady obě dvě podobná vlákna asi druhý den. Taky čtu o těch NEU, protože to mám osazené (dost hraničně), zajímá mě to. Prostě pokud od tohodle všeho nejsou k dispozici měření prováděná na nějakých standartech, grafy kde budou vidět zuby těch chyb....., tak je to na nic. Tohle mu nevysvětlíš. Vzdej to.

m2 je odborník kterýho si vážím a taky jsem napsal svoje pohnutky
které mě vedly k mým reakcím .Na rozdil od tebe.Zatím jsem neviděl nic z tvoji modelářské činosti a pro tebe platí to co jsem zmínil již v uvedaném odstavci.A jak mi kluci píšou do schránky tak se mi to jen potvrzuje.
Jenda
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Doktor »

JENDA01 píše:
Doktor píše:>JENDA01

Jestli máš chuť, tak ten 42-40 změř i s tou unavenou 3S aku Li-Pol s vrtulí 12/6. "AR1" naměřil při 18A napětí 10,3V. To taky není žádná sláva. Pro hrubé posouzení by to stačilo. :wink:

Nazdar,
TURNIGY SK-4240/750ot/v -3 Li-Pol
vrtule 12/6
V A W OT TAH
11,4 17,7 201 6690 1288
11,2 22,5 255 7350 1550
vrtule 12/8
10,8 23,7 260 6900 1404
vrtule13/7
10,8 26,5 275 6540 1646

http://jenda01.rajce.idnes.cz/SK-_TURNI ... 3-_Li-Pol/

Jenda

Ty jo. Tady to vypadá. :)

"JENDO" u té vrtule 12/6 je na plý plyn ta hodnota druhá?
Vrtule 12/8 a 13/7 jsou měřeny na plný plyn?

A to nové měření na 6S s vrtulí 13/4 a 13/7 je také na plný plyn?

Jinak s tim plným plynem má "m2" pravdu. Pokud použiješ při měření třeba 75% plynu, tak samozřejmě na aku naměříš vyšší napětí, ale co leze skutečně do motoru nevíš. Měření na méně než plný plyn nemá tedy celkem žádnou vypovídací hodnotu.

A to sem Tě v jedné reakci nabádal ke stažení plynu pro dosažení napětí asi 10,3V. Mně tak nějak vůbec nedošlo že neměříme ss motor s možností měření V za reglem. :oops:
JENDA01

#68 Příspěvek od JENDA01 »

Dneska jsme se pobavily.
Já to zejtra změřím znovu aby byl klid.
s pozdravem Jenda
(jdu chrnět)
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Doktor »

Díky. :wink:
JENDA01

#70 Příspěvek od JENDA01 »

Doktor píše:Díky. :wink:

Ahoj,
Ty údaje u motoru SK -4240/750 jsou všechny platné jak na 3čl Li-Pol
tak na 6- Li-Fe A-123 Kromě prvního údaje u tříčlánku .Ten jsem tam uvedl a nastavil pod vlivem tvého údaje který jsi zminoval (18A) a já jsem si to asi špatně interpretoval. Vše ostatní na na plný výkon s již zmíněnými rozměry vrtulí. Ten první údaj smáznu aby to nepletlo.
Rovněž údaje pro motor 4250/580 jsou platné akorát jsem tam zapoměl uvést vrtule které jsou totožné jako u motoru 4240/750. Již jsem to uvedl a opravil.Poslední údaj u mot.-4250/580 byl uváděn na výkon cc-75% .Ten byl už taky změřen na plný výkon a rovněž zanesen do tabulky.Jestly jsem ti způsobil nějaký nepříjemnosti
tak se omlouvám .Jenda
Naposledy upravil(a) JENDA01 dne čtv 26.03.2009 11:46, celkem upraveno 2 x.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Doktor »

V pohodě. Akorát vrtule 13/7 je zač co?

Jinak díky. :wink:
JENDA01

#72 Příspěvek od JENDA01 »

To je modyfikace z 14/7 je upravena na rozměr 13/7 a vyvážena.

To jsem udělalal aby mohla být měřitelná ( aby se mi vešla do měrícího zařízení aby si nemohla brnknout o spodní rameno.) Jinak pokud by jsi použil standartní rozměr který se myslím prodává (13,5/7) tak by se to nemělo nijak dramaticky změnit. Já jsem ji bohužel neměl k dispozici a tyto upravené vrtule bez problémů používám. Jenda
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“