Protos 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Zamčeno
Zpráva
Autor
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od j3nda »

Mikelo píše:To je právě blbý, že v ČR se mi je zatím v běžném prodeji nepovedlo sehnat. Případně extra objednaný a dovezený kus mi byl nabízen za 300,-Kč kteroužto zlodějnu nehodlám podpořit, leda by to imbus vydržel 20 let což u tohoto systému nehrozí (v práci mám různé imbusy denně v ruce tak 50x). A že to je dělaný na 1/16" se vsadím. Mockrát jsem si to ověřil, ale mám ten imbus už poslední a omačkanej. Utáhnout to ještě jde, ale ven už ne. Přesně jak to tady někdo popsal. Ztuha zasunutý imbus 1/16" ,elá hop, dostaví se kouzlo a šroub je venku.
Akorát se divím že to ještě nikoho z dovozců vrtulníků nenapadlo.

ja mam s dovozama z HK jenom ty nejlepsi zkusenosti, bohuzel v mych oblibenych shopech kvalitni naradi nenajdu, najdi mi shop kde to maj a ja to klidne objednam ve velkym...
treba postovny na gyro bylo 6usd, kabel na sim mi dokonce poslali s nulovym postovnym - nevim jak to ty kluci sikmovoky delaj - poslat mi kabel na sim v cene 8usd a jeste zadarmo posta

kurz ted sice stoji zaprd, ale to u imbusu za par dolaru prezijem
Mikelo

#152 Příspěvek od Mikelo »

Zkusím najít, jen je problém že když to bude z jahodových stonků tak to bude k ničemu i ve správném rozměru a to se na netu nedozvíme.
Pořešíme to přes SZ podle toho co najdeme. Je jenom otázka času kdy to vyřešíme a pak si s tím rozjedem ukrutný kšefty a půjdem do politiky :lol: :idea: :lol:
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od j3nda »

neco mam kdo de do toho se mnou? http://www.themodelhelistore.com/tools- ... hz025.html
myslim ze u originalu bude zarucen alespon rozmer, ale divny je ze ho udavaj v mm, kdyz do toho nepude tohle tak uz nevim, ovsem neni to cina :(

maj tu i ty sady sroubku http://www.themodelhelistore.com/tools- ... crewz.html to zase utratim penez navic, jen "aby se to vyplatilo" :lol:
Mikelo

#154 Příspěvek od Mikelo »

Udávají to v milimeterech protože to je metrický klíč 1,5mm.
Sehnat 1/16" není tak jednoduché jak to vypadá.
Metrických je u nás hromady jen si vybrat, ale na palcové požadavky všichni hleděli jak tele na nová vrata.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od j3nda »

tak pak tomu nerozumim proc by align delal sroubky v palcich a nastroje v mm - predpokladam ze prodava nastroje, ktere jsou delane na jeho sroubky, ne?

mimochodem ty spatne imbusy uz si vyhodil a nebo je jeste mas? ja je normalne zkratim rozbrusem a zabrousim a da se ji tak prodlouzit zivotnost tak aspon 5x
Mikelo

#156 Příspěvek od Mikelo »

Och jak naivní, byť logicky správná, úvaha. Dnes se jen počítají dolárky, na výrobní tolerance nikdo nehledí pokud na montovnu armádní odběratel nemíří raketou. Bych ti mohl vyprávět jak značkové komponenty jsou sešroubovány něčím co má pevnost petflašky a na desítky matice si musíš odbrousit devítku klíč, nebo značkový (rádoby) desítku klíč musíš používat až na jedenáctky matice. Bejvávalo...
Zkus jim napsat plamennou stížnost. Mrknou na to jesli od nich bereš aspoň dva lodní kontejnery zboží a pak zmáčknou klávesu dělejte.
Odbroušení imbusu funguje uspokojivě tak od 3 výše. Ale jen dokud zbývá ještě kalený kousek materiálu. 1,5 jak se jednou omačká, tak jej tak jednou jemně zabrousím ale vždy už odejde mnohem rychleji. Je opravdu kalený jen na konci a ty tenoučké možná vůbec aby se nelámaly.
Roadrunner

protos akce

#157 Příspěvek od Roadrunner »

Myslím, že by to tady nemělo chybět: http://www.tomasrc.cz/index.php?option= ... d=99999999 Kdyby o tom náhodou někdo nevědel.
Wolf ME, CopterX 500 FBL Beast,
Toro 900, Toro 600, Extra EPP, Dago, Maxiswift
DX6i
Lama V3 3ch, Mini airwolf
Troll

#158 Příspěvek od Troll »

Mikelo píše:Udávají to v milimeterech protože to je metrický klíč 1,5mm.
Sehnat 1/16" není tak jednoduché jak to vypadá.
Metrických je u nás hromady jen si vybrat, ale na palcové požadavky všichni hleděli jak tele na nová vrata.

Mám sadu poměrně kvalitních palcových imbusů z dob kdy jsem ještě jezdil RC auta.I ta 1/16 " tam je. U obchodníků s RC auty by měli jít sehnat.A pokud se dobře pamatuji tak kdysi byli i u hobbyteamu.
Miguel

#159 Příspěvek od Miguel »

Protos je asi fakt dobrá mašina.... sice ho nemam ale aspon to všichni řikaaj.
Miguel

#160 Příspěvek od Miguel »

Protos je asi fakt dobrá mašina.... sice ho nemam ale aspon to všichni řikaaj.
flying beginner

#161 Příspěvek od flying beginner »

Miguel: jsi měl nějakou psavou náladu? Do každého tématu nějaké podobné výkřiky celkem úplně o ničem.

Miguel je asi fakt jen hloupý machírek. Sice ho neznám, ale aspoň jeho příspěvky tak vypadaaj.
michalval

#162 Příspěvek od michalval »

flying beginner píše:Miguel: jsi měl nějakou psavou náladu? Do každého tématu nějaké podobné výkřiky celkem úplně o ničem.

Miguel je asi fakt jen hloupý machírek. Sice ho neznám, ale aspoň jeho příspěvky tak vypadaaj.

To jsem rád, že má někdo ten samý názor. Už jsem se tady do něj pustil a měl jsem výčitky, že jsem jedovatej. Namrskat příspěvky po minutě a ještě s nulovým obsahem je fakt k ničemu.
Miguel bude tímhle tempem za pár dní mazák, tak si dejme pozor :-)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od pkotatko »

Takže včera jsem završil s Protosem prvních 20 letových hodin. Cca 240 letů.
A123 ( mám jen jeden pak ) stále nejeví známky únavy. Co se výdrže heliny týče, kromě dílů co jsem měnil po ranách ( ocasní trubka, hlavní a příčná hřídel, kabinka, listy ) je zatím vše původní.
Ložiska, řemen, hl. kolo, pastorek s volnoběžkou, ložiska motoru Scorpion, kloubky, rám, hlava rotoru. Vše je původní a bez známek opotřebení. To samé mechanizmus vrtulky. Vše původní a stále bez vůlí.
Jediné na co je si potřeba dávat pozor jsou axiální ložiska v gripech listů. Za tuto dobu mám třetí. Vymačká se na nich klec a vypadnou kuličky.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
boZZda

#164 Příspěvek od boZZda »

Motor MSH s 6S A123: jaký pastorek? 15?
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od ËWRYBADY »

Čau.
Mám pár dotazů.V Protosovi mám motor Scorpion 880Kv.A nějak se mi dost hřeje.Pastorek mám 15Z.Co mám udělat pro to aby se nehřál?Nebo to je tím počasím?
Pak bych se chtěl zeptat jaký Lipolky používáte?Na A123 nemam dobrou nabíječku.Chtěl bych asi 2X3S nebo 6S ty ale nejspíš do 2200mA,protože pak to nestíhá nabíječka.(50W)Teď jsem dal dva lety s lipolkama 2x3S Flightmax 2200mAh 25C ale ty se nafouknou.(Po nabití jsou zas normální)Přemýšlel jsem o lipolká UNI 3S(6S) 2200mAh 25/50C Co na ně říkáte? Nebo máte nějaké jiné osvědčené?Třeba i z HC...Lítám 3D takže aby se to nenafouklo.Díky.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 500“